Innovation og iværksætteri

Teknologi, design og forretningsstrategi

Kan du godt lide at bruge dine kreative evner? Og vil du gerne udtænke nye løsninger på fremtidens udfordringer? Så er Innovation og iværksætteri den rette studieretning for dig.
Tilmelding
Htx Innovation arbejder i Vaerkstedet

Innovation og iværksætteri

Tænk ud af boksen og realisér dine idéer

Du behøver ikke at besidde store kreative evner eller være fyldt med innovative idéer, når du starter på Innovation og iværksætteri. Vi arbejder med kreativ metodelæring, så du lærer at tænke ud af boksen og realisere dine egne idéer. Innovation betyder, at der gentænkes og udvikles på en eksisterende idé, derfor vil du f.eks. kunne blive stillet over for en opgave, hvor du skal optimere et produkt, der skaber en udfordring i samfundet. Du vil også blive undervist i forretningsstrategi, hvilket giver dig et godt afsæt for at arbejde med iværksætteri.

Hvad lærer jeg i studieretningsfagene Teknologi A og Design B på Innovation og iværksætteri?

Teknologi A giver dig forståelsen for sammenhængen mellem teknologi og samfund, idet vi altid arbejder ud fra samfundsfaglige problemstillinger. Du får kendskab til alle processer inden for udvikling af et produkt, herunder at skabe et godt forretningsgrundlag for iværksætteri. Du kan også blive stillet opgaver fra organisationer og institutioner, som du skal finde løsninger til. Tidligere har elever på teknologi A fået til opgave at udvikle en løsning til en børnehave, der havde udfordringer med at holde styr på deres drikkedunke. I denne case udviklede eleverne et kassesystem, der var brugervenligt og kunne anvendes i børnehaven. 

I Design B arbejder du ud fra et design brief, hvilket betyder, at du laver et design ud fra en stillet opgave. Du lærer, hvordan du udvikler et design - fra skitse til fremstilling – og du får kendskab til de reelle designprocesser, man bruger i erhvervslivet. Du kommer til at arbejde med forskellige emner inden for design. Et emne kan f.eks. være arkitektur, hvor du lærer om former, materialevalg og funktionalitet. Et konkret eksempel på en opgave, du kan arbejde med, kan være at skabe innovative designforslag til boliger, der kan være med til at løse boligmanglen i storbyerne.

Hvad kan jeg bruge Innovation og iværksætteri til i fremtiden?

På studieretningen Innovation og iværksætteri bliver du god til at arbejde innovativt og kreativt. Derudover opøves du i at indgå i gruppe- og projektarbejde og stå til ansvar over for dine samarbejdspartnere. Disse kompetencer får du brug for, når du senere skal læse videre og ud i job. 

Vores elever fra Innovation og iværksætteri læser bl.a. til arkitekter, ingeniører, designteknologer og erhvervsøkonomer, når de har afsluttet studentereksamen. Studieretningen giver dig derudover et godt afsæt, hvis du på sigt ønsker at blive selvstændig.  

Se videoen, hvor HTX-eleverne Mathilde og Frederik fortæller om deres oplevelser med studieretningen Innovation og iværksætteri.

5 Gode grunde til at starte på Innovation og iværksætteri

Kompetencer du kan bruge i fremtiden

Du får gode kompetencer inden for projektarbejde og præsentation, som du kan bruge, hvis du vil læse på en videregående uddannelse.

Virksomhedsbesøg

Innovation og iværksætteri tager tit på virksomhedsbesøg for at kunne inddrage viden og problemstillinger fra virkelighedens verden i undervisningen.

Lær at omsætte dine gode idéer til virkelighed

Du lærer, hvordan du kan omsætte dine gode idéer til konkrete løsningsforslag.

Udlev din kreative side

Er du kreativ, og tænker du ud af boksen? I fagene Teknologi og Design får du mulighed for at bruge disse evner til at løse faglige opgaver.

Gode værkstedsfaciliteter

På Innovation og iværksætteri skal der fremstilles mange produkter i vores nye træ-, maskin- og elværksteder.

Du kan se frem til tre sjove skoleår, hvor du arbejder innovativt sammen med dine klassekammerater.

Htx Masterclass Elever Med Fransk Bagvaerk

Der er stor koncentration, når græskar skal gøres klar frem mod halloweenfesten.

HTX Livet Paa Skolen Halloween

Der brainstormes :-)

Htx Innovation Og Ivaerksaetteri Skrift Paa Bord

Der er altid mange elever og god stemning, når der er skakklub i elevernes fællesrum.

HTX Livet Paa Skolen Skakklub

Har du interesse for arkitektur? I Design får du indblik i arkitektoniske processer.

Htx Innovation Og Ivaerksaetteri Prototyper

Samarbejde og fællesskaber går hånd i hånd.

HTX Livet Paa Skolen Kanotur

Studietur til Rom med solskin og masser af oplevelser.

HTX Livet Paa Skolen Tur Til Rom

Med en studenterhue fra HTX får du oplevelser for livet og mange gode fremtidsmuligheder.

Htx Livet Paa Skolen Student I Telt

Hverdagen på Innovation og iværksætteri

Vi understøtter elevernes trivsel og engagement med både sociale og faglige aktiviteter. 

Aktiviteterne foregår både i klasserne, på årgangene og på tværs af årgange og klasser. Sådan sikrer vi et godt sammenhold på hele skolen. 

Fag og muligheder med Innovation og iværksætteri

På studieretningen Teknologi og iværksætteri får du Teknologi A og Design B.

Studieretningen giver adgang til 143 videregående uddannelser

Vælger du Matematik A som valgfag, får du endnu flere muligheder efter gymnasiet.

I fanerne til højre kan du læse mere om, hvad du kan forvente, hvis du starter på studieretningen Teknologi og iværksætteri. 

Fag på studieretningen Innovation og iværksætteri

Din fremtid med Innovation og iværksætteri

Studieretningsfagene Teknologi A og Design B åbner døre for en fremtid, hvor du kan arbejde kreativt og innovativt. En HTX ruster dig samtidig godt til at arbejde med eksempelvis grøn omstilling eller velfærdsteknologi, så du kan gøre en positiv forskel.

Læs mere om Din fremtid med Innovation og iværksætteri

Fællesskab og studiemiljø

Talentudvikling

Studieture

På HTX kommer du på flere studieture og udflugter. Turene handler om at arbejde med det faglige på nye måder og skabe fællesskab gennem fælles oplevelser.

Læs mere om Studieture

Opbygning Innovation og iværksætteri

År 1

År 2

År 3

Grundforløb

Studieretningsforløb

Studie start

August

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

3 år

Økonomi

SU

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

Elev fra HTX i Silkeborg
Innovation og iværksætteri

Viggo Villumsen

Noget af det, der tiltalte mig ved HTX, var, at det er en mindre skole. Her er et godt studiemiljø, og jeg holder af, at vi arbejder meget i grupper, hvor vi kan supplere hinanden. Vi arbejder ofte i små grupper på 2 eller 3 mand, men det føles på en måde som om, at vi er én gruppe, fordi vi sidder flere grupper ved samme bord og snakker.

HTX elev i Silkeborg
Innovation og iværksætteri

Kasper Østergaard

Jeg valgte HTX, fordi uddannelsen byder på noget anderledes, og fordi man også er praktisk og bruger sine hænder. Innovation er en virkelig interessant retning, fordi vi får helt nye færdigheder – lige nu er vi f.eks. ved at designe vores egen stol. Jeg har ikke en specifik fremtidsdrøm, men jeg har fået øjnene op for designverdenen.

Brug for en
HTX vejleder?

Vejleder

Mathilde Hørup Noer

Adjunkt, læsevejleder, studievejleder HTX

  Uddannelse
  • HTX
  Retning
  • Teknisk Gymnasium
  Fag
  • Dansk
  • Engelsk

Vejleder

Mogens Holm

Lektor, Studievejleder på HTX

  Uddannelse
  • HTX
  Retning
  • Teknisk Gymnasium
  Fag
  • Samfundsfag
  • Idehistorie

Besøg os

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for vejledning eller ønsker en rundvisning.