Elektriker

Du lærer at opsætte forskellige intelligente installationer

Som elektriker arbejder du med elektriske installationer, herunder intelligente installationer og tele- og datainstallationer. Du lærer at forstå de tekniske installationer i bygninger og maskiner og sørger for, at de fungerer optimalt. Gennem din uddannelse opnår du viden om og evnen til at implementere bæredygtige løsninger inden for energioptimering og anvendelse af vedvarende energikilder. Ved at rådgive dine kunder om valg af energieffektive elektriske løsninger og ved at løse kundens problemer med elinstallationer med fokus på miljøvenlighed, spiller du en vigtig rolle i den grønne omstilling og er med til at skabe et mere bæredygtigt samfund.
Tilmelding
Elektriker arbejder i kabine med elinstallation

Elektriker

En PC er ligeså essentiel som skruetrækkeren

Du lærer at forstå de tekniske installationer i bygninger og maskiner og sørge for, at de fungerer. Du skal bruge din tekniske viden til at rådgive dine kunder i valg af elektriske løsninger, eller løse kundens problemer med elinstallationer.

Hvad laver man på elektrikeruddannelsen?

Du får indsigt i elektriske systemer, og du lærer at reparere dem, når de går i stykker samt at installere nye systemer. Som elektriker arbejder du også i stigende grad med automatisering, intelligente installationer, tele- og datainstallationer og sikrings- og overvågningsanlæg. Den bærbare pc er derfor et lige så naturligt værktøj som skruetrækkeren.

Hvilke jobs findes der inden for branchen?

Som elektriker kan du komme til at lave mange forskellige emner, og du kan arbejde i både private og offentlige virksomheder. De mest almindelige arbejdsområder er: belysningen i byggeri samt styring af it- telefon- og overvågningsanlæg. Du vil typisk arbejde hos et el-installatørfirma, men du har også mulighed for at blive selvstændig og starte din egen virksomhed. 

5 Gode grunde til at starte på Elektriker

Løn under din uddannelse

Du får løn under din uddannelse – både når du er på skole og i lære i en virksomhed

En aktiv hverdag

Du får en aktiv hverdag, hvor teori og praksis kobles sammen og understøtter hinanden

Selvværd og faglig stolthed

Du lærer et fag, du skaber noget og bliver stolt over dit håndværk

Gode fremtidsmuligheder

Du kan vælge mellem at et godt job i erhvervslivet, blive selvstændig eller læse videre

Der er brug for dig

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få job med god løn

For alle nye elever er der spændende introevents på tværs af alle uddannelserne

EUD Livet Paa Skolen Gf1 Saebekassebil Lyseblå

Du kommer til at bruge hænder og hoved lige meget på uddannelsen til elektriker

Eud Elektriker elskab

I Madværket, skolens kantine, kan du spise, slappe af og hygge dig og møde elever fra de andre uddannelser

EUD Livet Paa Skolen Elever Holder Pause I Madvaerket

Du får klassekammerater, som har samme interesse som dig og vil opleve et godt miljø i klassen

EUD Elektriker Livet Paa Skolen Klasseundervisning

Skolen har flere hyggelige stilleområder, hvor du kan sidde og fx lave lektier

EUD Livet Paa Skolen Elever Med Pc I Sofa

Hvordan fungerer elforsyningen i Silkeborg? Vi er på et spændende besøg hos Norlys

EUD Elektriker Livet Paa Skolen Virksomhedsbesoeg

Du kan bruge pauserne til at spille bordtennis eller bordfodbold og hygge dig med dine klassekammerater

EUD Livet Paa Bordtennis. Jpg

En elektrikers bedste værktøj er ikke en skruetrækker, det er en computer!

Eud Elektriker Formlerogcomputer

Hverdagen på Elektriker

Hverdagen på elektrikeruddannelsen er alsidig, og du kommer til at få et tæt samarbejde med dine klassekammerater. Vi dyrker det sociale fællesskab gennem sjove aktiviteter som bordfodbold, bordtennis eller hockey. 

Fag og muligheder med Elektriker

Under uddannelsen lærer du bl.a. om el-teknik, måleteknik, el-installation, netværksteknik og teknik til styring, regulering og opbygning af alarmsystemer. Du kan som færdigudlært finde jobs inden for forskellige brancher, der har med elinstallationer at gøre. 

 

Fag på elektrikeruddannelsen

På Elektrikeruddannelsen arbejder vi med projekter, hvor der er fokus på diagramforståelse, el-lære, matematik, fysik, montageteknik, styring, bekendtgørelse og arbejdsmiljø. Du vil komme til at arbejde med projekter om svagstrømsteknik, boliginstallationer og styringer. Det kræver både stor viden, overblik og god fysik at være elektriker. Som elektriker arbejder du med strøm, hvilket kan være farligt. Derfor lærer du en del om love, regler og arbejdsmiljø på uddannelsen.

Læs mere om Fag på elektrikeruddannelsen

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Vi glæder os meget til at se dig. Nedenfor kan du finde mange praktiske oplysninger om din uddannelse. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Velkommen til undervisning

Opbygning Elektriker

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Skole

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

4 år 6 måneder og 5 år

Økonomi

SU / ELEVLØN

Findes også på

EUX

Ansøgning

Ansøg her

Eleverne har ordet!

Vidste du, at de unge på erhvervsuddannelserne på College360 har deres egen kanal? Oplev hverdagen gennem elevernes film, billeder og fortællinger.

 

 

Mød elever og tidligere elever

Elektrikerelev, Emil Korsbakke
Elektriker

Emil Korsbakke

Mit bedste råd til dig, der skal vælge uddannelse: tag en uddannelse du kan lide, og du selv ønsker.

Elektrikerelev Jonas Damgaard Stephesen
Elektriker

Jonas Damgaard Stephensen

Jeg har valgt at uddanne mig som elektriker, fordi det er et spændende fag, hvor man arbejder med forskellige slags elektronik i hverdagen: musik, ledninger, højtalere, alarmer, osv. Der er masser af jobs og en sikker fremtid i vente.

Elektrikerelev
Elektriker

Simon Malberg

Mit mål med at tage elektrikeruddannelsen er at komme til at påvirke den grønne omstilling positivt f.eks. inden for vindmølleindustrien. Det er min ambition.

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX