Languages and business

Få en uddannelse i fremmedsprog, kultur og internationale forhold

Er du interesseret i fremmedsprog samt kulturelle, samfundsmæssige og internationale forhold? Og vil du gerne have kompetencer til at arbejde og kommunikere i en global virksomhed? Så er studieretningen Languages and business på HHX lige noget for dig.
Tilmelding
To elever fra Languages and business står med flag

Languages and business

Sprog du kan bruge i fremtiden

De internationale studieretninger er for dig, der drømmer om en international karriere og har interesse for den globale verden. Du lærer om nationale og internationale virksomheder, deres økonomiske situation samt danske og internationale samfundsøkonomiske forhold. Du lærer også om virksomhedens opbygning, og hvordan virksomheden samarbejder internt for at blive konkurrencedygtig.

Hvad lærer jeg på Languages and business? 

Det særlige ved studieretningen Languages and Business er, at du har tre sprogfag. Studieretningen Languages and Business giver dig mulighed for at tage en videregående uddannelse på universitetet eller handelshøjskolen, hvor du specialiserer dig inden for kommunikation, internationale forhold og sprog. Undervisningen fokuserer på at træne dine mundtlige og sproglige færdigheder i tysk og fransk eller spansk.

Da Tyskland er Danmarks største handelspartner, er Tyskland et væsentligt marked for danske virksomheder - derfor efterspørger mange danske virksomheder medarbejdere og ledere med tyskkundskaber. Med tysk A får du et rigtig godt karrierekort på hånden.

Som nogle af de største EU-medlemslande er Frankrig og Spanien også vigtige handelspartnere for Danmark, så uanset om du vælger fransk A eller spansk A som dit andet studieretningsfag, får du en stor sproglig fordel og gode fremtidige jobmuligheder.

Det vil være naturligt at kombinere studieretningen med kulturforståelse C som tilvalgsfag, fordi det er vigtigt at forstå andre landes kulturer for at kunne begå dig på tværs af landegrænser.

Du får matematik på C niveau, men får mulighed for at vælge matematik på B niveau som valgfag. Det er også muligt at vælge tysk A eller løfte økonomiske fag til A niveau.

På 1. år får du mulighed for at komme på en introtur til Flensborg eller Hamborg. På 2. år tilbydes du en sprogrejse, der sætter fokus på at styrke dine sproglige kompetencer og understøtter studieretningens øvrige mål.

Se videoen og hør Gry og Jesper fortælle om deres valg af studieretning og hverdagen på Handelsgymnasiet Silkeborg.

5 Gode grunde til at starte på Languages and business

Klar til videregående uddannelse og karriere

HHX er en 3-årig gymnasial uddannelse, som giver dig direkte adgang til mange videregående uddannelser og mange spændende karrieremuligheder.

Fedt studiemiljø i midtbyen

Handelsgymnasiet Silkeborg ligger på Bindslevs Plads lige i hjertet af Silkeborg - tæt på busser, tog, butikker og gågader.

Godt og aktivt fællesskab

Du bliver en del af et godt fællesskab med masser af spændende aktiviteter bl.a. studiecafé, events, idrætsdag, fredagscafé og fester.

Tæt kobling til erhvervslivet

Du vil opleve praksisnær undervisning bl.a. gennem casearbejde, projekter, virksomhedsbesøg og partnerskaber med erhvervslivet.

Internationalt fokus

Du får mange muligheder for at opleve verden i den daglige undervisning og gennem studieture og studieophold.

Alle 1. g elever kommer på introtur, og der er mange sjove aktiviteter

HHX Livet Paa Skolen Intro Aktivitet Paa Vandet

Du bliver taget godt imod på første skoledag og du går sammen med din kontaktlærer ud i klassen

HHX Livet Paa Skolen Foerste Skoledag

Fælles opvarmning inden "Kampen om den gylden hotdog" skydes i gang

HHX Livet Paa Skolen Faelles Opvarmning Intro

Drømmer du om, at komme ud i verden? Så kom med Languages og business på studietur

Hhx Livet Paa Skolen Studietur Cykler Ved Vandet

En del af undervisningen foregår i små grupper, hvor der er plads til at fordybe sig

HHX Livet Paa Skolen Studiemiljoe Gruppearbejde

Højt humør på turen til Flensborg, som er en del af tyskundervisningen

HHX Livet Paa Skolen Tur Tyskland

Du kommer til at møde mange nye venner i dine gymnasieår

Hhx Livet Paa Skolen Studenterfest 2022

Med en studenterhue fra HHX, kommer du til at have mange fremtidsmuligheder

Hhx Livet Paa Skolen Studenter Kommer Gaaende

Hverdagen på Languages and business

På Languages and business får du mulighed for, at komme på flere internationale rejser under din studietid. Der bliver også mulighed for, at deltage i forskellige sociale aktiviteter på skolen. Bl.a. fredagscaféer og fester.

Fag og muligheder med Languages and business

Studieretningsfag: Fransk A eller Spansk A og Tysk B .

Udover stærke sproglige kundskaber får du kompetencer til at færdes i forskellige kulturer, samtidig med at du gennem de obligatoriske fag også får indsigt i både virksomhedens almene økonomi og den globale økonomi. Du vil møde virksomheder, der arbejder med internationalisering og deltage i den europæiske sprogdag. Så har du planer om at rejse, bosætte dig eller arbejde i udlandet i fremtiden, er studieretningen et oplagt valg for dig. Der findes mange relevante videregående uddannelser inden for sprog, kultur og forretning. Blandt andre: International virksomhedsøkonomi i tysk, International erhvervsøkonomi med fremmedsprog, Business, Language and Culture.

Studieretningsfag på Languages and business

Din fremtid med Languages and business

Med en HHX får du et godt afsæt til en international karriere. Du får adgang til at læse videre universiteter, handelshøjskoler og andre videregående uddannelser inden for f.eks. sprog, kommunikation, marketing og økonomi. Du kan også blive elev i en virksomhed - enten i Danmark eller i udlandet - eller skabe din egen virksomhed.

Læs mere om Din fremtid med Languages and business

Fællesskab og studiemiljø

Talentudvikling

Er du fagligt nysgerrig, og har du lyst til at gøre en ekstra indsats og møde andre unge for at udvikle dit talent på HHX?

Læs mere om Talentudvikling

Studieture og internationale aktiviteter

Opbygning Languages and business

År 1

År 2

År 3

Grundforløb

Studieretningsforløb

Studie start

August

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

3 år

Økonomi

SU

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

Elev Sofia Abildskov på handelsgymnasiet
Languages and business

Sofia Abildskov

Jeg valgte HHX, da jeg synes fagene lød spændende og de kunne bruges i praksis.

Besøg os

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for vejledning eller ønsker en rundvisning.