EUX Skiltetekniker

Omsæt din kreativitet til et håndværk

Vil du ind i et kreativt og visuelt håndværksfag, der også giver dig en stor teknisk viden? Vælg en uddannelse til EUX skiltetekniker.
Tilmelding
Grafisk design hos skilteteknikerne

EUX Skiltetekniker

Lær at komme fra idé til handling

Design, kvalitet og håndværk er nøgleord for en skilteteknikker. Du leverer færdige løsninger inden for skilte, logoer og dekorationer. Foruden at udtænke og fremstille produkterne, er det også dig der leverer og monterer. Du får en god æstetisk sans, stort materiel kendskab og et skarpt øje for de små detaljer. 

Hvilke kompetencer får jeg med en EUX skilteteknikeruddannelse?

Når du tager uddannelsen med EUX, kan du også vælge at læse videre på en lang række uddannelser. Vi har, på uddannelsen til EUX skiltetekniker, også stort fokus på din trivsel. Der er både faglige og sociale aktiviteter, der er med til at skabe en god hverdag på skolen. Uddannelsen kræver at man finder en læreplads. Det kan være en fordel, hvis du er mobil, når du søger læreplads, da virksomhederne ligger spredt rundt i landet. 

Hvordan bliver fremtidsmulighederne som udlært EUX skiltetekniker?

Jobmulighederne afhænger af din interesse og dine evner, men de fleste kommer til at arbejde for bureauer eller starte selvstændigt. Du kan også læse på en videregående uddannelse. Det kan f.eks. være: Animation eller Grafisk fortælling.

5 Gode grunde til at starte på EUX Skiltetekniker

Du får to uddannelser i én

Med en EUX får du både en faglært uddannelse og en erhvervsfaglig studentereksamen, som giver dig gode muligheder for at læse videre. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve/fagprøve og med at få EUX-studenterhuen på hovedet.

Du får praktisk erhvervserfaring på dit CV

Du får praktisk erhvervserfaring på CV’et og viden om at begå dig på en arbejdsplads med i bagagen, når du er færdiguddannet.

Nye venner og godt fællesskab

Du får din uddannelse i et fedt studiemiljø på vores helt nye skole. Du lærer elever fra mange andre uddannelser og kende og får nye venner.

Aktiv hverdag og varieret undervisning

Du oplever en anderledes måde at gå i skole på. Alt efter uddannelse vil du opleve virksomhedsbesøg, studieture, praktik, case- og projektarbejde eller du får mulighed for at afprøve teori i værksteder og laboratorier.

Fremtiden er åben - du får alle muligheder

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få et godt job med god løn og karriere. Du kan blive iværksætter eller læse på en videregående uddannelse, hvis du har lyst.

Vi laver tværfagligt samarbejde - her med smedene, hvor vi fremstiller folie til deres julehjerter

Eux Skiltetekniker Julehjerte Folie

Du kommer til at bruge teori i praksis og dekorering og foliering af en bil er et hit

EUX Livet Paa Skolen Skiltetekniker Folie

Bingo! Fokus på fælleskab og mulighed for at deltage i forskellige fællesaktiviteter

EUX Livet Paa Skolen Elever I Madvaerket Introaktiviteter

Du kommer til at arbejde i skolens nye lokaler og gode arbejdsfaciliteter

EUX Skiltetekniker Livet Paa Skolen Lokale

I pauserne er det hyggeligt i Madværket, hvor du kan hyggesnakke med de andre elever

EUX Livet Paa Skolen Madvaerket Gruppe Af Piger

I hjertet af skolen er der rig mulighed for at lave udstilling og vise egne produkter frem

EUX Skiltetekniker Udstilling Livet Paa Skolen

Du bliver "en haj" i foliering og dekorering af biler 🚗

EUX Skiltetekniker Folie Livet Paa Skolen

Sidste eksamen og huen i hus 🎉 bliver fejret af familie og venner 🎉

EUX Studenter Livet Paa Skolen

Hverdagen på EUX Skiltetekniker

College360 er netop blevet landsskole for skilteteknikere. Du vil derfor opleve, at mange af eleverne bor i vores studieboliger under uddannelserne. Det giver en helt særligt fællesskab. Vi har et godt fællesskab og bruger skolens fællesarealer efter skoletid. Som skilteteknikerelev kommer du til at lave mange kreative projekter. Vi har f.eks. lavet en kæmpe vægdekoration i vores eget faglokale. Vi får også ofte besøg udefra af specialister, som lærer os at sætte folie på biler o.lign. Det er fedt at lære af nogen, der virkelig mestrer teknikkerne i deres håndværk. 

Fag og muligheder med EUX Skiltetekniker

Som elev på skilteteknikeruddannelsen med EUX vil du få fag, der både fokuserer på håndværk, kommunikation og æstetik. Du får også gængse fag, som dansk, matematik og engelsk. Dem læser du på et gymnasialt niveau. Jobbet som skiltetekniker er alsidigt, og du kan vælge at arbejde for en virksomhed eller blive selvstændig.

 

Fag på EUX skilteuddannelsen

På Skilteteknikeruddannelsen arbejder vi med udformning​ af skilte fra skiltet bestilles til det færdige produkt. Vi arbejder med digitale programmer på computer og layout til godkendelse.

Læs mere om Fag på EUX skilteuddannelsen

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Vi glæder os meget til at se dig. Nedenfor kan du finde mange praktiske oplysninger om din uddannelse. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Velkommen til undervisning

Opbygning EUX Skiltetekniker

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Skole

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

4 år

Økonomi

SU / ELEVLØN

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

Skiltetekniker elev fra College360
EUX Skiltetekniker

Freja Vejrgang Pedersen

Det bedste ved mit fag er, at man både arbejder med krop og hoved, og at man er kreativ. Opgaverne er meget forskellige, hvorfor man hele tiden får nye udfordringer.

Elev som skiltetekniker på College360
EUX Skiltetekniker

Karoline Grønlund Mikkelsen

Jeg valgte skiltefaget, da jeg elsker at udfolde mig kreativt. Det bedste ved mit fag er, at man er en del af hele processen lige fra design til produktion og så montering. Jeg er glad for, at skiltefaget har en god blanding af praktisk arbejde og grafisk computerarbejde.

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX