Grundforløb 1 på EUX

Du får en god introduktion og bliver afklaret i dit uddannelsesvalg

Har du afsluttet 9. eller 10. klassen inden for de sidste 2 år, så er Grundforløb 1 (GF1) starten på en erhvervsuddannelse for dig. Forløbet, som varer 20 uger, giver dig en introduktion til uddannelser og brancher og hjælper dig med at afklare dit valg af erhvervsuddannelse, hvad enten du vælger EUD eller EUX.
Tilmelding
Gruppe af elektrikere sidder ved et bord og sammensætter ledninger
Til et hvert bord skal der blomster til

Grundforløb 1 på EUX

Du bliver klogere på, hvilken uddannelse, der passer bedst til dig og dine drømme

På Grundforløb 1 på EUX venter der dig en oplevelse, der strækker sig langt ud over det, du kender fra traditionel skolegang. Her handler det ikke bare om at lære - det handler om at udforske, udvikle nye venskaber og lære dig selv bedre at kende. Forestil dig en hverdag, hvor du ikke bare sidder i klasseværelset, men også er hands-on i værksteder, faglokaler og køkkener. Vi arbejder med rigtige udfordringer fra erhvervslivet, og det giver dig en helt anden tilgang til læring.

Når du starter, venter der dig en sjov og spændende introduktionsperiode. Her lærer du ikke bare de andre elever på Grundforløb 1 at kende, men også vores engagerede undervisere og de forskellige uddannelsesmuligheder på skolen. Du får lov til at dykke ned i praktisk arbejde og få indblik i, hvad der foregår på vores værksteder. Forestil dig at bygge din egen sæbekassebil sammen med dit team. Du vil lære om alt fra smedearbejde til el-installationer, og I skal tilmed give bilen jeres personlige præg med maling og dekoration. Introduktionsperioden kulminerer i en sjov event, hvor holdene dyster i kapløb med jeres hjemmelavede biler, hepper på hinanden og hygger med hotdogs og musik på tværs af alle Grundforløb 1 klasser.

Du har 20 fantastiske uger foran dig, hvor du både bliver en del af et fællesskab og udforsker, hvad der interesserer dig. Du vil opdage, hvad der fanger din nysgerrighed, både fagligt og socialt. Målet er, at du efter Grundforløb 1 føler dig klar til at træffe en beslutning om, hvilken retning du vil gå i på Grundforløb 2. Så tag med på denne spændende rejse, hvor du både lærer, griner, udforsker og opdager nye sider af dig selv!

5 Gode grunde til at starte på Grundforløb 1 på EUX

Du får to uddannelser i én

Med en EUX får du både en faglært uddannelse og en erhvervsfaglig studentereksamen, som giver dig gode muligheder for at læse videre. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve/fagprøve og med at få EUX-studenterhuen på hovedet.

Du får praktisk erhvervserfaring på dit CV

Du får praktisk erhvervserfaring på CV’et og viden om at begå dig på en arbejdsplads med i bagagen, når du er færdiguddannet.

Nye venner og godt fællesskab

Du får din uddannelse i et fedt studiemiljø på vores helt nye skole. Du lærer elever fra mange andre uddannelser og kende og får nye venner.

Aktiv hverdag og varieret undervisning

Du oplever en anderledes måde at gå i skole på. Alt efter uddannelse vil du opleve virksomhedsbesøg, studieture, praktik, case- og projektarbejde eller du får mulighed for at afprøve teori i værksteder og laboratorier.

Fremtiden er åben - du får alle muligheder

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få et godt job med god løn og karriere. Du kan blive iværksætter eller læse på en videregående uddannelse, hvis du har lyst.

Fag og muligheder med Grundforløb 1 på EUX

Grundforløb 1 kan være en god mulighed for at lære erhvervsuddannelserne og EUX bedre at kende og blive klogere på, hvad der er det rigtige for dig, hvis du lige efter folkeskolen ikke er helt sikker på, hvilken uddannelse, du skal vælge. 

Det kan også være, at du er helt afklaret med, hvad du vil. Måske har du altid drømt om at blive tømrer eller personvognsmekaniker og vil bare gerne vil i gang. Derfor har vi oprettet 6 fagretninger på Grundforløb 1, som giver dig mulighed for at sætte særligt fokus på dit interesseområde. Uanset, hvilken fagretning du vælger, vil du altid kunne skifte mening undervejs, hvis du finder ud af, at din interesse ligger et andet sted, når du får mulighed for at afprøve de forskellige uddannelser. 

Fagretninger på EUX Grundforløb 1

På Grundforløb 1 har du mulighed for at vælge mellem forskellige fagretninger med et særligt fokus. Uanset hvilken fagretning du vælger, vil du altid få indsigt i, hvad der foregår på alle erhvervsuddannelser på College360. Alle fagretninger giver adgang til alle vores erhvervsuddannelser på Grundforløb 2, så du kan bruge Grundforløb 1 til at blive klogere på dit valg af uddannelse.

Læs mere om Fagretninger på EUX Grundforløb 1

Fag på EUX Grundforløb 1

Fællesskab og studiemiljø

På Grundforløb 1 bliver du en del af et godt ungdomsmiljø med mange spændende aktiviteter f.eks. studietur, idrætsdag, virksomhedsbesøg, fælles temauger og en fælles opstart og afslutning på tværs af fagretningerne.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Forælder til en Grundforløb 1 elev

Opbygning Grundforløb 1 på EUX

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb 1

Studie start

August

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

20 uger

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

Elev på EUX business
Grundforløb 1 på EUX

Henok Tsegay Gebreamlak

Jeg startede på EUX Tech, fordi jeg havde en ide om, at jeg skulle være elektriker, men der fandt jeg ud af, at jeg faktisk var mere til handel og business og måden, som skolegangen var på her. Jeg er glad for at bo på skolen. Her er et godt miljø og fællesskab. Min store interesse er sport, og det kunne være fedt at arbejde med mit interesseområde i butik.

Elev på EUX Elektriker
Grundforløb 1 på EUX

Jonathan Lemming

Siden 3. klasse har jeg vidst, at jeg skal arbejde med elektronik. Jeg fik øjnene op for EUX-uddannelsen, som giver mig mulighed for at læse videre og måske en dag blive maskinmester med et elektrikersvendebrev. Jeg nyder hverdagen med vekslen mellem teori og praksis – der er aldrig to dage der er ens.

EUX Personvognsmekaniker
Grundforløb 1 på EUX

Oliver Lund Pedersen

Drømmen har altid været at blive Personvognsmekaniker for et racerteam, og da jeg samtidig godt kan lide at gå i skole så virkede EUX Personvognsmekaniker som en oplagt mulighed for mig. Jeg elsker at gå i skole og motiveres af, at dagen veksler mellem undervisning og praksis arbejde på værkstedet.

Elev på EUD Gastronom
Grundforløb 1 på EUX

Lasse Froberg

Jeg elsker at lave mad, men jeg kunne ikke opgive tanken om en studentereksamen – derfor endte jeg på EUX, og det føltes helt rigtigt. Jeg drømmer om at blive køkkenchef, og jeg vil anbefale alle en EUX, her får du det bedste fra begge verdner – skole og håndværk.

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX