EUX Gastronom / Kok

En hverdag i gastronomiens tegn

Går det op i en højere enhed for dig, når vi nævner ord som: gastronomi, kreativitet og fordybelse i råvarer? Så er uddannelsen til Gastronom/Kok lige noget for dig! Med en EUX får du sideløbende en erhvervsfaglig studentereksamen.
Tilmelding
Gastronom sidder i køkkenhave
Gastronomer tilbereder fisk

EUX Gastronom / Kok

Fra caféburgere til Michelin-stjerner

En gastronom/kok arbejder primært i et køkken. Som gastronom/kok er det din fornemmeste opgave at udvælge og sammensætte gode råvarer, så du kan kreere velsmagende retter til dine gæster. Du kan arbejde i alle slags restaurationer - om du vil lave velsmagende caféburgere eller sigter efter at lave Michelin-stjerner i din egen restaurant. 

Hvordan foregår uddannelsen til gastronom?

Din uddannelse veksler mellem skole og praktik, dvs. at du selv skal finde en læreplads, hvor du vil komme i lære som gastronom/kokkeelev. Mange restauranter tager elever ind, så du kan vælge at søge efter lige præcis det gastronomiske område, der interesserer dig mest. På skolen har vi også vores egne køkken- og restaurantfaciliteter, så vi i undervisningen kombinerer teori med håndværk. 

Hvilke jobmuligheder får jeg som færdigudlært?

Som færdigudlært gastronom/kok kan du arbejde professionelt med at planlægge menuer, indkøbe råvarer og lave mad i et køkken. Dine færdigheder som faglært er efterspurgte på arbejdsmarkedet, og der er gode jobmuligheder i branchen. 

Kan jeg videreuddanne mig senere?

Når du vælger at uddanne dig til EUX gastronom/kok, får du mange spændende muligheder for videreuddannelse. Du får bl.a. adgang til uddannelser som: Fødevareteknologi og Applikation og Fødevarer og ernæring.

5 Gode grunde til at starte på EUX Gastronom / Kok

Du får to uddannelser i én

Med en EUX får du både en faglært uddannelse og en erhvervsfaglig studentereksamen, som giver dig gode muligheder for at læse videre. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve/fagprøve og med at få EUX-studenterhuen på hovedet.

Du får praktisk erhvervserfaring på dit CV

Du får praktisk erhvervserfaring på CV’et og viden om at begå dig på en arbejdsplads med i bagagen, når du er færdiguddannet.

Nye venner og godt fællesskab

Du får din uddannelse i et fedt studiemiljø på vores helt nye skole. Du lærer elever fra mange andre uddannelser og kende og får nye venner.

Aktiv hverdag og varieret undervisning

Du oplever en anderledes måde at gå i skole på. Alt efter uddannelse vil du opleve virksomhedsbesøg, studieture, praktik, case- og projektarbejde eller du får mulighed for at afprøve teori i værksteder og laboratorier.

Fremtiden er åben - du får alle muligheder

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få et godt job med god løn og karriere. Du kan blive iværksætter eller læse på en videregående uddannelse, hvis du har lyst.

Du bliver hurtigt en del af et unikt sammenhold og fællesskab

EUX Gastronom Livet Paa Skolen Sammenhold

Du kommer til at arbejde i topmoderne faciliteter, både inde og ude og med råvarer i sæson

EUX Livet Paa Skolen Kokke I Udekoekken

Mange små hyggelige steder med muligheder for at fordybe sig i små grupper

EUX Gastronom Livet Paa Skolen Gruppearbejde

I pauserne er der mulighed for at være aktiv sammen med dine klassekammerater

EUX Livet Paa Fodbold. Jpg

Den visuelle præsentation af maden, er en stor del af uddannelsen til gastronom

Eux Gastronom Vildt Koed

Som gastronom kommer du helt tæt på dine gæster, når du skal levere dem en sublim madoplevelse

Eux Gastronom Serverer Gaest

Vores undervisning er virkelighedsnær, og du får brugt alle dine sanser

Eud Gastronom Servicerer Raisfoto

Der findes nationale og internationale gastronomi-konkurrencer, som du kan deltage i under din studietid

Eux Gastronom Konkurrence Dommerpanel

Du får nogen at dele din passion for mad med

På Hotel og Restaurant står et hold af passionerede undervisere klar til at dele deres viden og erfaringer med dig i vores helt nye køkkener på skolen. Du får alle muligheder for at udfolde dine kreative, gastronomiske evner. Sammenholdet er godt på tværs af uddannelserne, så du lærer at samarbejde med tjenere og receptionister om at levere den perfekte gæsteoplevelse. Vi har det sjovt sammen. 

Fag og muligheder med EUX Gastronom / Kok

På uddannelsen til EUX Gastronom/kok vil du komme omkring spændende fag, såsom tilberedningsmetoder, sensorik og varekendskab. Du får også almene fag på gymnasialt niveau, så der er masser af muligheder for at fordybe sig både fagligt og bogligt. Underviserne på uddannelsen til Gastronom/Kok med EUX interesserer sig for dine drømme, og vil hjælpe dig med at udvikle på dit potentiale.

Fag på EUX gastronomuddannelsen

På kokkeuddannelsen arbejder vi med faglige fællesskaber, hvor samarbejde og kommunikation er grundstenene i læren om fødevareproduktion, kvalitet, sundhed og det gode værtskab. Hotel, restaurant og storkøkken - stedet, hvor oplevelsen af det veltilberedte måltid og den fremragende og udsøgte service spiller en væsentlig rolle i dagligdagen.

Læs mere om Fag på EUX gastronomuddannelsen

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Her kan du finde en række praktiske oplysninger, som er målrettet elever, der skal starte på et af forløbene på gastronomuddannelsen. Det er f.eks. her, du finder information om det udstyr, som du skal bruge i undervisningen. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Velkommen til undervisning

Opbygning EUX Gastronom / Kok

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Skole

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

4 år 3 måneder

Økonomi

SU / ELEVLØN

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

Elev på EUD Gastronom
EUX Gastronom / Kok

Lasse Froberg

Jeg elsker at lave mad, men jeg kunne ikke opgive tanken om en studentereksamen, derfor endte jeg på EUX, og det føles helt rigtigt. Jeg vil anbefale alle en EUX, her får du det bedste fra begge verdener – viden og håndværk.

Kokkeelev fra College360
EUX Gastronom / Kok

Noah Michael Calloway Skibsholt

Jeg valgte uddannelsen som Gastronom, fordi jeg har en stor passion og interesse inden for gastronomien. Jeg elsker at arbejde med sammensætningen af smage, teksturer og tilberedninger mod at skabe nogle gode retter.

Uddannelser som kunne være noget for dig

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX