EUX Smed

Bliv smed i en verden af stål

Har du tænkt over, hvor meget stål der befinder sig rundt omkring dig? Og vidste du, at du kan lave alverdens produkter ud af det? Eksempelvis et fodboldbord, et rumteleskop eller en vindmølle. Kan du se mulighederne? Vælg en uddannelse til EUX Smed, og åbn op for en spændende fremtid. hvor nye teknologier spiller en stor rolle, og hvor du bliver en vigtig del af den grønne omstilling.
Tilmelding
Smed svejser stol sammen

EUX Smed

Brug dit hoved til at skabe noget med dine hænder

Når du uddanner dig til smed med EUX, bliver du udlært i at skabe produkter fra idé til udførsel. En smed arbejder kreativt og detaljeret, og har et stort produktkendskab. Du får styr på teknikker og lærer at  fremstille stålkonstruktioner - bl.a. til maskindele. Vidste du, at en smed også arbejder med programmering? Som smed kan man varetage mange arbejdsopgaver, der vedrører arbejdet med stål. Det er alt fra designudvikling og programmering til fremstilling.

Hvordan er fremtidsmulighederne for en udlært smed?

Der er gode forhold i branchen. Der er stor efterspørgsel på faglært arbejdskraft, og dermed gode lønninger at finde i branchen. Du kan komme til at arbejde med smedefaget inden for mange forskellige brancher, såsom industri, bygge og anlæg eller handel. Du kan også vælge at starte selvstændigt, og få dit eget værksted.

Kan jeg videreuddanne mig?

Vil du gerne læse videre, har du også en lang række muligheder. Din EUX giver dig adgang til videregående uddannelser som: Bygningsdesign og Maskinmester

5 Gode grunde til at starte på EUX Smed

Du får to uddannelser i én

Med en EUX får du både en faglært uddannelse og en erhvervsfaglig studentereksamen, som giver dig gode muligheder for at læse videre. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve/fagprøve og med at få EUX-studenterhuen på hovedet.

Du får praktisk erhvervserfaring på dit CV

Du får praktisk erhvervserfaring på CV’et og viden om at begå dig på en arbejdsplads med i bagagen, når du er færdiguddannet.

Nye venner og godt fællesskab

Du får din uddannelse i et fedt studiemiljø på vores helt nye skole. Du lærer elever fra mange andre uddannelser og kende og får nye venner.

Aktiv hverdag og varieret undervisning

Du oplever en anderledes måde at gå i skole på. Alt efter uddannelse vil du opleve virksomhedsbesøg, studieture, praktik, case- og projektarbejde eller du får mulighed for at afprøve teori i værksteder og laboratorier.

Fremtiden er åben - du får alle muligheder

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få et godt job med god løn og karriere. Du kan blive iværksætter eller læse på en videregående uddannelse, hvis du har lyst.

Du bliver hurtigt en del af et unikt sammenhold hos smedene

EUX Livet Paa Skolen Drenge Der Griner Gf1

Undervisningen foregår i værkstedet og i skolens dejlige lyse teorilokaler

EUX Smed Livet Paa Skolen Lokaler

Du vil opleve en god skoletid med masser af sjov og sammenhold

EUX Livet Paa Skolen Bredhoejvej 8 Glade Elever

Du får mulighed for at være kreativ og lave dit helt eget bål 🔥

EUX Smed Livet Paa Skolen Produkter

I Madværket er der plads til at slappe af og møde elever på tværs af uddannelserne

EUX Livet Paa Skolen Elever Holder Formiddagspause I Madvaerket

Mange steder på skolen, hvor der kan arbejdes i små grupper og hyggesnakkes

EUX Smed Livet Paa Skolen Gruppearbejde Pause

Ikke alle projekter er store, nogle gange laver vi også mindre, men kreative, projekter

Eux Smed Julehjerter

Dimission og fejring af alle nye EUX studenter 🎉 stort tillykke til alle 🍾

EUX Studenter Dimission Livet Paa Skolen

Hverdagen på EUX Smed

På smedeuddannelsen møder du andre elever med forskellig baggrund og alder, og vi har det sjovt med hinanden Vi har helt nye værksteder med moderne udstyr, så du bliver klædt godt på til en karriere som smed - både når det gælder godt gammeldags håndværk og de nyeste teknologier. 

Fag og muligheder med EUX Smed

Du får undervisning i metoder og teknikker inden for smedefaget, så du kan bidrage med den nyeste viden, når du skal ud på din læreplads. Eksempler på fag på uddannelsen: TIG- og MAG-svejsning. Når du uddanner dig til smed med EUX, får du gode fremtidsmuligheder. Der er lav arbejdsløshed i faget. Du kan også bruge din EUX til, at videreuddanne dig. På uddannelsen til smed med EUX, får du engagerede undervisere, som har fokus på din faglige og sociale trivsel.

Fag på EUX smedeuddannelsen

På Smedeuddannelsen arbejder vi med forskellige svejsemetoder og bearbejdning af forskellige ståltyper. Du kommer desuden til at arbejde med opmærkning, måleteknik, boreteknik, valsning, bukning og forskellige former for skæring og opklipning. Derudover arbejder vi meget med teknisk tegning og 3D-tegning både på papir og på pc.

Læs mere om Fag på EUX smedeuddannelsen

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Vi glæder os meget til at se dig. Nedenfor kan du finde mange praktiske oplysninger om din uddannelse. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Velkommen til undervisning

Opbygning EUX Smed

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Skole

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

4 år 5 måneder

Økonomi

SU / ELEVLØN

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

Smed fra College360
EUX Smed

Simon Hjort Thomsen

At være smed kræver færdigheder inden for flere discipliner. Udover at vi arbejder praktisk med at smede og hamre i metal, arbejder vi også meget på computer og med f.eks. CNC og robotteknologi i værkstedet. Jeg er glad for, at dagen er varieret og byder på nye udfordringer.

Elev som smed
EUX Smed

Bjørk Harboe Møller

Smedefaget er interessant og udfordrende. Til min svendeprøve har jeg valgt at lave et projekt, hvor der er mange beregninger og meget præcisionsarbejde. Mine elementer skal slutte tæt sammen og samles i en bestemt rækkefølge - det er fedt, at få det til at lykkes.

Brug for en
EUX vejleder?

Vejleder

Irene Bruus

Studievejleder på EUD/EUX

  Uddannelse
  • EUD
  • EUX
  Retning
  • Business
  • Grundforløb 1

Vejleder

Susan Majbritt Bay Thomsen

Studievejleder på EUD/EUX

  Uddannelse
  • EUD
  • EUX
  Retning
  • Håndværk & Design
  • Auto

Vejleder

Søren Kops Hansen

Studievejleder på EUD/EUX, Lærepladskonsulent

  Uddannelse
  • EUD
  • EUX
  Retning
  • Hotel og Restaurant
  • Håndværk & Design

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX