På Bygningsmaleruddannelsen arbejder vi med farver, stil, materialer og forskellige maleteknikker. Du lærer om alle faser fra bundbehandling, klargøring til vægbeklædning, maling eller lakering af overfladen.
Du får hurtigt materialer og værktøj mellem hænderne, så du får en fornemmele af faget. Sans for detaljen er en grundsten i malerarbejdet, og du vil fra starten blive bedt om at forholde dig kritisk til dit arbejde. Du kommer til at samarbejde med kollegaer og andre håndværkere gennem hele uddannelsen, derfor foregår arbejdet delvist i grupper og delvist individuelt.
Fag på Grundforløb 1
På Grundforløb 1 skal vi igennem en række temaer, der skal klæde dig på til at vælge en uddannelsesretning på Grundforløb 2. Du vil også få fag som Dansk, Motion, Matematik, Virksomhed og arbejdsmarked, Lærepladssøgning og komme i en uges virksomhedspraktik.
Fag på Grundforløb 2
På Grundforløb 2 på EUX Bygningsmaler vil du få undervisning i fag som Teknologi C, Fysik C, Matematik C, Rulle- og bukkestillads, Arbejdsopgaver- og former, værktøj og hjælpemidler, Lovgivning, Farvelære, Dekoration, Flader og facader, Tapet, Virksomhed og valgfag.
For at komme i gang med hovedforløbet på Bygningsmaleruddannelsen skal følgende overgangskrav være bestået:
Fag:
- Teknologi C
- Fysik C
- Matematik C
- Dansk C
- Engelsk C
- Samfundsfag C
Certifikater:
- Rulle- og bukkestillads
Se videoen og hør eleverne fortælle om hverdagen på bygningsmaler uddannelsen, og hvorfor de har valgt faget.
Fag på hovedforløb
Fag:
- Dansk A
- Engelsk B
- Matematik B
- Teknologi B
- Fysik B
- Kemi C
- Teknikfag B – byggeri og energi.
- Valgfag i form af et 1 løft af niveau i et fag (matematik A)
Du kommer også til at arbejde med teknikker og materialer 1-2, farvelære og tegning, miljø og sikkerhed, bygningsmalerpraktikum 1-2, farver, kreativitet og arbejdsnormer.