EUX Bygningsmaler

Har du et godt øje for farver? Så se med her

Har du blik for farvesammensætninger og er du detaljeorienteret? Brug dit talent og bliv bygningsmaler. Uddannelsen er erhvervsfaglig, men du får med EUX også en studentereksamen.
Tilmelding
Bygningsmaler bruger lille pensel til at male bogstav
Nærbillede af et maleri, der er ved at blive til

EUX Bygningsmaler

Du har god stilsans

Hvis du drømmer om at arbejde både ude og inde samt har en god stilsans, når det kommer til farver, så er bygningsmaler jobbet for dig. Som bygningsmaler udfører du alle processer fra udvælgelse og sammensætning af farver, til den praktiske udførsel af overfladebehandling og lakering. EUX er din mulighed for at få to uddannelser på samme tid, så du får mange fremtidsmuligheder. 

Hvordan foregår uddannelsen til bygningsmaler?

Uddannelsen til bygningsmaler med EUX foregår således, at du skiftevis er på skole og i lære hos et firma, du selv finder og indgår aftale med. Vi er der til at rådgive og vejlede dig, når du skal ud og søge læreplads. 

Hvilke fremtidsmuligheder får jeg som udlært bygningsmaler?

Når du har afsluttet din EUX, og er blevet udlært bygningsmaler, kan du arbejde for alle typer virksomheder, der anvender bygningsmalere. Det kan blandt andre være hos et malerfirma eller ved en ejendomsservice. Du kan også benytte din EUX til at læse videre på en videregående uddannelse. Du får f.eks. adgang til: Arkitekt og Designteknolog.

5 Gode grunde til at starte på EUX Bygningsmaler

Du får to uddannelser i én

Med en EUX får du både en faglært uddannelse og en erhvervsfaglig studentereksamen, som giver dig gode muligheder for at læse videre. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve/fagprøve og med at få EUX-studenterhuen på hovedet.

Du får praktisk erhvervserfaring på dit CV

Du får praktisk erhvervserfaring på CV’et og viden om at begå dig på en arbejdsplads med i bagagen, når du er færdiguddannet.

Nye venner og godt fællesskab

Du får din uddannelse i et fedt studiemiljø på vores helt nye skole. Du lærer elever fra mange andre uddannelser og kende og får nye venner.

Aktiv hverdag og varieret undervisning

Du oplever en anderledes måde at gå i skole på. Alt efter uddannelse vil du opleve virksomhedsbesøg, studieture, praktik, case- og projektarbejde eller du får mulighed for at afprøve teori i værksteder og laboratorier.

Fremtiden er åben - du får alle muligheder

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få et godt job med god løn og karriere. Du kan blive iværksætter eller læse på en videregående uddannelse, hvis du har lyst.

Samarbejde på tværs af uddannelserne og fokus på fællesskab lige fra start

EUX Livet Paa Skolen Gf1 Saebekassebil Politi

Du får mange praktiske opgaver og skolen har mange vægge, til at udfolde sig på

EUX Bliv Elev Bygningsmaler Elev På Stige

Der er mange forskellige sjove aktiviteter i løbet af uddannelsen

EUX Livet Paa Skolen Gf1 Elever I Rumdragt Til Saebekasseloeb

I Madværket, skoles store fællesrum og kantine, er der gode muligheder for hygge og afslapning

EUX Livet Paa Skolen Elever I Madvaerket

I pauserne har du mulighed for, at spille bordtennis med dine klassekammerater

EUX Livet Paa Skolen Elever Spiller Bordtennis

Rundt på skolen er der forskellige steder, hvor der er plads til gruppearbejde og forbydelse

EUX Livet Paa Skolen Elever Hygger På Trappe I Faellesrum

Du har mulighed for, at dygtiggøre dig og træne dine skills i skolens gode faciliteter

Eud Bygningsmaler Malervaeg

Stort tillykke med EUX huen 🎉 en dejlig dag, hvor venner og familie kommer og fejre de nye studenter

EUX Livet Paa Skolen Bygningsmaler Foerste Eux Student

Hverdagen på EUX Bygningsmaler

Du får som bygningsmalerelev en aktiv og varieret hverdag. Vi laver mange projekter, hvor du kan udfolde både din faglighed og din kreativitet, og så har vi det hyggeligt og sjovt med hinanden. Vi får lov til at sætte vores præg på skolen ved at lave forskellige dekorationsprojekter, så det bliver meget synligt, hvad man kan med en uddannelse som bygningsmaler. 

Fag og muligheder med EUX Bygningsmaler

Du får en god kombination af praktiske, kreative og boglige fag på uddannelsen til EUX Bygningsmaler. Vi underviser dig bl.a. i overflader og facader, farvelære og dekoration. På EUX får du de almene fag på A og B niveau. Vi har egne værksteder og teorilokaler på skolen, og hverdagen veksler mellem at bruge hoved og hænder.

Fag på EUX bygningsmaleruddannelsen

På Bygningsmaleruddannelsen arbejder vi med farver, stil, materialer og forskellige maleteknikker. Du lærer om alle faser fra bundbehandling, klargøring til vægbeklædning, maling eller lakering af overfladen.

Læs mere om Fag på EUX bygningsmaleruddannelsen

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Her kan du finde en række praktiske oplysninger, som er målrettet elever, der skal starte på et af forløbene på receptionistuddannelsen. Det er f.eks. her, du finder information om det udstyr, som du skal bruge i undervisningen. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Velkommen til undervisning

Opbygning EUX Bygningsmaler

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Skole

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

4 år

Økonomi

SU / ELEVLØN

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

EUX Bygningsmaler - Sara
EUX Bygningsmaler

Sara Sørensen

Jeg er superglad for at have valgt EUX Bygningsmaler, som giver mig både en faglært uddannelse og en gymnasial eksamen, og åbner mange muligheder, hvis jeg engang gerne vil læse videre.

Uddannelser som kunne være noget for dig

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX