EUX Personvognsmekaniker

Hjælp biler videre på vejene

På EUX personvognsmekanikeruddannelsen bliver du ekspert i at fejlfinde og reparere personbiler. Vil du hjælpe biler videre på vejene? Og vil du have en erhvervsfaglig studentereksamen oveni? Så er EUX personvognsmekaniker uddannelsen lige noget for dig.
Tilmelding
Personvognsmekaniker laver hjulskift
Undervognsbehandling af to personvognsmekanikere

EUX Personvognsmekaniker

Det kræver overblik at løse opgaven

At blive EUX personvognsmekaniker kræver, at du er engageret og interesseret i at yde dit bedste. En personvognsmekaniker skal kunne holde overblik for at kunne løse opgaven. Du kommer til at mestre et stærkt fokus, og være løsningsorienteret, når du går til en ny udfordring. Du lærer også, at rådgive og vejlede kunder, så de får et tilfredsstillende resultat. Der er stor forskel på, hvilke forudsætninger man starter med, så er der er fokus på den enkeltes udvikling. Du behøver altså ikke at have en stor baggrundsviden, for at starte på uddannelsen. Det vigtigste er, at du gerne vil lære.

Hvad bliver jeg undervist i på uddannelsen?

Du kommer omkring flere forskellige spændende fag på dit hovedforløb, såsom fejlfinding på elektriske systemer, teknologisk udvikling og innovation. Derudover får du en række almene fag på gymnasialt niveau som Dansk, Matematik og Engelsk.

Hvor kan man få arbejde som EUX Personvognsmekaniker?

Når du er færdiguddannet kan du f.eks. arbejde på værksteder eller for bilforhandlere. Nogle vælger at blive selvstændige og få deres eget værksted. 

Hvilke videregående uddannelser får jeg adgang til?

Som udlært har du også muligheden for, at læse videre. Det kan eksempelvis være til: Driftsteknolog offshore eller Autoteknolog

5 Gode grunde til at starte på EUX Personvognsmekaniker

Du får to uddannelser i én

Med en EUX får du både en faglært uddannelse og en erhvervsfaglig studentereksamen, som giver dig gode muligheder for at læse videre. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve/fagprøve og med at få EUX-studenterhuen på hovedet.

Du får praktisk erhvervserfaring på dit CV

Du får praktisk erhvervserfaring på CV’et og viden om at begå dig på en arbejdsplads med i bagagen, når du er færdiguddannet.

Nye venner og godt fællesskab

Du får din uddannelse i et fedt studiemiljø på vores helt nye skole. Du lærer elever fra mange andre uddannelser og kende og får nye venner.

Aktiv hverdag og varieret undervisning

Du oplever en anderledes måde at gå i skole på. Alt efter uddannelse vil du opleve virksomhedsbesøg, studieture, praktik, case- og projektarbejde eller du får mulighed for at afprøve teori i værksteder og laboratorier.

Fremtiden er åben - du får alle muligheder

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få et godt job med god løn og karriere. Du kan blive iværksætter eller læse på en videregående uddannelse, hvis du har lyst.

Mange autodele kan fejl-læses på computeren

Eux Personvognsmekaniker Motor

En stor del af undervisningen foregår i værkstederne.

Eud Personvognsmekaniker Fortaeller

Vi samarbejder en del om opgaverne.

Eud Personvognsmekaniker Elever I Vaerksted

Hverdagen på EUX Personvognsmekaniker

Vi har store, lyse værksteder med mange lifte og biler, hvor vi får en masse øvelse i at bruge værktøj og testudstyr. Du får nye venner, som du kan sparre med om opgaverne. I pauserne hygger vi med bordfodbold, bordtennis eller fodbold i på vores udendørs boldbane.

Fag og muligheder med EUX Personvognsmekaniker

EUX Personvognsmekaniker betyder, at du samtidigt med din erhvervsuddannelse får en uddannelse på gymnasialt niveau. På uddannelsen lærer du, at finde og håndtere fejl på benzin-, diesel-, hybrid- og elmotorer.

Fag på EUX personvognsmekanikeruddannelsen

På EUX Personvognsmekanikeruddannelsen arbejder vi med den nødvendige teori og arbejder på mekanikerværkstedet, så du er godt forberedt til hovedforløbet. Som udgangspunkt er undervisningen delt op i tre temaer og primært planlagt som praktikske opgaver og projekter, hvor du lærer de grundlæggende vedligeholdelse- og reparationsteknikker inden for autobranchen. De tre hovedtemaer er motor, undervogn og el. Teorien i fagene understøtter dine erfaringer​ og giver dig en god ballast til at kunne fungere på et værksted.

Læs mere om Fag på EUX personvognsmekanikeruddannelsen

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Her kan du finde en række praktiske oplysninger, som er målrettet elever, der skal starte på et af forløbene på uddannelsen til personvognsmekaniker. Det er f.eks. her, du finder information om det udstyr, som du skal bruge i undervisningen. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Velkommen til undervisning

Opbygning EUX Personvognsmekaniker

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Skole

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

5 år

Økonomi

SU / ELEVLØN

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

EUX Personvognsmekaniker
EUX Personvognsmekaniker

Oliver Lund Pedersen

For mig er det en unik mulighed at få to uddannelser i en. Drømmen har altid været at blive personvognsmekaniker for et racerteam, samtidig kan jeg godt lide at gå i skole, derfor er EUX en oplagt mulighed for mig. Jeg motiveres af, at dagen veksler mellem undervisning og praksis arbejde på værkstedet. Jeg vil anbefale EUX, til dig som ønsker at ende ud med både svendebrev og studenterhue.

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX