Handel

Drømmer du om at handle i ind- og udland?

Som handelsuddannet specialiserer du dig i handel mellem virksomheder. Har du talent for handel, og drømmer du om at arbejde med salg, indkøb og logistik i ind- og udland, så er handelsuddannelsen lige noget for dig.
Tilmelding
Gruppearbejde på EUD Business i fællesrum

Handel

En uddannelse med mange fremtidsmuligheder

På uddannelsen lærer du om salg, indkøb og logistik i handelsvirksomheder. Du lærer f.eks. at indhente og behandle tilbud, indkøbe og sælge varer, samtidig får du en specialviden, der sætter dig i stand til at vejlede og betjene kunder professionelt. Hvis du kan se dig selv inden for e-handel, som indkøber eller som kommende salgssupporter; og som den der har det professionelle overblik over indkøb, salg og logistik, så er uddannelsen lige noget for dig. 

Hvad lærer jeg i undervisningen?

Undervisningen er bygget op omkring konkrete problemstillinger og cases fra erhvervslivet. Du arbejder ofte projektorienteret og med tværfaglige emner. Den virkelighedsnære undervisning giver dig de faglige og teoretiske kompetencer, der matcher de opgaver du vil møde under din læretid i erhvervslivet.

Skal jeg i lære under uddannelsen?

Ja, du kan uddanne dig som handelsassistent med speciale i salg, digital handel eller som indkøbs- eller logistikassistent. Du vil blive oplært på en selvfunden arbejdsplads, hvor du vil indgå som medarbejder i deres hverdag. Din uddannelse vil blive afsluttet med en fagprøve. 

Hvor kan jeg arbejde, når jeg er færdiguddannet?

Alle handelsvirksomheder, hvor de har med salg eller indkøb at gøre. Du bestemmer selv, hvilken faglig profil du vil have, og du vælger selv specialisering igennem din læreplads. Som handelsuddannet kan du arbejde i handelsvirksomheder eller starte din egen handelsvirksomhed. Det kan være i et job som internsælger, salgssupporter, indkøber, account manager, handelsassistent, logistikassistent el.lign.. Du kan også arbejde med ledelse eller administration. Du vil have gode muligheder for at arbejde med import og eksport, også for virksomheder i udlandet. 

5 Gode grunde til at starte på Handel

Løn under din uddannelse

Du får løn under din uddannelse – både når du er på skole og i lære i en virksomhed

En aktiv hverdag

Du får en aktiv hverdag, hvor teori og praksis kobles sammen og understøtter hinanden

Selvværd og faglig stolthed

Du lærer et fag, du skaber noget og bliver stolt over dit håndværk

Gode fremtidsmuligheder

Nye spændende merkantile fag Du arbejder med emner som f.eks.: Indkøb og logistik, IT og digitalisering, Kulturforståelse, Personlig præsentation samt Salg Teori koblet tæt sammen med virkelighedsnære opgaver Gode jobmuligheder

Der er brug for dig

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få job med god løn

Vi tager af og til på virksomhedsbesøg, og får et indblik i hverdagen hos forskellige typer af virksomheder

Eud Handel Virksomhedsbesoeg

Masser af sjove introaktiviteter giver nye venner

EUD Handel GF1 Piger Skubber Gocart

Vi arbejder sammen om projekter

Eud Business Samarbejde Drenge

Vi arbejder med virksomhedscases og præsenterer vores løsninger

Eud Handel Fremlaegger

Eud Business Bordfodbold

Der er plads til fordybelse i teori, men vi afprøver altid teorien i praksis

Eud Business Dreng Studerer Model

Hverdagen på Handel

Foruden en varieret hverdag, hvor du kommer til at arbejde med spændende projekter, får du også et godt socialt netværk på skolen. Vi samarbejder med de andre uddannelser, så I lærer hinanden at kende på kryds af fagretninger. 

Fag og muligheder med Handel

Som handelsuddannet kan du arbejde med handel i mange sammenhænge, herunder særligt handel mellem virksomheder, som man i fagsprog kalder B2B (Business to Business). Uddannelsen er for dig, der er god til at skabe varige relationer til attraktive kunder og har lyst til at handle i ind- og udland.

Fag på Handel

Handelsuddannelsen har som overordnet formål, at eleverne opnår viden og færdigheder inden for: Planlægning og varetagelse af arbejdsopgaver inden for en virksomheds handelsfunktioner. Planlægning og varetagelse af arbejdsopgaver inden for en virksomheds salgs-, service-, indkøbs- eller logistikfunktioner.

Læs mere om Fag på Handel

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Opbygning Handel

År 1

År 2

År 3

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

½ år + 2 år

Økonomi

SU / ELEVLØN

Findes også på

EUX

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

Handelselev på College360 i Silkeborg
Handel

Luna Schmidt Madsen

Det bedste ved uddannelsen er, at undervisningen veksler mellem gruppearbejde og selvstændige opgaver. Jeg drømmer om at blive elev hos en ejendomsmægler.

Businesselev, Bastian
Handel

Bastian Bregendorf

Jeg valgte EUD Business, da jeg gerne ville hurtigt ud at arbejde. Mit drømmemål er at blive selvstændig!

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX