TAG EN ERHVERVSUDDANNELSE

Tilmeld dig EUD nu
Vil du gerne have en aktiv hverdag? Kan du lide at arbejde med dine hænder og se dit arbejde blive til noget? Så er en erhvervsuddannelse noget for dig.
Elever spiller fodbold udenfor på Bredhøjvej 8

EUD

Der er mange muligheder med en erhvervsuddannelse

En erhvervsuddannelse (EUD) er det, man kalder en vekseluddannelse. Det betyder, at du både går i skole og er i lære i en virksomhed under uddannelsen. Når du er på skolen består undervisningen både af teori og praktisk arbejde i værksteder, laboratorier eller køkkener. Du afslutter din uddannelse med en svendeprøve eller fagprøve. 

Du kan på College360 vælge erhvervsuddannelser inden for Business, Hotel og Restaurant, Auto, Håndværk og Design.

Bliv elev på EUD

Grundforløb 1

Grundforløb 1 (GF1) er for dig, som har afsluttet 9. eller 10. klasse inden for de sidste 2 år. Forløbet giver dig en introduktion til erhvervsuddannelser og brancher og hjælper dig med at afklare dit endelige valg af uddannelse.

Auto

Auto er for dig, der er vild med biler. Auto samler uddannelserne til personvognsmekaniker, karrosseritekniker og autolakerer.

Business

Er du interesseret i salg, kundeservice, e-handel eller IT eller vil du være selvstændig? Business samler uddannelserne inden for detail, handel, event og kontor.

Hotel og Restaurant

Brænder du for at skabe gode oplevelser for andre? Hotel og restaurant samler uddannelserne ernæringsassistent, gastronom/kok, receptionist og tjener.

Håndværk & Design

Vil du se dine idéer blive til konkrete produkter? Håndværk og design samler uddannelserne til tømrer, smed, elektriker, bygningsmaler og skiltetekniker.

5 Gode grunde til at starte på EUD

Løn under din uddannelse

Du får løn under din uddannelse – både når du er på skole og i lære i en virksomhed

En aktiv hverdag

Du får en aktiv hverdag, hvor teori og praksis kobles sammen og understøtter hinanden

Selvværd og faglig stolthed

Du lærer et fag, du skaber noget og bliver stolt over dit håndværk

Gode fremtidsmuligheder

Du kan vælge mellem at et godt job i erhvervslivet, blive selvstændig eller læse videre

Der er brug for dig

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få job med god løn

Fag og muligheder med EUD

En erhvervsuddannelse (EUD) er en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv. Det giver dig mange muligheder. Som færdiguddannet kan du arbejde som faglært i en virksomhed inden for det fag, du har valgt, blive selvstændig eller læse videre på en videregående uddannelse, hvis du får lyst.

Hvad er en erhvervsuddannelse?

En erhvervsuddannelse - ofte forkortet EUD - er en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skolen og oplæring i en virksomhed. Du får en uddannelse med direkte adgang til job som faglært i erhvervslivet. Du har også mulighed for at blive selvstændig eller læse videre på en videregående uddannelse, hvis du får lyst.

Læs mere om Hvad er en erhvervsuddannelse?

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Din fremtid med EUD

Med en erhvervsuddannelse får du mange muligheder. Du gå direkte ud i job i erhvervslivet og tjene gode penge. Du kan blive selvstændig og starte egen virksomhed, eller du kan læse videre på en lang række videregående uddannelser, hvis du får lyst.

Læs mere om Din fremtid med EUD

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Student og hva' så nu? Få nye kompetencer på College360

Har du en studentereksamen fra HHX, HTX, STX eller HF? Vidste du, at du med en erhvervsuddannelse kan bygge oven på din studentereksamen og opnå nye praktiske og håndværksmæssige kompetencer? Start din karriere i erhvervslivet med en erhvervsuddannelse på College360.

Læs mere om dine muligheder

Skal du i 10. klasse efter sommerferien - Prøv eud10!

Silkeborg Ungdomsskole og College360 tilbyder sammen eud10. Undervisningen foregår 3 dage i ugen på Silkeborg Ungdomsskole og 2 dage på College360. Du får mulighed for at afprøve erhvervsuddannelserne og møder masser af andre unge med de samme drømme og interesser som dig selv.

Få mere information om EUD10

4,6 mio. kr. i støtte fra Nordeafonden til ny teknologi

Erhvervsuddannelserne på College360 har modtaget 4,6 mio. kr. i støtte fra Nordea-fondens værkstedspulje. Puljen er etableret for at forbedre erhvervsskolernes faciliteter og udstyr og styrke undervisernes kompetencer med det mål at gøre det mere attraktivt for unge at tage en erhvervsuddannelse. 

Læs mere om planerne på College360

Eleverne har ordet!

Vidste du, at de unge på erhvervsuddannelserne på College360 har deres egen kanal? Oplev hverdagen gennem elevernes film, billeder og fortællinger.

 

 

Mød vores elever på College360

EUD

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

Fra 2 til 4 år og 6 mdr.

Økonomi

SU / ELEVLØN

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

Skilteteknikerelev, Katrine Kvist
Skiltetekniker

Katrine Kvist

Jeg elsker at være kreativ, og bruge mine hænder til at lave godt håndværk.

Skiltetekniker elev fra College360
Skiltetekniker

Freja Vejrgang Pedersen

Det bedste ved mit fag er, at man kan kombinere det kreative med både at bruge sin krop og sit hoved. Derfor er opgaverne også meget varierende, og der er hele tiden forskellige udfordringer og meget diversitet i arbejdet.

Grundforløb 1

Sandra Emmy Christiansen

At starte på Grundforløb 1 var et aktivt valg for mig. Jeg ville gerne være sammen med unge på min egen alder, og på GF1 mødes unge på kryds og tværs af interesser og uddannelsesønsker. Jeg valgte College360, fordi jeg kunne lide studiemiljøet, faciliteterne i køkkenerne og muligheden for at bo i studieboligerne under min uddannelse.

Elev gastronom kok EUD
Gastronom / Kok

Milan Hansen

Jeg elsker mit fag og at være kreativ i et køkken – at få ideer og få lov at eksperimentere. Undervisningen er relevant, og vi bruger den viden vi får i køkkenet. Jeg drømmer om at åbne min egen restaurant eller at få arbejde på en af de bedste restauranter.

Mekaniker på EDU | College360
Personvognsmekaniker

Tobias Thorsen

Jeg valgte, at blive mekaniker, fordi jeg var inspireret af min far og farfar, som altid har arbejdet med biler. Faget er spændende, fordi opgaverne er meget forskellige, og det er fedt at få det ansvar, som det er, at reparere biler. Jeg valgte også uddannelsen, fordi den åbner porten til at uddanne sig videre - f.eks. til maskinfører.

Elev Autolakerer | College360
Autolakerer

Kazqli Saado

Jeg kan godt lide følelsen af, at man er i sin egen verden, når man står og koncentrerer sig om sit arbejde.

Tømrerelev, Frederik Due Troelsen
Tømrer

Frederik Due Troelsen

Jeg er ikke den boglige type. Jeg vil gerne være aktiv og lave noget med mine hænder, så jeg valgte at blive tømrer.

Elev på College360 - Karrosseritekniker
Karrosseritekniker

Mikkel Smed Sejersen

Først troede jeg, at jeg skulle være mekaniker, men så fik jeg øjnene op for det spændende arbejde, som en karrosseriteknikker laver. Jeg kan godt lide den variation, der er i arbejdet. Der er ikke to skader, der er ens, derfor ved man aldrig, hvad man møder ind til.

Personvognsmekanikerelev, Kristian Lemmer
Personvognsmekaniker

Kristian Lemmer

Jeg kan godt lide at bruge mine hænder, og jeg har altid skruet i biler.

EUD Mekaniker fra College360
Personvognsmekaniker

Andy Møller Kaalund

Jeg valgte faget, fordi jeg godt kan lide at reparere scootere og biler. Det er et plus, at faget i dag også rummer reparation af el-biler og hybride-biler, hvilket betyder, at vi også får indgående viden samt færdigheder om teknologi.

Bygningsmaler med EUD i Silkeborg
Bygningsmaler

Lærke Lank Nielsen

Da jeg var i militæret, var jeg i tvivl om, hvad jeg ville. En veninde forslog mig maleruddannelsen, og jeg gik hjem og undersøgte faget. Jeg synes, det lød interessant og ringede derfor til en mester, som faktisk tilbød mig arbejde - firmaet er i dag min læreplads. Det viste sig, at være en god beslutning. Jeg holder meget af mit fag, fordi det kræver tekniske færdigheder, præcision og kreativitet.

Elev gastronom kok EUD
Grundforløb 1

Milan Hansen

Jeg startede på GF1, fordi jeg altid har interesseret mig for mad. Jeg har altid hjulpet min mor i køkkenet, men jeg drømte om noget mere end at lave frikadeller. Det bedste her på uddannelsen er, at få lov at være kreativ og eksperimentere med ideer.

Receptionist - Elev | College360
Receptionist

Sofie Dengsø Rasmussen

Der er så mange fordele ved at tage en erhvervsuddannelse i en spændende branche. F.eks. opnår man et godt fællesskab, og man får et bredt og betydningsfyldt fagligt og socialt netværk, fordi man møder mange mennesker via sit arbejde.

Tjener - Elev på College360
Tjener

Oskar Mathiassen

Jeg valgte at blive tjener, fordi jeg elsker at konversere med nye mennesker, og fordi jeg har stor interesse for mad og vin og deres sammensætning. Det bedste ved mit fag er den alsidighed faget rummer, hvor teoretisk forståelse hænger sammen med den praktiske udførelse – man kan altid lære noget nyt og fordybe sig i nye emner.

Businesselev, Bastian
Handel

Bastian Bregendorf

Jeg valgte EUD Business, da jeg gerne ville hurtigt ud at arbejde. Mit drømmemål er at blive selvstændig!

Elektrikerelev på EUD, College360
Grundforløb 1

Niklas Gaard

Jeg tog GF1, fordi jeg var i tvivl om, hvad jeg ville. Da jeg kom i praktik som elektriker, vidste jeg, at det var det, jeg skulle. Jeg har en stor passion for håndbold og træner 4 gange om ugen, hvilket skolen tager højde for. Det betyder meget for mig, at jeg kan uddanne mig og udøve min sport samtidig.

Handelselev på College360 i Silkeborg
Handel

Luna Schmidt Madsen

Det bedste ved uddannelsen er, at undervisningen veksler mellem gruppearbejde og selvstændige opgaver. Jeg drømmer om at blive elev hos en ejendomsmægler.

Elev på EUD, Karrosseritekniker
Karrosseritekniker

Michael Bolvig Hansen

Jeg har længe haft en drøm om at bruge mine hænder. Jeg nyder den tilfredsstillelse, der følger med at tage skadede biler ind, reparere dem og se dem stå snorlige igen.

Bygningsmaler på EUD, College360
Bygningsmaler

Jeppe Borris Hansen

Både min far og bror er bygningsmalere. Derfor er jeg naturligt blevet introduceret til faget og inspireret. Det er en udfordrende og kreativ branche, som stiller krav til håndværkerens teoretiske og tekniske forståelse. Faget er særligt interessant, fordi man får evnerne til at skabe forandring. Det handler ikke bare om at male en blå væg, gul, men med faglige færdigheder at forvandle rum eller bygninger – at skabe stemning og oplevelse.

Karrosseriteknikerelev, Rasmus Lyck
Karrosseritekniker

Rasmus Lyck

Tag grundforløbet på erhvervsuddannelsen med – du bliver en del af et godt fællesskab, og du sikrer dig, at du får lært alle de grundlæggende ting ved faget

Tømrer, EUD | College360
Tømrer

Rasmus Borkholm Rod

Mit fag er fedt, fordi vi bevæger os og er udenfor. Jeg elsker at arbejde med træ, hvilket både er sjovt og udfordrende. I 9. klasse var jeg i praktik hos et tømrerfirma der hedder Mester Jacob, de tilbød mig, at jeg kunne få en læreplads hos dem efter mit efterskoleophold, hvilket jeg valgte at tage imod – og som jeg er vildt glad for.

EUD Tømrer fra College360
Tømrer

Ahmad Ahmad

Jeg fandt ud af, at jeg ville være Tømrer i 10. Klasse, da jeg var på Tech10 på EUD, hvor jeg blev præsenteret for de forskellige erhvervsuddannelser. Jeg har altid været god med mine hænder, og jeg kan godt lide at arbejde med træ – så Tømreruddannelsen var oplagt for mig. Det bedste på uddannelsen er, når vi laver store projekter i værkstedet. Nu glæder jeg mig til at komme i lære hos DR gulve.

Bygningsmalerelev, Christian Uller Gleissner
Bygningsmaler

Christian Uller Gleissner

Hvis du er tvivl, om du kan klare en uddannelse, så spring ud i det. Der er masser af hjælp at hente og et godt fælleskab.

Elektrikerelev, Emil Korsbakke
Elektriker

Emil Korsbakke

Mit bedste råd til dig, der skal vælge uddannelse: tag en uddannelse du kan lide, og du selv ønsker.

Autolakererelev på College360
Autolakerer

Lasse Hansen

Jeg blev tilbudt en læreplads som autolakerer, fordi jeg havde arbejdet som fejedreng og arbejdsmand hos en autolakerer.

Tømrerelev, Claus Nordstrøm
Tømrer

Claus Nordstrøm

Du kommer hurtigt i gang med at tjene penge og får afprøvet dine færdigheder ude i virkeligheden – og så får du nogle gode kammerater.

Skiltetekniker

Line Duedahl Olesen

”Jeg valgte College360, fordi jeg gerne vil være skiltetekniker, og det er den eneste skole i landet, der har den uddannelse. Inden jeg startede på College360, havde jeg ikke hørt så meget om skolen, men da jeg var nede og se skolen, var jeg 100% sikker på, at det var der, jeg skulle gå, og det er jeg i dag glad for, at jeg gør. Det er fedt, at så mange uddannelser er samlet på et sted. Det gør især noget for studiemiljøet, at man kan snakke godt sammen på tværs af årgange og fagretninger.”

Gastronomielev, Jonas Dahl
Gastronom / Kok

Jonas Dahl

Jeg startede på HHX, men fandt ud af at kok var mere mig. En erhvervsuddannelse er ikke nemmere. Du skal brænde for det, du laver!

Magnus er super klar
Smed

Magnus Pedersen De Thurah

Jeg overvejede at blive pædagog, men da jeg blev præsenteret for smedefaget, fandt jeg ud af, at det er jeg god til og, at det er skide skægt. Jeg elsker at arbejde med mine hænder, og det er fedt at stå op og bruge den energi, jeg vågner med.

Smed på College360
Smed

Simon Hjort Thomsen

Vi oplever ofte , at folk har et meget stereotypt billede af smedefaget. Det er rigtigt, at vi hamrer og svejser i metal, men i dag hører der meget mere med til smedefaget, så vi arbejder både bag computeren og med moderne teknologi i værkstedet - det er fedt.

Tjenerelev Alberte Bering
Tjener

Alberte Bering

Jeg kan lide at arbejde med mennesker - og nørde i vin, gastronomi og god service.

Elektrikerelev Jonas Damgaard Stephesen
Elektriker

Jonas Damgaard Stephensen

Jeg har valgt at uddanne mig som elektriker, fordi det er et spændende fag, hvor man arbejder med forskellige slags elektronik i hverdagen: musik, ledninger, højtalere, alarmer, osv. Der er masser af jobs og en sikker fremtid i vente.

Elev Autolakerer | College360
Autolakerer

Abdiel Hanan

Jeg troede, at jeg skulle være personvognsmekaniker for at arbejde med biler, men jeg fandt ud af, at autolakererfaget er meget mere mig! Man kan selv få lov til at skabe sine egne designs, og det er et arbejde, hvor man kan se resultatet af det man laver.

Elev på EUD Gastronom
Gastronom / Kok

Sarah Julie Mathiassen

Jeg elsker at lave mad og arbejde kreativt med mine hænder. Jeg har en lille drøm om at starte mit eget - måske et sted med små desserter. Jeg har fået praktik i VIA’s kantine, og jeg håber, at jeg kan fortsætte der som elev.

Elektrikerelev
Elektriker

Simon Malberg

Mit mål med at tage elektrikeruddannelsen er at komme til at påvirke den grønne omstilling positivt f.eks. inden for vindmølleindustrien. Det er min ambition.

Seneste Nyheder

04 jan. 2024

Kom til Åbent Hus

Lørdag, den 13. januar 2024 fra kl. 10.00 - 13.00 holder College360 Åbent Hus på alle uddannelser.

EUD

28 nov. 2023

Ølbrygning på skemaet

Grundforløb 2 eleverne på Hotel og Restaurant er i efteråret blevet indført i ølbrygningens kunst gennem et spændende samarbejde med den lokale virksomhed Hjemmebryggeren.dk.

09 nov. 2023

Informationsaften på Erhvervsuddannelserne (EUD/EUX)

Tirsdag, den 28. november 2023 inviteres alle, der drømmer om en erhvervsuddannelse til informationsaften på Bredhøjvej 8 i Silkeborg. Kom frit fra kl. 16.00 til 19.00. Oplev skolen og få svar på alle dine spørgsmål.

Besøg os

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for vejledning eller ønsker en rundvisning.