Teknisk gymnasium

Tilmelding til HTX
HTX - den tekniske studentereksamen er en 3 årig gymnasial uddannelse for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som gerne vil have de bedste kort på hånden. HTX forbereder dig til en verden i forandring, hvor der skal løses globale udfordringer i relation til miljø, sundhed, fødevareproduktion, it-sikkerhed, byggeri med mere. Hvis du gerne vil gøre en forskel, så er HTX noget for dig.
Gruppe af HTX studenter 2022 foran Teknisk Gymnasium

HTX

Du kan gå alle veje med en HTX

En HTX-uddannelse giver dig adgang til en lang række videregående uddannelser med høj jobsikkerhed og gode karrieremuligheder som biolog, læge, ingeniør, programmør eller arkitekt.

På Teknisk Gymnasium Silkeborg starter du med et grundforløb, som efterfølges af et studieretningsforløb. Dit valg af studieretning toner i studieretningsforløbet din HTX-uddannelse efter dine interesser. På andet og tredje år får du mulighed for endnu mere faglig fordybelse i de fag, der har din særlige interesse gennem de valgfag, du vælger.

Studieretningsforløbet afsluttes med, at du tager din studentereksamen og får din HTX studenterhue med det mørkeblå bånd! 

Bliv elev på HTX

Teknisk Gymnasium

HTX er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker en gymnasial uddannelse med en tekniske og naturvidenskabelig profil. HTX er en 3-årig gymnasial uddannelse, som giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier på lige fod med andre gymnasiale uddannelser (HHX/STX).

5 Gode grunde til at starte på HTX

Videregående uddannelse og karriere

Du får direkte adgang til en lang række videregående uddannelser og gode karrieremuligheder med høj jobsikkerhed.

Innovativ og varieret undervisning

Vi arbejder projektorienteret og praksisnært med konkrete og samfundsrelevante problemstillinger.

Fokus på fællesskab og faglighed

Mød andre dygtige unge med samme interesser som dig i et studiemiljø, hvor vi afprøver teorien i praksis i værksteder og laboratorier.

Fedt studiemiljø i midtbyen

Teknisk Gymnasium Silkeborg ligger på Bindslevs Plads i hjertet af midtbyen - tæt på tog, busser, bibliotek, butikker og gågader.

3 sjove gymnasieår

Du bliver en del af et stærkt elevfællesskab, hvor alle kender alle og med masser af sociale aktiviteter f.eks. LAN-party, brædtspilscafé, fredagsbar, events og fester.

Fag og muligheder med HTX

På Teknisk Gymnasium Silkeborg arbejder vi med konkrete problemstillinger, der kræver både logisk sans og kreativitet. Der er mange projekter, hvor du vil blive udfordret på din evne til at samarbejde og tænke innovativt. Undervisningen foregår typisk ved, at du lærer teori i klasseværelset, som du efterfølgende afprøver i værksteder og laboratorier. Kan du lide at eksperimentere for at forstå, hvordan ting virker, så vil du trives i hverdagen på HTX. 

Klik på fanerne til højre, hvis du vil vide mere om hverdagen på uddannelsen og dine fremtidsmuligheder med en HTX.

Hvad er HTX?

HTX er er en 3-årig gymnasial uddannelse for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse. Du får en naturvidenskabelig eller teknisk profil med en studenterhue fra HTX. En teknisk studentereksamen giver dig adgang til at læse på videregående uddannelser på universiteter, handelshøjskoler og erhvervsakademier. Ligesom en studentereksamen fra HHX/STX.

Læs mere om Hvad er HTX?

Fag på HTX

På HTX vil du møde fag som matematik, dansk og engelsk, som du kender fra grundskolen. Du får derudover en række fag, der kun findes på HTX, og hvor der er fokus på innovative og projektorienterede arbejdsformer.

Læs mere om Fag på HTX

Din fremtid med HTX

Teknisk gymnasium i Silkeborg udbyder seks spændende studieretninger, som du kan vælge imellem. Når du vælger HTX, får du naturvidenskabelige, innovative og tekniske fag, som du kan bruge i din fremtid.

Læs mere om Din fremtid med HTX

Fællesskab og studiemiljø

Studieture

På HTX kommer du på flere studieture og udflugter. Turene handler om at arbejde med det faglige på nye måder og skabe fællesskab gennem fælles oplevelser.

Læs mere om Studieture

Mød vores elever på College360

HTX

År 1

År 2

År 3

Grundforløb

Studieretningsforløb

Studie start

August

Optagelse

Angangskrav

Varighed

3 år

Økonomi

SU

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

HTX elev - Science
Science

Asbjørn Tikjøb

Jeg valgte Science på HTX, fordi jeg interesser mig for fysik, og fordi jeg synes, at matematik og fysik hænger godt sammen. Jeg kan godt lige gruppearbejde og synes, at kombination af teori og praksis er rigtig fedt. Jeg forstår tingene betydeligt bedre, når jeg faktisk har det i hænderne.

Elev fra HTX i Silkeborg
Innovation og iværksætteri

Viggo Villumsen

Noget af det, der tiltalte mig ved HTX, var, at det er en mindre skole. Her er et godt studiemiljø, og jeg holder af, at vi arbejder meget i grupper, hvor vi kan supplere hinanden. Vi arbejder ofte i små grupper på 2 eller 3 mand, men det føles på en måde som om, at vi er én gruppe, fordi vi sidder flere grupper ved samme bord og snakker.

Elev HTX i Silkeborg
Biotech

Viktoria Østergaard

Generelt interesserer jeg mig meget for de naturvidenskabelige fag. Det jeg særligt godt kan lide ved HTX er, at fagene spiller virkelig godt sammen, og at vi både arbejder teoretisk og praktisk. Det styrker forståelsen for, hvad vi kan bruge vores viden til.

HTX elev - IT og Spiludvikling
IT og spiludvikling

Sigurd Stride

Vi lærer alt inden for hjemmesidedesign og programmering, og man kan mærke,, at folk er her på HTX for at lære. Det er super fedt. Da jeg startede, var jeg meget sikker på, hvad jeg vil, men nu er jeg blevet mere i tvivl, fordi jeg har fundet ud af, de mange muligheder jeg får.

HTX elev i Silkeborg
Innovation og iværksætteri

Kasper Østergaard

Jeg valgte HTX, fordi uddannelsen byder på noget anderledes, og fordi man også er praktisk og bruger sine hænder. Innovation er en virkelig interessant retning, fordi vi får helt nye færdigheder – lige nu er vi f.eks. ved at designe vores egen stol. Jeg har ikke en specifik fremtidsdrøm, men jeg har fået øjnene op for designverdenen.

Elever HTX og elitesvømmere
Science

Oliver Christensen og Mikkel Mølgaard

At være sportsudøver på højt niveau giver enormt mange kompetencer i forhold til, at du har en anden forståelse og evne til at være punktlig, at møde til tiden og sørge for at være forberedt . det har vil lige som bare lært fra vi begyndte at være eliteudøvere. Vi er meget disciplinerede, og det bruger vi i forhold til vores uddannelse. Vi er også meget sociale, når vi er ude til stævner, så snakker vi med mange meget forskellige mennesker, hvilket betyder, at det også er let for os at snakke meget i timerne. Vi har valgt en HTX, fordi den åbner mange muligheder inden for de områder, som interesserer os.

HTX elev - Biotech
Biotech

Cecilie Ellinor Aavild

Jeg er glad for min studieretning. Jeg føler, at det er det rigtige valg. Jeg holder af fagene fysik og biotech. Det er her, at jeg synes, at man kan skrive de fedeste rapporter og lave de fedeste forsøg. Jeg kan godt se mig selv som enten forsker eller læge eller noget i den retning. Der er et godt studiemiljø, hvor man på tværs af årgange nærmest ser sig som en samlet klasse, fordi skolen er lille.

HTX elev, Science
Science

Lars Ebbesen

Mit yndlingsfag er fysik, og jeg vil gerne være fysiker, hvorfor jeg er glad for netop denne retning på HTX. Jeg synes, at det er fedt med kombinationen af det teoretiske og praktiske. Vi skriver desuden mange rapporter, hvilke man kan bruge, når man skal læse videre. Studiemiljøet er godt,. Her bliver både afholdt LAN og fester.

Student fra HTX, Kristian Høffner
HTX

Kristian Høffner

Efter min mening er HTX det sikreste valg, hvis man vil læse videre på en uddannelse inden for det tekniske eller naturvidenskabelige område.

Seneste Nyheder

HTX

13 jan. 2023

Offentlige foredrag i naturvidenskab på HTX i Silkeborg

Teknisk Gymnasium Silkeborg er i vinteren / foråret 2023 vært for livestreaminger af Aarhus Universitets Offentlige foredrag i Naturvidenskab.

HTX

26 sep. 2022

Teknisk Gymnasium inviterer lokale piger til Girls Day in Science

HTX

15 aug. 2022

En helt anderledes måde at gå i skole på – MASTERCLASSES 2022

2. og 3.g elever på Teknisk Gymnasium HTX i Silkeborg har mulighed for at deltage i en række Masterclasses.

Kom til vores infoevent

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål.