Biotech

Fordyb dig i bioteknologisk- og matematisk videnskab

Undrer du dig over, hvordan en vaccine er sammensat? Eller hvorfor nogle dyrearter er truet? Og synes du det er spændende at aflæse og forstå matematiske systemer? Så er Biotech den rette studieretning for dig.
Tilmelding
Undervisning I Grisehjerte

Biotech

Eksperimenter med teori gennem forsøg

Biotech er en givende studieretning, hvor du får mulighed for at gå i dybden med teori og viden inden for specifikke bioteknologiske og matematiske emner. I bioteknologi kan du f.eks. komme til at arbejde med et projekt, hvor du lærer at forstå og afprøve teknikken bag PCR-test, som bl.a. blev brugt under Covid19 til at opspore smitte. Matematik er fordybelse i tal, formler og geometri og faget kan bl.a. anvendes til at analysere og sandsynlighedsberegne. Et relevant emne, du kan komme til at arbejde med i matematik, kan være måleusikkerheder f.eks. i forbindelse med afmåling af vandtemperaturer.

Hvad lærer jeg i studieretningsfagene på Biotech?

I bioteknologi A lærer du om alt, der er levende; mennesker, dyr og natur samt om den teknologi, der beskriver forskellige biologiske fund. Du får en dybdegående forståelse af anatomi, gensplejsning, PCR og dyre- og planteliv gennem teori og forsøg. Vi læser ikke kun om teorierne i bøgerne, vi afprøver dem også i virkeligheden. En del af vores hverdag foregår derfor i laboratorier, hvor vi tester teori igennem forsøg. Det særlige ved bioteknologi på HTX er, at der er fokus på biologi og bioteknik.

Matematik A går i dybden med de forskellige emner, der knytter sig til matematik, og du kommer bl.a. til at arbejde med vektorer, funktioner og differentialregning. Matematik er det sprog, der bruges til at forstå og beregne resultater i den naturvidenskabelige verden. Derfor vil du opleve, at du kan bruge matematikken i bioteknologi. Vi arbejder med indsamlet data fra bioteknologi, som vi i matematik kan analysere.

Hvad kan jeg bruge Biotech til i fremtiden?

Du får gode kompetencer i sundhedsfaglig videnskab og en stærk matematisk forståelse, som er relevant for mange videregående uddannelser. Du får adgang til et stort udvalg af videregående uddannelser blandt andre: Molekylær medicin, Life science og teknologi, Medicin, Veterinær medicin , Diplomingeniør - bioteknologi.

Se videoen og hør HTX eleverne Cecilie og Benjamin fortælle om deres erfaringer med studieretningen Biotech.

 

5 Gode grunde til at starte på Biotech

Du dyrker din faglige interesse

Brænder du for de naturvidenskabelige og matematiske fag, er det din mulighed for at fordybe dig mest muligt i det, der interesserer dig i din gymnasietid.

Afprøv hvilke specifikke emner, der interesserer dig mest

Du får kendskab til mange aspekter af biologi, teknologi og matematik, så du kan få specificeret hvilke emner, der interesserer dig mest, hvis du vil læse på en videregående uddannelse

Fælles interesser med dine klassekammerater

Du starter i en klasse, hvor I alle har valgt studieretning ud fra det, der interesserer jer.

Vi har det sjovt, imens vi lærer

Hvis du har interesse for fagene, vil du opleve, at det er sjovt at få lov til at gå i dybden med spændende teori og udføre forsøg i laboratorier

Fagene er relevante for din hverdag

Mange af de ting, vi lærer om, relaterer sig til hverdagen, og du vil derfor opleve, at du får en større indsigt i din krop og verden omkring dig.

Du kommer til at få mange nye klassekammerater, når du starter på HTX.

Htx Biotech To Piger Med Akvarium

Der er fuld fart på aktiviteterne, hyggen og samarbejdet på 1.gérnes introtur

HTX Livet Paa Skolen Introtur

Undervisning uden for skolen, hvor teori bliver afprøvet i praksis i flotte omgivelser

HTX Livet Paa Skolen Forsoeg I NaturenT

Den årlige volleyturnering er i fuld gang. Og der bliver heppet, hoppet og hygget.

HTX Livet Paa Skolen Pause Sport

Du får mulighed for at afprøve teori gennem forsøg, i vores laboratorier på skolen

HTX Livet Paa Skolen Biotech Undervisning

Vinproduktion er en af de ældste bioproduktioner der findes, derfor kan det være relevant at komme på studietur til vingårde.

Htx Studieture Vin Producent

Trænger du til et afbræk fra den normale skoledag? Vi afholder af og til masterclasses, hvor du kan afprøve forskellige aktiviteter. Her er det yoga.

Htx Masterclass Yoga

Stor dag hvor de første studenter, traditionen tro, hejser flaget

HTX Livet Paa Skolen Studenter Flag

Hverdagen på Biotech

Vi er heldige med den skønne natur tæt på skolen og vi bruger den ofte, både i sociale og faglige sammenhænge. En del af hverdagen foregår udenfor skolen i naturen, fx. når du sammen med din klasse tager afsted på tur til en af de nærliggende søer.

Fag og muligheder med Biotech

Du kommer til at fordybe dig i krop, natur og mennesker i Bioteknologi A samt løse og forstå komplekse matematiske opgaver i Matematik A. Du får dybdegående viden inden for sundhedsfaglige, naturvidenskabelige og matematiske emner, som kan anvendes på mange videregående uddannelser. Du lærer også at samarbejde tværfagligt, hvilket giver dig gode kompetencer til at indgå i forskellige teams i fremtiden.

Fag på studieretningen Biotech

Din fremtid med Biotech

Fællesskab og studiemiljø

Talentudvikling

Studieture

På HTX kommer du på flere studieture og udflugter. Turene handler om at arbejde med det faglige på nye måder og skabe fællesskab gennem fælles oplevelser.

Læs mere om Studieture

Biotech

År 1

År 2

År 3

Grundforløb

Studieretningsforløb

Studie start

August

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

3 år

Økonomi

SU

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

Elev HTX i Silkeborg
Biotech

Viktoria Østergaard

Generelt interesserer jeg mig meget for de naturvidenskabelige fag. Det jeg særligt godt kan lide ved HTX er, at fagene spiller virkelig godt sammen, og at vi både arbejder teoretisk og praktisk. Det styrker forståelsen for, hvad vi kan bruge vores viden til.

HTX elev - Biotech
Biotech

Cecilie Ellinor Aavild

Jeg er glad for min studieretning. Jeg føler, at det er det rigtige valg. Jeg holder af fagene fysik og biotech. Det er her, at jeg synes, at man kan skrive de fedeste rapporter og lave de fedeste forsøg. Jeg kan godt se mig selv som enten forsker eller læge eller noget i den retning. Der er et godt studiemiljø, hvor man på tværs af årgange nærmest ser sig som en samlet klasse, fordi skolen er lille.

Kom til vores infoevent

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål.