Hverdagen på Receptionist
Hverdagen foregår i nye lokaler, hvor vi både arbejder med teori og afprøver faget som receptionist. Der er fokus på det sociale sammenhold - også på tværs af fagretninger.
Receptionist
En receptionist tager godt imod gæsterne på et hotel eller konferencecenter og hjælper dem, så de får et godt ophold. Nogle større virksomheder har også en receptionister ansat til at tage sig af virksomhedens gæster.
På uddannelsen lærer du bl.a. om bookingsystemer, tilrettelæggelse af konferencer og kommunikation med gæsterne på både dansk og engelsk. Du vil blive undervist i fag som receptionistarbejde, teknik, salg og service, turistlære, service og gæstebetjening samt engelsk, samfundsfag og psykologi.
Som receptionist kan du finde arbejde på hoteller eller i konferencecenter. Du kan også blive ansat i andre brancher og finde job f.eks. på restauranter, virksomheder, hvor der ydes kontorservice, rejsebureauer, campingpladser eller i ejendomsvirksomheder.
Du får løn under din uddannelse – både når du er på skole og i lære i en virksomhed
Du får en aktiv hverdag, hvor teori og praksis kobles sammen og understøtter hinanden
Du lærer et fag, du skaber noget og bliver stolt over dit håndværk
Du kan vælge mellem at et godt job i erhvervslivet, blive selvstændig eller læse videre
Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få job med god løn
Hverdagen foregår i nye lokaler, hvor vi både arbejder med teori og afprøver faget som receptionist. Der er fokus på det sociale sammenhold - også på tværs af fagretninger.
Receptionistfaget er fyldt med spændende opgaver og muligheder - især hvis du gerne vil have mulighed for at arbejde i udlandet. Du får gode kompetencer inden for områder som kultur, kommunikation, administration og service.
Som Receptionist har du en nøglefunktion i receptionen, og du er samtidig hotellets eller virksomhedens ansigt ud ad til. Du er i kontakt med mange mennesker hver dag. Dine opgaver kan variere fra dag til dag, men hovedopgaven vil typisk være at tage imod gæster, besvare spørgsmål og give kundeinformation. Jobbet som receptionist kræver, at du er dygtig til at tale med andre mennesker og har lyst til at servicere og hjælpe kunder og andre besøgende - og det er det, vi arbejder med i en række fag.
Læs mere om Fag på receptionistuddannelsenEn erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.
Læs mere om Sådan finder du en lærepladsCollege360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.
Læs mere om Fællesskab og studiemiljøSom elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.
Læs mere om StudieboligerHer kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.
Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUXHer kan du finde en række praktiske oplysninger, som er målrettet elever, der skal starte på et af forløbene på receptionistuddannelsen. Det er f.eks. her, du finder information om det udstyr, som du skal bruge i undervisningen. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.
Læs mere om Velkommen til undervisningÅr 1
År 2
År 3
År 4
År 5
Grundforløb 1
Grundforløb 2
Læreplads
Skole
Studie start
Januar og august
Optagelse
AdgangskravVarighed
2 år 6 mdr.
Økonomi
SU / ELEVLØNFindes også på
EUXAnsøgning
Ansøg herDer er så mange fordele ved at tage en erhvervsuddannelse i en spændende branche. F.eks. opnår man et godt fællesskab, og man får et bredt og betydningsfyldt fagligt og socialt netværk, fordi man møder mange mennesker via sit arbejde.
Står du over for valg af Ungdomsuddannelse? Vil du vide mere om hverdagen på de forskellige uddannelser, eller er du i tvivl om, hvilken uddannelse, der passer til dig? Kom til Åbent Hus på alle uddannelser lørdag den 25. januar 2025 kl.10:00 - 13:00.
Oplev studiemiljøet og mød elever, lærere og studievejledere