Skiltetekniker

Lær at skilte med dine kreative evner

Med en skilteteknikeruddannelse kan du træde ind i en hverdag, hvor du ikke blot designer, men også producerer og monterer det færdige skilt eller den færdige dekoration. Er du kreativ, og kan du lide at rådgive kunder til netop det produkt, der passer til deres behov? Så er uddannelsen til skiltetekniker lige noget for dig!
Tilmelding
Skilteteknikere kigger på materialer

Skiltetekniker

Uddannelsen for dig der er kreativ

På uddannelsen til skiltetekniker lærer du at producere skilte, logoer, reklamer og dekorationer i både mindre og meget store formater. Uddannelsen er derfor for dig, der brænder for at designe og producere skilte og dekorationer til bygninger, messestande, biler mm. Du rådgiver dine kunder om valg af udtryk, virkemidler, funktion og materialer. Det er også dig der kører ud og monterer skiltene hos kunden. Uddannelsen, som skiltetekniker, giver dig praktisk erfaring med hele processen. 

Hvad lærer jeg på uddannelsen til skiltetekniker?

Du lærer at udvælge materialer og bruge værktøj og maskiner, som f.eks. CAM/CAD-styrede skæremaskiner og tegneprogrammer. Du skal lære, hvordan man overfører designs på folier, plader, tekstiler, bannere mm. Du bliver også undervist i visuel kommunikation, design, materialer og håndværk. Du lærer at lave computerbaseret design. Designet skal overføres på f.eks. folier, plader eller bannere, som skal skæres og til sidst monteres. På uddannelsen lærer du de rette teknikker til at kunne levere et professionelt resultat.

Hvor kan man finde jobs som skiltetekniker?

Som skiltetekniker kan du finde arbejde i mindre skiltemalervirksomheder, men du kan også arbejde i dekorations- og reklameafdelinger i større firmaer. Du kan også finde job inden for metalindustrien, plastindustrien eller som ansat hos trykkerier og grafiske virksomheder. Ud over ansættelse inden for faget har du mulighed for at etablere dig som selvstændig og starte eget værksted.

 

5 Gode grunde til at starte på Skiltetekniker

Løn under din uddannelse

Du får løn under din uddannelse – både når du er på skole og i lære i en virksomhed

En aktiv hverdag

Du får en aktiv hverdag, hvor teori og praksis kobles sammen og understøtter hinanden

Selvværd og faglig stolthed

Du lærer et fag, du skaber noget og bliver stolt over dit håndværk

Gode fremtidsmuligheder

Du kan vælge mellem at et godt job i erhvervslivet, blive selvstændig eller læse videre

Der er brug for dig

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få job med god løn

Skolen er dit lærred. Vi laver projekter, der kan anvendes i praksis, og har helt nye lokaler med alt hvad du skal bruge i udstyr

Eud Skiltetekniker Lift

Her kan du se et sejt eksempel på, hvad en skiltetekniker også kan lave. Lavet af vores dygtige elever

Eud Skiltetekniker Gajolaeske

Der er god mulighed for, at lave tværfagligt samarbejde på skolen. En skiltetekniker kan f.eks. levere dekoration til biler.

Eud Skiltetekniker Dekoration Af Bil

Der er et stort fokus på det æstetiske, når du uddanner dig til skiltetekniker. Vi laver gerne udstillinger, hvor vi fremviser vores projekter

Eud Skiltetekniker Udstilling

Madværket er skolens kantine og fællesrum - Her mødes eleverne til studiecafé, brædtspil, gruppearbejde eller bare hygge over en kop kaffe.

EUD Livet Paa Skolen Elever I Madvaerket Gf1 Intro

Skilteteknikeruddannelsen er kreativ, og du får mulighed for, at arbejde med mange forskellige slags designs

Eud Skiltetekniker Billleder

College360 er landsskole for skilteteknikere, og mange elever bor derfor i vores nye studieboliger på Skolens øverste etager

EUD Skiltetekniker Studieboliger

Når du starter på skolen kommer du igennem et introforløb, hvor du lærer de andre elever at kende.

EUD Livet Paa Skolen Gf1 Fort Oesterlund Bygge Med Rafter

Hverdagen på Skiltetekniker

Som skilteteknikerelev kommer du til at lave mange kreative projekter. Vi laver vores egne designs og udsmykker alt fra skalstole til biler og vægge. Du får en varieret hverdag for som skiltetekniker, skal du både kunne forstå kundens behov og rådgive. Du skal omsætte ønskerne i et design, og du skal kunne producere og montere løsningen. Det er vigtigt at kunne samarbejde og derfor lægger vi stor vægt på godt fælleskab på uddannelsen. 

Fag og muligheder med Skiltetekniker

Uddannelsen lægger op til, at du er kreativ og er glad for at tegne og arbejde med farver. Du lærer at lave design på computer, men skal også lære frihåndstegning. Du bliver undervist i visuel kommunikation og lærer om farvers virkning, forskellige typer bogstaver mm. En skiltetekniker arbejder både med at designe, udføre og montere.

Fag på skilteuddannelsen

På Skilteteknikeruddannelsen arbejder vi med udformning​ af skilte fra skiltet bestilles til det færdige produkt. Vi arbejder med digitale programmer på computer og layout til godkendelse. Der undervises i typografi, skitseteknik, farvelære, materialer, visuel kommunikation og teknologi. I uddannelsen undervises du i montering af forskellige emner, print på storformatsprinter, folieplot og ældre teknikker til fremstilling af skilte. Skiltene kan være udført i forskellige materialer og med forskellige teknikker. Du bliver igennem forløbet udfordret på dine kreative og praktiske evner inden for montering. Forløbet afsluttes med en udstilling.

Læs mere om Fag på skilteuddannelsen

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Vi glæder os meget til at se dig. Nedenfor kan du finde mange praktiske oplysninger om din uddannelse. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Velkommen til undervisning

Opbygning Skiltetekniker

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Skole

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

4 år 3 måneder

Økonomi

SU / ELEVLØN

Findes også på

EUX

Ansøgning

Ansøg her

Eleverne har ordet!

Vidste du, at de unge på erhvervsuddannelserne på College360 har deres egen kanal? Oplev hverdagen gennem elevernes film, billeder og fortællinger.

 

 

Mød elever og tidligere elever

Skilteteknikerelev, Katrine Kvist
Skiltetekniker

Katrine Kvist

Jeg elsker at være kreativ, og bruge mine hænder til at lave godt håndværk.

Skiltetekniker elev fra College360
Skiltetekniker

Freja Vejrgang Pedersen

Det bedste ved mit fag er, at man kan kombinere det kreative med både at bruge sin krop og sit hoved. Derfor er opgaverne også meget varierende, og der er hele tiden forskellige udfordringer og meget diversitet i arbejdet.

Skiltetekniker

Line Duedahl Olesen

”Jeg valgte College360, fordi jeg gerne vil være skiltetekniker, og det er den eneste skole i landet, der har den uddannelse. Inden jeg startede på College360, havde jeg ikke hørt så meget om skolen, men da jeg var nede og se skolen, var jeg 100% sikker på, at det var der, jeg skulle gå, og det er jeg i dag glad for, at jeg gør. Det er fedt, at så mange uddannelser er samlet på et sted. Det gør især noget for studiemiljøet, at man kan snakke godt sammen på tværs af årgange og fagretninger.”

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX