Handelsgymnasiet i Silkeborg

Tilmeld dig til HHX nu
Handelsgymnasiet Silkeborg er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse og som ønsker en 3-årig gymnasial uddannelse med en erhvervsorienteret og international profil.
HHX-studenter kaster deres studenterhuer på gruppebillede

HHX

Erhvervsorienteret studentereksamen med mange muligheder

Brænder du for at arbejde med økonomi, handel, eksport, marketing eller ledelse? Vil du rustes til en verden med digitalisering og projektorienteret arbejde? Drømmer du om egen virksomhed? Så er en studentereksamen fra Handelsgymnasiet Silkeborg noget for dig.

HHX er sammensat af et grundforløb og et studieretningsforløb. I studieretningsforløbet sætter dit valg af studieretning sit præg på din skoledag, og toner din HHX-uddannelse i den retning, du ønsker. På andet og tredje år kan du gennem dine valgfag tone uddannelsen yderligere efter dine interesser, da du får mulighed for faglig fordybelse i de fag, der har din særlige interesse.

Studieretningsforløbet afsluttes med, at du tager din studentereksamen og får din HHX studenterhue med det blå bånd! 

Se videoen, hvor Molly fortæller om at være elev på Handelsgymnasiet Silkeborg.

Bliv elev på HHX

Handelsgymnasiet

HHX er en 3 årig gymnasial uddannelse, der giver dig en studentereksamen med en erhvervsrettet og international profil.

5 Gode grunde til at starte på HHX

Klar til videregående uddannelse og karriere

HHX er en 3-årig gymnasial uddannelse, som giver dig direkte adgang til mange videregående uddannelser og mange spændende karrieremuligheder.

Fedt studiemiljø i midtbyen

Handelsgymnasiet Silkeborg ligger på Bindslevs Plads lige i hjertet af Silkeborg - tæt på busser, tog, butikker og gågader.

Godt og aktivt fællesskab

Du bliver en del af et godt fællesskab med masser af spændende aktiviteter bl.a. studiecafé, events, idrætsdag, fredagscafé og fester.

Tæt kobling til erhvervslivet

Du vil opleve praksisnær undervisning bl.a. gennem casearbejde, projekter, virksomhedsbesøg og partnerskaber med erhvervslivet.

Internationalt fokus

Du får mange muligheder for at opleve verden i den daglige undervisning og gennem studieture og studieophold.

Fag og muligheder med HHX

På Handelsgymnasiet Silkeborg får du mange nye, spændende fag som f.eks. afsætning, erhvervsjura, virksomhedsøkonomi, international økonomi. Vi arbejder praksisnært, så du får et godt indblik i, hvordan den teori, du lærer i klassen kan anvendes ude i erhvervslivet. 

En studentereksamen fra HHX giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier på lige fod med andre gymnasiale uddannelser (HTX/STX). Du kan også gå ud i et uddannelsesforløb i en virksomhed inden for f.eks. revision, spedition og handel med din HHX eksamen.

Hvad er HHX?

Hvis du har afsluttet 9. eller 10. klasse og ønsker en 3 årig gymnasial uddannelse med en erhvervsorienteret og international profil, hvor vi bl.a. arbejder med økonomi, handel, marketing, innovation og jura. Så er HHX noget for dig.

Læs mere om Hvad er HHX?

Fag på Handelsgymnasiet

Valgfag

Din fremtid med Handelsgymnasiet

Med en merkantil studentereksamen står verden åben for dig, hvad enten du ønsker at læse videre eller starte din karriere i erhvervslivet med det samme. En HHX-uddannelse giver adgang til at læse videre på handelshøjskoler, universiteter, seminarier og erhvervsakademier, til en spændende elevplads i ind- eller udland, eller du kan vælge at blive iværksætter.

Læs mere om Din fremtid med Handelsgymnasiet

Fællesskab og studiemiljø

Studieture og internationale aktiviteter

Opbygning HHX

År 1

År 2

År 3

Grundforløb

Studieretningsforløb

Studie start

August

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

3 år

Økonomi

SU

Ansøgning

Ansøg her

Mød vores elever på College360

Mød elever og tidligere elever

HHX elev Johannes Bøgh Blumensaat studieretning Almen økonomi
Almen økonomi

Johannes Bøgh Blumensaat

Mit yndlingsfag på HHX er Afsætning. Det er fedt, fordi det bliver tydeligt, hvordan virksomheder kan bruge forskellige teorier og strategier til at forbedre deres salg.

HHX elev Andreas Iversen Trosborg studieretning Marketing og Jura
Marketing og jura

Andreas Iversen Trosborg

Jeg er ikke sikker på, hvad jeg præcist vil efter HHX. Jeg er dog sikker på, at jeg vil læse videre, og jeg kunne godt forstille mig at blande erhvervsjura og erhvervsøkonomi. Det er to områder, vi arbejder meget med på studieretningen, hvor jeg synes, begge dele er rigtigt spændende.

Ida Barker Søndergaard elev på studieretningen økonomi og finans på HHX i Silkeborg
Økonomi og finans

Ida Barker Søndergaard

Jeg valgte HHX, fordi fagene interesserede mig. Jeg så en mulighed for at få nogle andre fag end dem, man kender fra folkeskolen. Undervisningen er nem at perspektivere til det virkelige liv, og man kan ofte se, hvad læringen kan bruges til i hverdagen men også i ens fremtidige arbejdsliv.

Elev Sofia Abildskov på handelsgymnasiet
Languages and business

Sofia Abildskov

Jeg valgte HHX, da jeg synes fagene lød spændende og de kunne bruges i praksis.

Nanna Mølsted Kristensen elev på studieretningen økonomi og finans på HHX i Silkeborg
Økonomi og finans

Nanna Mølsted Kristensen

Jeg har valgt studieretningen Økonomi og finans på HHX, fordi jeg rigtig godt kan lide matematik. Matematik er en stor del af min studieretning, fordi det er den eneste studieretning på HHX med matematik på A-niveau. Derfor bliver matematik også en stor del af de andre fag.

Mille Brydegaard sportsdanser og elev på Marketing og sport på HHX i Silkeborg
Marketing og sport

Mille Brydegaard

Jeg valgte Marketing og sport på HHX, fordi jeg ønskede at kombinere min uddannelse med elitesport. Det var en drømmekonstellation, at jeg ikke skulle gå på kompromis med hverken dans eller skole. Derudover ville jeg rigtigt gerne ind i en klasse, hvor de andre elever havde forståelse for, at sporten optager al fritid.

HHX elev Kristian Løgager Jensen studieretning Innovation og Ledelse
Innovation og ledelse

Kristian Løgager Jensen

Jeg er meget selvstændig og har altid ønsket mig min egen virksomhed eller en lederstilling, så jeg tænkte, at innovation og ledelse på HHX ville være det perfekte valg for mig.

HHX elev Anna Risager Geertsen studieretning Innovation
Innovation

Anna Risager Geertsen

Jeg valgte min studieretning innovation, da det er en af de mere kreative studieretninger på HHX. Man får lov til at udfolde sig kreativt og bruge en anderledes tankegang. Man lærer bl.a. en masse om idégenerering og virksomheders opbygning - og så er fagene bare mega spændende.

HHX elev Anne-Sofie Sehested studieretning Global Business
Global business

Anne-Sofie Sehested

Jeg har valgt Global Business som studieretning på HHX, fordi jeg synes, at fagene lød spændende men også meget relevante, også fordi det internationale altid har interesseret mig rigtig meget. Jeg synes også at, studieturen til USA var en god mulighed for at opleve noget nyt.

HHX elev Frida Tang-Henriksen studieretning Innovation
Innovation

Frida Tang-Henriksen

Jeg valgte først og fremmest HHX, da jeg fandt uddannelsen relevant og brugbar i den "virkelige" verden. Den interesserede mig, og jeg kunne se mening og nytte i at tage den. Jeg valgte min studieretning, fordi den mere frie og kreative del med innovation interesserede mig.

Magnus Rahbek Sand elev på Marketing og Sport på HHX i Silkeborg
Marketing og sport

Magnus Rahbek Sand

Først og fremmest drømmer jeg om at gå hele vejen med mit håndbold, men for mig er det også vigtigt at få en uddannelse, som jeg kan bruge til noget efter min karriere. Derfor valgte jeg HHX.

HHX elev Marco Lund Nielsen studieretning Marketing og Jura
Marketing og jura

Marco Lund Nielsen

Virksomhedsøkonomi er helt klart mit yndlingsfag på HHX. Jeg elsker regnskaber, og faget går virkelig i dybden med nogle af de ting, det indebærer at have sin egen virksomhed, og hvordan de virksomheder, vi møder i vores egen hverdag, fungerer.

HHX elev Esther Hedegaard Frederiksen studieretning Global Business
Global business

Esther Hedegaard Frederiksen

Jeg valgte studieretningen Global Business på HHX, da den adskiller sig fra de andre studieretninger med en studietur til USA, men også fordi jeg godt kan lide fagene International Økonomi og Virksomhedsøkonomi.

HHX elev Benjamin Erbass Eskildsen studieretning Innovation og ledelse
Innovation og ledelse

Benjamin Erbas Eskildsen

Allerede da jeg var til åbent hus på Handelsgymnasiet, vidste jeg, at innovation og ledelse på HHX var det, jeg ville.

HHX elev Emma Fonager Schougaard - Almen Økonomi
Almen økonomi

Emma Fonager Schougaard

Efter HHX drømmer jeg om at arbejde inden for markedsføring og evt. lave noget med events

Besøg os

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for vejledning eller ønsker en rundvisning.