28 nov. 2023
Grundforløb 2 eleverne på Hotel og Restaurant er i efteråret blevet indført i ølbrygningens kunst gennem et spændende samarbejde med den lokale virksomhed Hjemmebryggeren.dk.
Som en fast del af undervisningen på GF2 skal eleverne erhverve sig grundlæggende viden om drikkevarer som kaffe, øl og vin og forstå at parre mad og drikkevarer. Undervisningen omkring øl omfatter en grundforståelse af, hvordan man brygger øl og har traditionelt inkluderet et besøg på et bryggeri, men det kan være svært at forholde sig til processerne i brygningen, når man ser industriel produktion i enorme tanke. I år var eleverne så heldige, at der på holdet var en dedikeret ølentusiast med erfaring i hjemmebrygning, som tog teten på at få en aftale i stand med Hjemmebryggeren.dk, så eleverne hands on kunne blive indført i ølbrygningens kunst.
De 20 GF2 elever fik en hel dag lov til at komme på besøg hos Hjemmebryggeren.dk og låne alt deres grej. På dagen fik de mulighed for selv at lave øl fra bunden og opleve de forskellige processer på nært hold. De bryggede både pilsner, IPA og juleøl, som de fik med hjem til skolen i store gæringsspande. Her har de efterfølgende arbejdet med de forskellige øltyper - f.eks. har de efter en uge tilføjet tørgær til IPA’en, og i sidste uge blev IPA og juleøl hældt på flasker. Eleverne er nu i gang med at designe deres egne etiketter, som skal påsættes flaskerne. Om et par uger er der ølsmagning.