Bygningsmaler

Har du sans for farver, design og materialer?

En bygningsmaler behandler og maler murværk, træværk og metalflader. Ser du dig selv bruge din æstetiske sans til at rådgive kunder om materialer, farver og farvesammensætninger? Og er en aktiv hverdag med kulør på tilværelsen lige dig? Så har vi uddannelsen til dig: bliv bygningsmaler.
Tilmelding
Kvindelig bygningsmaler maler vægdekoration med bogstaver

Bygningsmaler

En alsidig hverdag, hvor du arbejder både ude og inde

Som bygningsmaler udfører du alle processer fra udvælgelse og sammensætning af farver, form og design til den praktiske udførsel af overfladebehandling og lakering

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

Uddannelsen giver en grundlæggende viden om farver, stil, materialer og forskellige maleteknikker. Du lærer om alle faser fra rådgivning af kunden over bundbehandling og klargøring og endelig tapetsering, maling eller lakering af overfladen. Du får hurtigt materialer og værktøj mellem hænderne, så du får fornemmelsen af faget. Du vil komme til at arbejde både udendørs og indendørs med bl.a. pudsning af ydremure, træværk, plankeværker, carporte osv Du får viden om produktvalg og lærer om beskyttelse og sikkerhedskrav til materialevalg og opløsningsmidler, som gør arbejdet langt mindre farligt mht. brandfarlige materialer og sundhedsskadelige dampe end tidligere.

Hvorfor skal jeg i lære?

På din læreplads opnår du praktisk erfaring med de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen og bliver en del af en arbejdsplads. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve.

Hvor kan jeg finde arbejde som færdigudlært?

Som bygningsmaler kan du finde job hos private malerfirmaer eller inden for ejendomsservice, hos byggeentreprenør samt andre specialiserede bygge- og anlægsvirksomheder. Du kan også arbejde i farve- og tapetforretninger. Ud over ansættelse inden for faget har du mulighed for at etablere dig som selvstændig og starte eget værksted eller læse videre, hvis du får lyst til det.

5 Gode grunde til at starte på Bygningsmaler

Løn under din uddannelse

Du får løn under din uddannelse – både når du er på skole og i lære i en virksomhed

En aktiv hverdag

Du får en aktiv hverdag, hvor teori og praksis kobles sammen og understøtter hinanden

Selvværd og faglig stolthed

Du lærer et fag, du skaber noget og bliver stolt over dit håndværk

Gode fremtidsmuligheder

Du kan vælge mellem at et godt job i erhvervslivet, blive selvstændig eller læse videre

Der er brug for dig

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få job med god løn

Vi dyrker fællesskabet! Du får klassekammerater, der brænder for det samme som dig

Eud Bygningsmaler Gruppebillede

Vi har kreative projekter, hvor du kan fordybe dig i farver og sammensætninger

Eud Bygningsmaler Fordybelse

Skolen har mange vægge, hvor du kan få lov at udfolde dig kreativt 🎨

EUD Bygningsmaler Livet Paa Skolen Vaegdekoration

Er du lidt af en Picasso? Så får du rig mulighed for, at afprøve dine evner undervejs på uddannelsen

Eud Bygningsmaler Kunst

Til lykke til to glade nybagte bygningsmalere med svendebrev i hånden

Eux Bygningsmaler To Glade Piger Med Svendebrev

Fællesarealerne indbyder til hygge over et spil eller en kop kaffe med elever fra alle de andre uddannelser

EUD Livet Paa Bordtennis. Jpg

Du møder engagerede undervisere, der brænder for at give deres faglighed videre

EUD Bliv Elev Bygningsmaler Kanotur.Kok

Du bliver udfordret på kreativitet, præcision og design

EUD Bliv Elev Bygningsmaler Vægmaleri

Hverdagen på Bygningsmaler

Hverdagen som bygningsmalerelev er alsidig, og du får mulighed for at udfolde dig kreativt i sjove projekter. På skolen finder du mange hyggekroge, hvor du i dine pauser kan slappe af sammen med dine klassekammerater. 

Fag og muligheder med Bygningsmaler

På skolen arbejder vi med farver, stil, materialer og forskellige maleteknikker. Du lærer om alle faser fra bundbehandling, klargøring til vægbeklædning, maling eller lakering af overflader. Når du er udlært som bygningsmaler, vil du kunne udføre professionelt malerarbejde for kunder. 

Fag på bygningsmaleruddannelsen

På Bygningsmaleruddannelsen arbejder vi med farver, stil, materialer og forskellige maleteknikker. Du lærer om alle faser fra bundbehandling, klargøring til vægbeklædning, maling eller lakering af overfladen. Du får hurtigt materialer og værktøj mellem hænderne, så du får en fornemmele af faget. Sans for detaljen er en grundsten i malerarbejdet,​ og du vil fra starten blive bedt om at forholde dig kritisk til dit arbejde. Du kommer til at samarbejde med kollegaer og andre håndværkere gennem hele uddannelsen, derfor foregår arbejdet delvist i grupper og delvist individuelt.

Læs mere om Fag på bygningsmaleruddannelsen

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Her kan du finde en række praktiske oplysninger, som er målrettet elever, der skal starte på et af forløbene på receptionistuddannelsen. Det er f.eks. her, du finder information om det udstyr, som du skal bruge i undervisningen. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Velkommen til undervisning

Opbygning Bygningsmaler

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Skole

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

3 år 9 måneder

Økonomi

SU / ELEVLØN

Findes også på

EUX

Ansøgning

Ansøg her

Nadia og Julie vil være bygningsmalere

Nadia Ø. Knudsen og Julie Rohde brænder begge for faget som bygningsmaler, men hvordan finder man egentlig ud af, at man uddanne sig bygningsmaler? Vi har lavet et interview med pigerne, hvor de fortæller om deres vej til uddannelsen som bygningsmaler og om hverdagen på uddannelsen. 

Hør Nadia og Julie fortælle om bygningsmaleruddannelsen

Eleverne har ordet!

Vidste du, at de unge på erhvervsuddannelserne på College360 har deres egen kanal? Oplev hverdagen gennem elevernes film, billeder og fortællinger.

 

 

Mød elever og tidligere elever

Bygningsmaler

Nadia Ø. Knudsen

Det startede tilbage i folkeskolen, hvor jeg var i praktik som bygningsmaler. Jeg fandt rigtig ro i faget og fandt ud af, at det her, var jeg rigtigt dygtig til. Det kan være udfordrende, at nogle teknikker kræver øvelse, men det er fedt at følge processen fra start til slut og være med til at forbedre noget for andre. Jeg kan godt lide, at jeg er den, der laver den allersidste flotte finish, som alle lægger mærke til.

Bygningsmalerelev, Christian Uller Gleissner
Bygningsmaler

Christian Uller Gleissner

Hvis du er tvivl, om du kan klare en uddannelse, så spring ud i det. Der er masser af hjælp at hente og et godt fælleskab.

Bygningsmaler

Julie Rohde

Da jeg gik i 9. anede jeg ikke, hvad jeg ville. Jeg var ude at kigge på en masse skoler – også College360, og da vi kom til bygningsmalerværkstedet, så var det et sted, hvor jeg følte, at jeg kunne se mig selv gå i mange år med opgaverne. Studiemiljøet er rigtigt godt på College360. Jeg synes, man får nogle gode venner. Der er så mange forskellige persontyper her, at du altid kan finde nogen, du klikker med. Det, at alle ønsker at blive noget inden for håndværkerfagene, gør at man taler sammen på en anden måde. Vi snakker sammen på kryds og tværs af fag og niveauer.

Bygningsmaler på EUD, College360
Bygningsmaler

Jeppe Borris Hansen

Både min far og bror er bygningsmalere. Derfor er jeg naturligt blevet introduceret til faget og inspireret. Det er en udfordrende og kreativ branche, som stiller krav til håndværkerens teoretiske og tekniske forståelse. Faget er særligt interessant, fordi man får evnerne til at skabe forandring. Det handler ikke bare om at male en blå væg, gul, men med faglige færdigheder at forvandle rum eller bygninger – at skabe stemning og oplevelse.

Bygningsmaler med EUD i Silkeborg
Bygningsmaler

Lærke Lank Nielsen

Da jeg var i militæret, var jeg i tvivl om, hvad jeg ville. En veninde forslog mig maleruddannelsen, og jeg gik hjem og undersøgte faget. Jeg synes, det lød interessant og ringede derfor til en mester, som faktisk tilbød mig arbejde - firmaet er i dag min læreplads. Det viste sig, at være en god beslutning. Jeg holder meget af mit fag, fordi det kræver tekniske færdigheder, præcision og kreativitet.

Uddannelser som kunne være noget for dig

Brug for en
EUD vejleder?

Vejleder

Irene Bruus

Studievejleder på EUD/EUX

    Uddannelse
    • EUD
    • EUX
    Retning
    • Business
    • Grundforløb 1

Vejleder

Susan Majbritt Bay Thomsen

Studievejleder på EUD/EUX

    Uddannelse
    • EUD
    • EUX
    Retning
    • Håndværk & Design
    • Auto

Vejleder

Søren Kops Hansen

Studievejleder på EUD/EUX

    Uddannelse
    • EUD
    • EUX
    Retning
    • Hotel og Restaurant
    • Håndværk & Design

Kom til Åbent Hus 25.01.2025

Står du over for valg af Ungdomsuddannelse? Vil du vide mere om hverdagen på de forskellige uddannelser, eller er du i tvivl om, hvilken uddannelse, der passer til dig? Kom til Åbent Hus på alle uddannelser lørdag den 25. januar 2025 kl.10:00 - 13:00.

Oplev studiemiljøet og mød elever, lærere og studievejledere