EUX Detail/Butik

Kundeservice er dit nøgleord

Går du med drømme om at blive butiksbestyrer, starte egen webshop eller arbejde som butiksassistent? Og vil du gerne have mange muligheder for, at læse videre? Så er EUX Detail/Butik uddannelsen for dig.
Tilmelding
Gruppearbejde på EUD Business

EUX Detail/Butik

Du åbner døren ind til en verden af muligheder

Du lærer alt fra økonomi og lagerstyring til udsmykning og præsentation af varer på Detail/Butik uddannelsen. På uddannelsen fokuserer vi på faglig og social trivsel, så der er fokus på at møde dig, der hvor du er i din udvikling. 

Hvilken brancheprofil kan jeg få?

Med EUX får du en erhvervsfaglig studentereksamen, der giver dig gode muligheder for at videreuddanne dig inden for handel. Du vælger selv din brancheprofil dvs. om du vil specialisere dig inden for elektronik, tekstil, convenience eller noget fjerde. 

Hvilke relevante videregående uddannelser er der for mig?

Ønsker du, at bygge ovenpå din EUX Detail/Butik, er uddannelsen også adgangsgivende til uddannelser som: Handelsøkonom eller e-handel

5 Gode grunde til at starte på EUX Detail/Butik

Du får to uddannelser i én

Med en EUX får du både en faglært uddannelse og en erhvervsfaglig studentereksamen, som giver dig gode muligheder for at læse videre. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve/fagprøve og med at få EUX-studenterhuen på hovedet.

Nye spændende fag inden for handel og økonomi

Du arbejder med emner som f.eks.: butiksdrift, kundetyper, performance, IT og økonomi. Teorien er koblet tæt sammen med virkelighedsnære opgaver.

Nye venner og godt fællesskab

Du får din uddannelse i et fedt studiemiljø på vores helt nye skole. Du lærer elever fra mange andre uddannelser og kende og får nye venner.

Aktiv hverdag og varieret undervisning

Du oplever en anderledes måde at gå i skole på. Alt efter uddannelse vil du opleve virksomhedsbesøg, studieture, praktik, case- og projektarbejde.

Fremtiden er åben - du får alle muligheder

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få et godt job med god løn og karriere. Du kan blive iværksætter eller læse på en videregående uddannelse, hvis du har lyst.

Du får gode venner lige fra starten og bliver en del af et godt sammenhold

EUX Livet Paa Skolen Bredhoejvej 8 Glade Elever

Skolen har mange steder, hvor I kan lave gruppearbejde og hyggesnakke

Eud Business Samarbejde Drenge

I pauserne kan du spille bordtennis eller bordfodbold og hygge med dine klassekammerater

Eud Business Bordfodbold

I Madværket har de hver dag en masse forskelligt lækkert mad

EUX Livet Paa Skolen Madvaerket Elev Takeover

På uddannelsen laver vi projekter, der er virkelighedsnære og besøger virksomheder

EUD Business Virksomhedsbesoeg Hos Jysk 2

Vi har på uddannelsen et stort fokus på det visuelle. Du lærer hvordan du fremstiller varer bedst muligt

Eud Detail Butik Udstilling

EUX1b har julehygget igennem og klasselokalet er pyntet efter alle kunstens regler

EUX Livet Paa Skolen Business Julepynt

EUX huen i hus 🎉 familie og venner møder op og fejrer den store dag 🍾

EUX Livet Paa Skolen Business Student

Hverdagen på EUX Detail/Butik

Undervisningen er varieret, fordi den veksler mellem det praktiske og det mere boglige. I hverdagen hygger vi os både på business uddannelsernes fællesområde på 2. sal, hvor vi snakker og spiller bordfodbold eller vi køber går ned i den store fællesrum og køber en snack i Madværket. Vi har det godt sammen. 

Fag og muligheder med EUX Detail/Butik

Når du uddanner dig inden for EUX Detail/Butik, åbner du døren ind til en verden af kundeservice. Du kan komme til, at arbejde inden for en bred vifte af detail- og butikshandel. F.eks. kan du blive butiksassistent, arbejde med en webshop, eller som bestyrer af en butik.

Fag på EUX Detail/Butik

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Her kan du finde en række praktiske oplysninger, som er målrettet elever, der skal starte på Business. Det er f.eks. her, du finder information om det udstyr, som du skal bruge i undervisningen. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Velkommen til undervisning

Opbygning EUX Detail/Butik

År 1

År 2

År 3

År 4

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Studieår

Studie start

Januar

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

1½ + 2 år

Økonomi

SU / ELEVLØN

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

EUX Detail/Butik

Thea Nørgaard Leest

Jeg valgte EUX Business på grund af fagene, niveauet og fordi, jeg gerne vil hurtigt videre. Jeg ved godt, hvad jeg vil efter EUX. Jeg vil gerne på sigt videreuddanne mig til guldsmed, men det var vigtigt for mig at få butikserfaring og baggrundsviden om materialer som sten, sølv og guld. På den måde får jeg en masse viden inden for branchen, inden jeg senere skal videreuddanne mig.

Elev på EUX Business i Silkeborg
EUX Detail/Butik

Henok Tsegay Gebreamlak

Vi arbejder meget i grupper. Det gode ved gruppearbejde er, at vi kan hjælpe hinanden og byde ind med noget forskelligt. Min store interesse er sport, og det kunne være fedt at kombinere interesse og karriere.

En tilfreds elev
EUX Detail/Butik

Wahid Mustafa

Jeg ville egentlig være autolakerer, men fandt ud af, at det mere er mig, at arbejde med salg. Så jeg er startet med et klart mål om, at jeg vil være selvstændig bilforhandler. Det er fedt at gå på EUX Business, fordi man lærer meget om iværksætteri og erhvervsøkonomi. Det er relevant, når man som jeg gerne vil være selvstændig.

EUX Detail/Butik

Maja Løvstad

Jeg valgte EUX Business, så jeg kunne komme hurtigt ud i erhvervslivet og på samme tid få en studentereksamen. Jeg har arbejdet hos Hjemmebryggeren i 2 år, før jeg startede på EUX. Vi sælger udstyr til ølbrygning. Jeg synes, at det er fedt at stå i butik og kan Især godt lide kundekontakt Jeg fik mit job til at oprette en elevplads til mig, selvom de normalt ikke har elever. Det er en god mulighed for mig at kunne være på mit arbejde og udvikle mig.

Opgaven er præsenteret
EUX Detail/Butik

Mohamad Nour Isso og Lucas Theilmann

Det er fedt, at man kan veksle mellem skole og arbejdsplads under sin uddannelse – tre år på skole, syntes jeg, var lang tid, så derfor valgte jeg EUX. Det er det perfekte valg, hvis man både kan lide at gå i skole, men også gerne vil hurtigt ud at arbejde.

Brug for en
EUX vejleder?

Vejleder

Irene Bruus

Studievejleder på EUD/EUX

  Uddannelse
  • EUD
  • EUX
  Retning
  • Business
  • Grundforløb 1

Vejleder

Susan Majbritt Bay Thomsen

Studievejleder på EUD/EUX

  Uddannelse
  • EUD
  • EUX
  Retning
  • Håndværk & Design
  • Auto

Vejleder

Søren Kops Hansen

Studievejleder på EUD/EUX, Lærepladskonsulent

  Uddannelse
  • EUD
  • EUX
  Retning
  • Hotel og Restaurant
  • Håndværk & Design

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX