På Tjeneruddannelsen får du viden om fødevareproduktion, kvalitet, sundhed og det gode værtskab. - stedet, hvor oplevelsen af det veltilberedte måltid og den fremragende og udsøgte service spiller en væsentlig rolle i dagligdagen. Samarbejde og kommunikation er væsentlige elementer i uddannelsen, da en tjener er restaurantens ansigt over for gæsten.
Fag på Grundforløb 1 på tjener
På Grundforløb 1 skal vi igennem en række projekter, der skal klæde dig på til at vælge din endelige uddannelsesretning på Grundforløb 2.
Du vil også få fag som f.eks. Dansk, Faglig kommunikation, Innovation og lærepladssøgning. Du har mulighed for at komme i to ugers praktik (virksomhedsforlagt undervisning) og få mulighed for at følge en række valgfag.
Fag på Grundforløb 2 på tjener
På grundforløb 2 vil du møde følgende fag:
Dansk E, Naturfag E, Produktionshygiejne og egenkontrol, Sundhed, Ergonomi og arbejdsmiljø, Bevægelse, Sensorik, Varekendskab og tilberedningsmetoder, Fødevarehygiejne, Virksomhedspraktik + valgfag.
Overgangskrav til hovedforløb på tjeneruddannelsen
For at komme videre fra Grundforløb 2 til hovedforløbet på Tjeneruddannelsen skal følgende overgangskrav bestås:
Fag:
- Dansk E
- Naturfag E
Certifikater:
- Fødevarehygiejne
- Elementær brandbekæmpelse
- Førstehjælp på mellemniveau
Fag på hovedforløb på tjeneruddannelsen
Mens du er under oplæring i virksomheden, skal du løbende ind på skolen og have undervisning. Her vil du komme til at arbejde med servering, værtsskab, økonomi og innovation, gæstebetjening, restaurantledelse 1, vin- og drikkevarelære, vine, gastronomi og drikkevarer 2.