Biotech

Fordyb dig i bioteknologisk og matematisk videnskab

Undrer du dig over, hvordan en vaccine er sammensat? Eller hvorfor nogle dyrearter er truede? Og synes du, det er spændende at aflæse og forstå matematiske systemer? Så er Biotech den rette studieretning for dig.
Tilmelding
Undervisning I Grisehjerte

Biotech

Eksperimenter med teori gennem forsøg

Biotech er en givende studieretning, hvor du får mulighed for at gå i dybden med teori og viden inden for specifikke bioteknologiske og matematiske emner. I bioteknologi kan du for eksempel komme til at arbejde med et projekt, hvor du lærer at forstå og afprøve teknikken bag PCR-tests, som blandt andet blev brugt under Covid19 til at opspore smitte. Matematik er fordybelse i tal, formler og geometri, og faget kan anvendes til at analysere og sandsynlighedsberegne. Et relevant emne, du kan komme til at arbejde med i matematik, kan være måleusikkerheder i forbindelse med eksempelvis afmåling af vandtemperaturer.

Hvad lærer jeg i studieretningsfagene på Biotech?

I bioteknologi A lærer du om alt, der er levende; mennesker, dyr og natur samt om den teknologi, der beskriver forskellige biologiske fund. Du får en dybdegående forståelse for anatomi, gensplejsning, PCR og dyre- og planteliv gennem teori og forsøg. Vi læser ikke kun om teorierne i bøgerne, vi afprøver dem også i virkeligheden. En del af vores hverdag foregår derfor i laboratorier, hvor vi tester teori igennem forsøg. Det særlige ved bioteknologi på HTX er, at der er fokus på biologi og bioteknik.

Matematik A går i dybden med de forskellige emner, der knytter sig til matematik, og du kommer bl.a. til at arbejde med vektorer, funktioner og differentialregning. Matematik er det sprog, der bruges til at forstå og beregne resultater i den naturvidenskabelige verden. Derfor vil du opleve, at du kan bruge matematikken i bioteknologi. Vi arbejder med indsamlet data fra bioteknologi, som vi i matematik kan analysere.

Hvad kan jeg bruge Biotech til i fremtiden?

Du får gode kompetencer inden for sundhedsfaglig videnskab og en stærk matematisk forståelse, som er relevant i forhold til mange videregående uddannelser.

Vores Biotech-elever videreuddanner sig blandt andet til ingeniører, dyrlæger, læger, laboranter, sygeplejersker, biologer og molekylærmedicinere, når de har afsluttet studentereksamen.

Se videoen og hør HTX-eleverne Cecilie og Benjamin fortælle om deres erfaringer med studieretningen Biotech.

 

5 Gode grunde til at starte på Biotech

Du dyrker din faglige interesse

Brænder du for de naturvidenskabelige og matematiske fag, er det din mulighed for at fordybe dig mest muligt i det, der interesserer dig i din gymnasietid.

Spændende eksperimenter

Vi fører teori ud i virkeligheden, når vi arbejder med eksperimentelle forsøg.

Spændende ekskursioner

Biotech-klasserne tager blandt andet ud og besøger Aqua og Molslaboratoriet i løbet af deres 3 gymnasieår.

Fagene er relevante for din hverdag

Mange af de ting, vi lærer om, relaterer sig til hverdagen, og du vil derfor opleve, at du får en større indsigt i din krop og verden omkring dig.

Gode muligheder for videreuddannelse

Fagene på Biotech giver adgang til mange videregående uddannelser.

Du kommer til at få mange nye klassekammerater, når du starter på HTX.

Htx Biotech To Piger Med Akvarium

Der er fuld fart på aktiviteterne, hyggen og samarbejdet på 1.g´ernes introtur.

HTX Livet Paa Skolen Introtur

Undervisning uden for skolen, hvor teori bliver afprøvet i praksis i flotte omgivelser.

HTX Livet Paa Skolen Forsoeg I NaturenT

Den årlige volleyturnering er i fuld gang. Og der bliver heppet, hoppet og hygget.

HTX Livet Paa Skolen Pause Sport

Du får mulighed for at afprøve teori gennem forsøg i vores laboratorier på skolen.

HTX Livet Paa Skolen Biotech Undervisning

Vinproduktion er en af de ældste bioproduktioner, der findes. Derfor kan det være relevant at komme på studietur til vingårde.

Htx Studieture Vin Producent

Trænger du til et afbræk fra den normale skoledag? Vi afholder af og til masterclasses, hvor du kan afprøve forskellige aktiviteter. Her er det yoga.

Htx Masterclass Yoga

Stor dag hvor de første studenter, traditionen tro, hejser flaget.

HTX Livet Paa Skolen Studenter Flag

Hverdagen på Biotech

Vi understøtter elevernes trivsel og engagement med både sociale og faglige aktiviteter. 

Aktiviteterne foregår både i klasserne, på årgangene og på tværs af årgange og klasser. Sådan sikrer vi et godt sammenhold på hele skolen.

Fag på studieretningen Biotech

Din fremtid med Biotech

Studieretningsfagene Bioteknologi A og Matematik A giver adgang til mange videregående uddannelser med høj jobsikkerhed og god løn. En HTX ruster dig samtidig godt til at arbejde med eksempelvis grøn omstilling eller sundhedsvidenskab, hvor du kan gøre en positiv forskel.

Læs mere om Din fremtid med Biotech

Fællesskab og studiemiljø

Talentudvikling

Studieture

På HTX kommer du på flere studieture og udflugter. Turene handler om at arbejde med det faglige på nye måder og skabe fællesskab gennem fælles oplevelser.

Læs mere om Studieture

Opbygning Biotech

År 1

År 2

År 3

Grundforløb

Studieretningsforløb

Studie start

August

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

3 år

Økonomi

SU

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

HTX elev - Biotech
Biotech

Cecilie Ellinor Aavild

Jeg er glad for min studieretning. Jeg føler, at det er det rigtige valg. Jeg holder af fagene fysik og biotech. Det er her, at jeg synes, at man kan skrive de fedeste rapporter og lave de fedeste forsøg. Jeg kan godt se mig selv som enten forsker eller læge eller noget i den retning. Der er et godt studiemiljø, hvor man på tværs af årgange nærmest ser sig som en samlet klasse, fordi skolen er lille.

Elev HTX i Silkeborg
Biotech

Viktoria Østergaard

Generelt interesserer jeg mig meget for de naturvidenskabelige fag. Det jeg særligt godt kan lide ved HTX er, at fagene spiller virkelig godt sammen, og at vi både arbejder teoretisk og praktisk. Det styrker forståelsen for, hvad vi kan bruge vores viden til.

Besøg os

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for vejledning eller ønsker en rundvisning.