College360 logoflag

Positive fremskridt hos College360: Økonomisk stabilitet og vækst i elevoptaget

Nyheder | Positive fremskridt hos College360: Økonomisk stabilitet og vækst i elevoptaget

19 aug. 2024

College360 har oplevet en markant positiv udvikling på flere fronter. Efter en længere periode med økonomiske udfordringer og skærpet økonomisk tilsyn, kan skolen nu rapportere om stabilisering af økonomien, vækst i elevoptaget og stærk medarbejdertrivsel.

Økonomisk stabilitet og afslutning af skærpet tilsyn

Efter flere år med økonomiske udfordringer og et skærpet tilsyn fra Undervisningsministeriet, er College360 nu ude af det skærpede økonomiske tilsyn. Denne milepæl markerer en vigtig vending for skolen, som har arbejdet hårdt på at styrke sin økonomiske situation. Skolens bestyrelsesformand, Peter Stampe, udtaler: "Bestyrelsen har i tæt samarbejde med ledelsen gennemført en række strategiske tiltag med henblik på professionalisering og styrkelse af interne processer og styring, der har stabiliseret vores økonomi. Det er en glæde at kunne meddele, at Undervisningsministeriet med ophævelsen af tilsynet i dag har tilkendegivet, at vi nu står på et solidt økonomisk fundament."

En af de væsentlige faktorer bag denne succes er salget af de tidligere skolebygninger på Kejlstrupvej 87 og Kejlstrupvej 99, som betyder, at skolen nu har en lavere gælds- og rentebyrde. Men også på indtægtssiden er der opnået betydelige forbedringer.

Vækst i elevoptaget

I skolens strategiske arbejde er der blandt andet lagt vægt på at udvikle værtskab og lederadfærd hos alle medarbejdere og elever. Denne samlede, fælles indsats har sammen med den positive demografiske udvikling i Silkeborg ført til en betydelig vækst i antallet af elever på 18% siden 2020.
Især på erhvervsuddannelserne og HHX er elevtallet steget markant. ”Vi ser væksten som en understregning af skolens tiltrækningskraft og relevans for unge. Den øgede interesse for skolens uddannelser kommer fra hele landet, og har ført til en udvidelse af antallet af elevboliger for at imødekomme den stigende efterspørgsel”, fortæller Peter Stampe.

Fremtiden ser lys ud

Med de seneste positive resultater ser fremtiden lys ud for College360. Skolen har nu en solid økonomisk base, stigende elevtal og tilfredse medarbejdere. ”Medarbejderkvalitet og -trivsel er afgørende for en organisation som vores”, mener direktør Henrik Toft, ”og det ser godt ud for College360 på baggrund af vores medarbejdertrivselsundersøgelser, lave sygefravær, og høje kvalitet hos ansøgerne til de stillinger, som skolen har opslået.”

"Vi er stolte af vores medarbejderes indsats og de fremskridt, vi har gjort, og vi ser frem til at fortsætte vores mission om at tilbyde kvalitetsuddannelser til unge i Silkeborg og omegn. Fundamentet for skolens arbejde med de kommende ændringer i ungdomsuddannelserne er stærkt, og vi vil gå aktivt ind i det arbejde," afslutter Henrik Toft.

Besøg os

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for vejledning eller ønsker en rundvisning.