Drenge spiller billard i fællesrummet

Introduktionskurser og brobygning

Besøg os | Introduktionskurser og brobygning

Vi tilbyder introduktionskurser og brobygning for dig, der går i 8., 9. og 10. klasse, så du kan få indblik i, hvilke ungdomsuddannelser du kan vælge efter grundskolen.

Vi vil præsentere dig for de fag, der kendetegner vores uddannelser f.eks. Teknologi, Virksomhedsøkonomi, Afsætning samt teori og praksis inden for autobranchen, byggebranchen og restaurationsbranchen. Og vores studievejledere vil fortælle dig om den uddannelse, du er interesseret i, og hvilke fremtidsmuligheder du har med den uddannelse, uanset om du drømmer om at læse videre eller at få en karriere i erhvervslivet.

Du kommer også til at møde skolens elever og lærere, så du kan få en fornemmelse af, hvordan det er at være elev på College360, så du kan godt glæde dig til nogle spændende dage med udfordringer og nye oplevelser.

Vi glæder os til at møde dig

Introduktionskurser og Brobygning på EUD og EUX

I 8. klasse begynder forberedelserne til, at du snart skal vælge en ungdomsuddannelse, derfor tilbyder vi: - Introduktionskurser for dig, der går i 8. klasse - Brobygning for dig, der går i 9. eller 10. klasse

Så du kan få indblik i hverdagen på College360 og få en fornemmelse af, hvordan det er at gå på en ungdomsuddannelse, inden du bestemmer dig.

Intro360 – det kan du opleve

Du vil blive introduceret for studiemiljøet, hverdagen og mulighederne på en teknisk og merkantil erhvervsuddannelse (EUD) og en teknisk og merkantil erhvervsuddannelseseksamen (EUX).

Når du kommer på Intro360 vil du deltage i en række workshops rundt i vores fire afdelinger: Hotel og Restaurant, Håndværk og Design, Auto samt Business. Du vil blive en del af forskellige aktiviteter i både køkkener, værksteder og faglokaler. Du vil opleve, hvordan det er at være elev på College360 på en kreativ og anderledes måde.

Introduktionsforløbet vil starte med en fællessamling og en rundvisning på skolen. Derefter skal du rundt på de forskellige workshops. Hele dagen kan du få svar på dine spørgsmål og møde både undervisere, studievejledere og nuværende elever.

Målet med dagene er, at give dig et indblik i den brede pallette af EUD-uddannelser og EUX-uddannelser, men også at du kommer til at opleve stemningen og fællesskabet på tværs af fag og fagligheder på College360.

To grundskoleelever på introkursus på erhvervsuddannelserne

Brobygning

Vi tilbyder dig på brobygning forskellige forløb inden for tekniske erhvervsuddannelser (EUD) og  teknisk erhvervsuddannelseseksamen (EUX) afhængigt af dine interesser:

  • Auto, hvis du elsker biler. Her får du indblik i uddannelserne autolakerer, karosseritekniker og personvognsmekaniker
  • Business, hvis du elsker salg, handel og service. Her får du indblik i uddannelserne kontor, handel, detail og event
  • Håndværk og Design, hvis du elsker at konstruere og bygge. Her får du indblik i uddannelserne tømrer, bygningsmaler, skiltetekniker, elektriker og smed
  • Hotel og Restaurant, hvis du elsker at lave mad, drømmer om at arbejde i en restaurant, yde god service og skabe gode oplevelser for andre. Her får du indblik i uddannelserne gastronom, tjener, ernæringsassistent og receptionist

Vi glæder os til at møde dig. 

Med venlig hilsen

Uddannelseschef Jesper Falkenberg

Introduktionskurser og brobygning på HTX

Introduktionskurser og brobygning er for dig, der går i 8., 9. eller 10. klasse, så du kan blive klogere på, hvad HTX-uddannelsen indeholder, og hvilke muligheder du har med en HTX.

Introduktionskurser og brobygning er for dig, der går i 8., 9. eller 10. klasse, så du kan blive klogere på, hvad HTX-uddannelsen indeholder, og hvilke muligheder du har med en HTX.

Du vælger mellem et 2-dages og et 3-dages forløb, og så sammensætter vi et program, der passer til det antal dage, du har valgt. Uanset hvor mange dage du skal være hos os, sørger vi for, at du bliver introduceret til de fag, der kendetegner teknisk gymnasium (HTX) f.eks. Teknologi, Kommunikation og IT, Design samt Programmering.

Vores elever vil vise dig rundt på skolen og fortælle om deres hverdag, lektier og sociale aktiviteter, så du kan få en fornemmelse af, hvordan det er at være elev på Teknisk Gymnasium Silkeborg. Under besøget møder du vores studievejledere, som vil fortælle dig om, hvordan HTX-uddannelsen er bygget op, hvilke fag og fremtidsmuligheder man har med en HTX osv. 

Du får også mulighed for at tilmelde dig vores lukkede Facebook gruppe, hvor vi deler billeder og materialer fra forløbene.

Vi glæder os til at møde dig.

Med venlig hilsen

Rektor Jens Ditlev Hansen

Vi vil gerne invitere dig indenfor på Teknisk gymnasium (HTX) til nogle spændende dage, hvor du vil møde fagene Teknologi og Kommunikation & IT, som er særlige for HTX. Herudover vil du møde nogle af de andre fag, der er kendetegnene for vores seks studieretninger Science, Biotech, Innovation og iværksætteri, IT og spiludvikling, samt Kommunikation og design. Du vil eksempelvis møde fagene Design, Programmering, Biologi, Kemi, Fysik, Matematik, Samfundsfag og Engelsk.

Hvilke fag og hvor mange fag du skal have afhænger af, om du bliver tilmeldt et 2- eller 3-dages introduktionskursus. Vi vil gerne have, at du medbringer din egen PC eller tablet. Du vil få et gæstelogin til skolens wi-fi, som du skal bruge, mens du er på besøg hos os.

Du vil i brobygningen på HTX møde vores studievejleder, Mogens Holm, der kan svare på dine spørgsmål om HTX.

HTX-elev Emma og Mogens, der er studievejleder, byder dig velkommen på Teknisk Gymnasium Silkeborg

Sylvester viser rundt på Teknisk Gymnasium

Emma og Sylvester fortæller, hvordan det er at være elev på Teknisk Gymnasium.

Få mere at vide om, hvordan teori og praksis flettes sammen i projekter og hør om elevernes fællesskab. Du kan også møde Kion, der fortæller om fagene, lærerne og livet som elev på HTX.

Introduktionskurser og Brobygning på HHX

HHX Introduktionskurser og HHX brobygning er for dig, der går i 8., 9. eller 10. klasse, så du kan blive klogere på, hvad HHX-uddannelsen indeholder, og hvilke muligheder du har med en HHX.

Du vælger mellem et 2-dages og et 3-dages forløb, og så sammensætter vi et program, der passer til det antal dage, du har valgt. Uanset hvor mange dage du skal være hos os, sørger vi for, at du bliver introduceret til de fag, der kendetegner handelsgymnasiet (HHX) f.eks. Afsætning, Virksomhedsøkonomi, erhvervsjura og international økonomi.

Vores elever vil vise dig rundt på skolen og fortælle om deres hverdag, lektier og sociale aktiviteter, så du kan få en fornemmelse af, hvordan det er at være elev på handelsgymnasiet. Under besøget møder du vores studievejledere, som vil fortælle dig om, hvordan HHX-uddannelsen er bygget op, hvilke fag og fremtidsmuligheder man har med en HHX osv. 

Du får også mulighed for at tilmelde dig vores lukkede Facebook gruppe, hvor vi deler billeder og materialer fra forløbene.

Vi glæder os til at møde dig.

Besøg os

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for vejledning eller ønsker en rundvisning.