Valg af studieretning nærmer sig for nye HHX-elever

Nyheder | Valg af studieretning nærmer sig for nye HHX-elever

04 sep. 2024

HHX

For de nye elever på HHX Silkeborg nærmer tiden sig, hvor de skal vælge deres studieretning. Valget finder sted den 26. september, og eleverne står over for et bredt spektrum af muligheder med hele ni forskellige studieretninger at vælge imellem.

For at sikre, at eleverne er godt klædt på til at træffe dette vigtige valg, har skolens studievejledere været på informationsrunde i alle klasserne. Her bliver de enkelte studieretninger gennemgået, og eleverne får indblik i, hvad de kan forvente af deres kommende studietid – både i forhold til fagligt indhold og de fremtidige muligheder, som hver studieretning kan føre til.

Den 5. september afholdes en introduktion i auditoriet til de studieretninger, der indeholder fag eleverne endnu ikke har mødt, nemlig: Innovation, Jura og Marketing samt Languages and Business, og her får eleverne får mulighed for at dykke dybere ned i disse studieretninger.

Forældrene spiller også en central rolle i elevernes beslutningsproces, og derfor inviteres de til et fyraftensmøde. Her har de mulighed for at få en gennemgang af de forskellige studieretninger og indsigt i den proces, der ligger forud for valget. Dette møde giver forældrene mulighed for at støtte deres børn bedst muligt i denne afgørende fase af deres uddannelse.

Som en sidste forberedelse får eleverne den 25. september mulighed for at møde undervisere og ældre elever fra de forskellige studieretninger i Madværket. Her kan eleverne stille spørgsmål, høre personlige erfaringer og få en mere håndgribelig fornemmelse af, hvad de enkelte studieretninger indebærer i praksis.

Det er en spændende tid for de nye HHX-elever, og skolen gør sit bedste for at sikre, at de træffer et velovervejet valg, der matcher deres interesser og fremtidsdrømme.

Du kan læse mere, om de ni forskellige studieretninger lige her. 

HHX

23 sep. 2024

En dag for en sag: Handelsgymnasiet Silkeborg går for rent drikkevand

I fredags deltog elever og lærere fra Handelsgymnasiet Silkeborg i et velgørenhedsløb, der blev afholdt i samarbejde med hjælpeorganisationen LoveSpring for at samle penge ind til brøndprojekter i Afrika.

HHX

10 sep. 2024

Handelsgymnasiet Silkeborg inviterer til jubilæumsfest

Handelsgymnasiet Silkeborg fortsætter traditionen med at byde vores 5- og 10-års jubilarer tilbage til skolen for at fejre jubilæet med et brag af en fest. Fredag den 25. oktober 2024 er dimittender fra årgang 2014 og 2019 inviteret til en hyggelig og festlig aften fyldt med gensynsglæde og gode minder. Til festen får I mulighed for, at møde jere gamle klassekammerater, lærere og andre elever fra årgangen.

HHX

02 sep. 2024

HHX Silkeborg sender et hold til DM i Erhvervscase

HHX Silkeborg har igen i år udvalgt et stærkt hold til at deltage i DM i Erhvervscase, hvor elever fra hele landet skal konkurrere om at udvikle den bedste forretningsidé til Danmarks største fitnesskæde, PureGym.

Besøg os

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for vejledning eller ønsker en rundvisning.