EUX Tømrer

Glæden ved at bygge til andre

Kan du se dig selv i en hverdag, hvor du bygger projekter til glæde for andre? Vil du være en afgørende faktor i den grønne omstilling og bidrage til at skabe bæredygtige løsninger inden for byggeri og renovering? Så skal du uddanne dig til EUX tømrer.
Tilmelding
Tømrer saver ved savbænk
Tømrer bruger rundsav

EUX Tømrer

Store og små byggeprojekter

Tømrerfaget er i udvikling. Der er masser af muligheder for, at finde en retning, der passer til dig. En tømrer bygger i træ - det kan både være store projekter, som skeletter til et hus, eller mindre projekter, som at opsætte et køkken.

Hvad lærer jeg på uddannelsen til tømrer?

Du skal som tømrer, sørge for byggeprocessen fra start til slut. Alt efter hvilket projekt, du arbejder på, kan det betyde at du kommer til at lave tekniske tegninger, indhente tilbud på byggematerialer og stå for håndværket. På uddannelsen til tømrer med EUX har vi helt nye faciliteter. Værksted og teorilokale ligger sammen, så vi nemt kan omsætte teori til praksis.

Hvad kan jeg blive som færdigudlært tømrer? 

Som udlært tømrer med en EUX får du også en erhvervsfaglig studentereksamen med i værktøjskassen. EUX er et anvendeligt værktøj, hvis du vil søge videre på en overbyggende uddannelse - eller senere i din karriere vil prøve kræfter med noget helt andet. Nogle tømrere vælger f.eks. at læse videre på uddannelser som: Bygningskonstruktør eller Arkitekt

5 Gode grunde til at starte på EUX Tømrer

Du får to uddannelser i én

Med en EUX får du både en faglært uddannelse og en erhvervsfaglig studentereksamen, som giver dig gode muligheder for at læse videre. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve/fagprøve og med at få EUX-studenterhuen på hovedet.

Du får praktisk erhvervserfaring på dit CV

Du får praktisk erhvervserfaring på CV’et og viden om at begå dig på en arbejdsplads med i bagagen, når du er færdiguddannet.

Nye venner og godt fællesskab

Du får din uddannelse i et fedt studiemiljø på vores helt nye skole. Du lærer elever fra mange andre uddannelser og kende og får nye venner.

Aktiv hverdag og varieret undervisning

Du oplever en anderledes måde at gå i skole på. Alt efter uddannelse vil du opleve virksomhedsbesøg, studieture, praktik, case- og projektarbejde eller du får mulighed for at afprøve teori i værksteder og laboratorier.

Fremtiden er åben - du får alle muligheder

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få et godt job med god løn og karriere. Du kan blive iværksætter eller læse på en videregående uddannelse, hvis du har lyst.

Du vil opleve mange introaktiviteter på tværs af uddannelserne

EUX Livet Paa Skolen Samarbejde Kartingslalom. Jpg

Der er mange steder rundt på skolen, hvor du kan slappe af eller fx. lave lektier

EUX Livet Paa Skolen Elever Med Pc I Sofa

Du bliver hurtigt en del af et unikt fælleskab med et godt samarbejde eleverne i mellem

EUX Toemrer Livet Paa Skolen Sammenhold

I pauserne kan du spille billard eller bordtennis med dine klassekammerater

EUX Livet Paa Skolen Drenge Spiller Billard

Du får mulighed for at bygge dit helt eget hus 😊

EUX Toemrer Livet Paa Skolen Legehus

Du får undervisning i helt nye lokaler, adgang til alt i værktøj og dygtige undervisere

EUX Toemrer Livet Paa Skolen Lokaler

Det kræver præcision og et godt øjemål, at laver professionelt tømrerarbejde

Eud Toemrer Tommestok

EUX huen i hus og familie og venner er med til at fejre med velfortjente roser

EUX Livet Paa Skolen Tømrer Eux Student

Hverdagen på EUX Tømrer

Det fede ved tømmerfaget, er at du virkelig ser dit arbejde blive til noget. Vi laver legehuse, shelters og borde-bænkesæt. Det kræver både kreative evner og præcision at konstruere bygninger, og du får muligheden for at bruge dit håndværk senere, hvis du selv vil bygge eller istandsætte dit eget hus. I pauserne hygger vi i Madværket eller over et spil bordfodbold eller bordtennis. Det er nemt at få nye venner. 

 

Fag og muligheder med EUX Tømrer

Vi underviser dig i alt hvad du skal vide for at blive en god tømrersvend. På uddannelsen vil du opleve at der er fokus på faglig stolthed. Vi dyrker også det sociale fællesskab. Du får fag, der lærer dig om alt fra værktøj til byggeri og energiforståelse. 

 

Fag på EUX tømreruddannelsen

På EUX Tømreruddannelsen arbejder vi med en lang række forskellige discipliner. På praktiksiden skal du blandt andet lære at anvende en række håndværktøjer, samt anvende elektriske​ håndværktøj, til udførelse af de forskellige tømrerkonstruktioner. Der bliver stillet løbende krav til dit arbejde med emnerne, for at sikre kvalitet i det udførte arbejde.

Læs mere om Fag på EUX tømreruddannelsen

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Vi glæder os meget til at se dig. Nedenfor kan du finde mange praktiske oplysninger om din uddannelse. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Velkommen til undervisning

Opbygning EUX Tømrer

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Skole

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

5 år.

Økonomi

SU / ELEVLØN

Ansøgning

Ansøg her

Brug for en
EUX vejleder?

Vejleder

Irene Bruus

Studievejleder på EUD/EUX

  Uddannelse
  • EUD
  • EUX
  Retning
  • Business
  • Grundforløb 1

Vejleder

Susan Majbritt Bay Thomsen

Studievejleder på EUD/EUX

  Uddannelse
  • EUD
  • EUX
  Retning
  • Håndværk & Design
  • Auto

Vejleder

Søren Kops Hansen

Studievejleder på EUD/EUX, Lærepladskonsulent

  Uddannelse
  • EUD
  • EUX
  Retning
  • Hotel og Restaurant
  • Håndværk & Design

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX