Marketing og sport

Kombinér din træning med en gymnasial uddannelse

Vi ved, hvad det kræver at dyrke sport på et højt niveau; derfor er studieretningen Marketing og sport for dig, som ønsker at kombinere din træning på højt niveau med en gymnasial uddannelse.
Tilmelding
Gruppebillede af elever fra studieretningen Marketing og sport under running challenge på Club La Santa på Lanzarote

Marketing og sport

Uddannelse og Idræt på højt niveau

På studieretningen Marketing og sport tager vi højde for, at du dyrker idræt på et højt niveau, derfor er der plads i skemaet til både træning og teori samt at være sammen med ligesindede unge mennesker i et hyggeligt, sjovt og socialt fællesskab.

Hvordan kombinerer jeg min sport og uddannelse?

Der er mulighed for træning tirsdag og torsdag morgen samt onsdag midt på dagen. Nogle elever har derudover behov for at få fri til særlige træningspas eller udtagelser – det aftales individuelt, og så sørger vi for eventuelle erstatningstimer.

College360 samarbejder med eliteSilkeborg om at forene sport og uddannelse og dermed skabe et bred fagligt og socialt fællesskab på tværs af forskellige idrætsgrene. Derudover er skolen Team Danmark-uddannelsespartner, og vi kan derfor tilbyde gode og fleksible uddannelsesforløb for Team Danmark-elever.

På 2. år tilbydes du en tur til et sportssted f.eks. Club La Santa. Det koster ca. 6.500 kr. at deltage på denne tur.

Skolens primære ansvar er den sunde sjæl, mens klubberne har det primære ansvar for det sunde legeme. College360 sørger for, at der er et frivilligt frokosttilbud til sportseleverne tre dage om ugen og stiller sammen med klubberne træningsfaciliteter og instruktører til rådighed, så dele af elevernes individuelle træning ikke behøver at foregå i klubben.

Hvad lærer jeg på Marketing og sport? 

I Virksomhedsøkonomi A lærer du om virksomhedens budget, regnskab, nøgletal og bæredygtighed. Du lærer at analysere virksomhedens økonomiske situation og strategi, så du kan træffe økonomiske beslutninger i forhold til virksomhedens planlægning og økonomi og på den måde bidrage til at udvikle virksomhedens strategier.

Afsætning A handler om salg på det nationale og internationale marked. Faget fokuserer på emneområder som: strategi, kunders købsadfærd, konkurrenceforhold, markedsanalyse, målgruppevalg, marketingmix, internationalisering og informationssøgning. Du lærer at analysere virksomheders interne og eksterne forhold ved hjælp af forskellige teoretiske modeller og herudfra give begrundede selvstændige forslag til løsning af problemstillinger i virksomheden.

Se med, når Mille, som er sportsdanser og Magnus, som spiller håndbold, fortæller om at kombinere HHX med elitesport.

5 Gode grunde til at starte på Marketing og sport

Klar til videregående uddannelse og karriere

HHX er en 3-årig gymnasial uddannelse, som giver dig direkte adgang til mange videregående uddannelser og mange spændende karrieremuligheder.

Fedt studiemiljø i midtbyen

Handelsgymnasiet Silkeborg ligger på Bindslevs Plads lige i hjertet af Silkeborg - tæt på busser, tog, butikker og gågader.

Godt og aktivt fællesskab

Du bliver en del af et godt fællesskab med masser af spændende aktiviteter bl.a. studiecafé, events, idrætsdag, fredagscafé og fester.

Tæt kobling til erhvervslivet

Du vil opleve praksisnær undervisning bl.a. gennem casearbejde, projekter, virksomhedsbesøg og partnerskaber med erhvervslivet.

Internationalt fokus

Du får mange muligheder for at opleve verden i den daglige undervisning og gennem studieture og studieophold.

Du kommer du på introtur, når du starter på HHX, med dine nye klassekammerater, så I kan lære hinanden at kende

Hhx Livet Paa Skolen Kanotur

Når der er vals på programmet i idræt er koncentrationen i top og humøret højt

HHX Livet Paa Skolen Undervisning Idraet Dans

Der er mange steder at slappe af og hygge sig i pauserne

HHX Livet Paa Skolen Pause

Du kommer til at gå i klasse med andre, som også har en interesse for sport

Hhx Studietur Havkajak

Der bliver lagt taktik og kampånden er helt i top når der er idrætsdag på HHX

HHX Livet Paa Skolen Idraetsdag Sammehold Kampraab

Der er plads til at have det sjovt, når du går på HHX

Hhx Livet Paa Skolen Sidste Skoledag Elever Og Underviser

Huedagen er bare en fantastisk dag og nu venter mange dage med velfortjent fejring

HHX Livet Paa Skolen Studenter Fejring

Studenterkørsel rundt til forældrene er en kæmpe fest og nogle herlige dage

HHX Livet Paa Skolen Studenter Tur Foraelder

Hverdagen på Marketing og sport

På Marketing og sport fokuserer vi på selvstændighed, ansvarsbevidsthed, godt kammeratskab og det at have "en sund sjæl i et sundt legeme. Du får klassekammerater, hvor I alle har det til fælles, at I brænder for jeres sport, og der bliver masser af plads til at deltage i sjove sociale aktiviteter sammen. 

Fag og muligheder med Marketing og sport

Du får studieretningsfagene Virksomhedsøkonomi A og Afsætning A. På studieretningen får du kompetencer i at analysere og forstå virksomheders forretningsgrundlag, og du bliver klædt på til at kunne skabe markedsføringskampagner og -materiale. Mange elever, der kombinerer sport og marketing får gode muligheder for at arbejde med salg, ledelse, økonomi, markedsføring og events i erhvervslivet - eller endda inden for sportsverdenen.

Studieretningsfag på Marketing og sport

Din fremtid med Marketing og sport

En studentereksamen fra HHX åbner mange døre til fremtiden. Du får adgang til en lang række videregående uddannelser, men kan også bygge din karriere op med afsæt i en elevplads i en virksomhed eller måske blive iværksætter og skabe din egen virksomhed.

Læs mere om Din fremtid med Marketing og sport

Fællesskab og studiemiljø

Talentudvikling

Er du fagligt nysgerrig, og har du lyst til at gøre en ekstra indsats og møde andre unge for at udvikle dit talent på HHX?

Læs mere om Talentudvikling

Studieture og internationale aktiviteter

Opbygning Marketing og sport

År 1

År 2

År 3

Grundforløb

Studieretningsforløb

Studie start

August

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

3 år

Økonomi

SU

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

Mille Brydegaard sportsdanser og elev på Marketing og sport på HHX i Silkeborg
Marketing og sport

Mille Brydegaard

Jeg valgte Marketing og sport på HHX, fordi jeg ønskede at kombinere min uddannelse med elitesport. Det var en drømmekonstellation, at jeg ikke skulle gå på kompromis med hverken dans eller skole. Derudover ville jeg rigtigt gerne ind i en klasse, hvor de andre elever havde forståelse for, at sporten optager al fritid.

Magnus Rahbek Sand elev på Marketing og Sport på HHX i Silkeborg
Marketing og sport

Magnus Rahbek Sand

Først og fremmest drømmer jeg om at gå hele vejen med mit håndbold, men for mig er det også vigtigt at få en uddannelse, som jeg kan bruge til noget efter min karriere. Derfor valgte jeg HHX.

Besøg os

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for vejledning eller ønsker en rundvisning.