Madens effekt på klimaet sættes på dagsordenen

Nye innovative og bæredygtige læringsrum på Hotel og Restaurant

Der skal udvikles nye undervisningsmetoder til Klimaundervisning for gastronomer, tjenere og receptionister, hvor eleverne lærer om madens effekt på klimaet og omsætter denne viden til håndværk, der kan mindske madens klimabelastning. Derudover anlægges en sensorisk nyttehave, som skal medvirke til at eleverne får viden om at undgå madspild og mindske klimabelastning gennem kendskab til danske frugt- og bærsorter, opbevaring anvendelse af sæsonvarer og produktionsmetoder som syltning, fermentering og forædling.
Gastronom plukker lavendel

Vi har taget de første spadestik til et innovativt og bæredygtigt læringsrum

Nyt fra nyttehaven

Så kom dagen med det første spadestik til skolens sensoriske nyttehave og lige nu skabes der et fantastisk projekt støttet af Nordea-fonden

Det åbne læringsmiljø er koblet op på vores ambition, at eleverne har kendskab til danske frugt og bærsorter. De skal kunne omsætte deres viden til håndværket og forstå sammenhængen imellem klimaforandringerne og deres egen indsats. Det bliver en nyttehave med fokus på madspild og det knytter godt sammen med skolens strategi om bæredygtighed i skolens bygning samt i læringsmiljøet.

Vi byder velkommen til en af skolens leverandører på de innovative og bæredygtige læringsrum.

Anlægsgartnerfirmaet ANDREAS, et lokalt forankret firma, som omtaler sig selv som – et solidt træ i rolig vækst.

Inspireret af planterne, handler det som virksomhed ikke om blot at skyde i vejret. Rodnettet skal være stærkt, og forholdene mellem rod, stamme og krone skal være afstemt. Rodnettet er vores værdier og stammen vores medarbejderne. De skal til enhver tid være dygtige og pålidelige. Kronen i form af ledelsen skal være pænt forgrenet med mulighed for, at der kan komme lys ind i midten, som giver luft og overblik, så planten ikke drukner i unødigt papirnusseri.

I ANDREAS har vi altid vores fælles værdier med i rygsækken, når vi møder dig i din have.

” og hvad nu hvis man kunne hjælpe unge mennesker med at få forståelsen for råvarernes vækst og sæson, og samtidig se den økonomiske bæredygtighed, der er ved vores egen avl.

College360- Hotel og Restaurant har med projektet, som er støttet af Nordea-fonden fået mulighed for at realiserer nyttehaven. Vi synes det er et utroligt spændende og ambitiøst projekt og vi har fået den store fornøjelse at være den udførende part. I nyttehaven er alt spiseligt, og rummer et stort udvalg af frugttræer, bærbuske, vin og spiselige blomster. Her får eleverne mulighed for at høste, smage, beskære og udforske råvarerne. Det giver mening. ”

  Vores mission er altid at efterlade et grønnere aftryk, der gør indtryk.

 

Følg det spændende projekt på instagram:

@anlaegsgartnerfirmaetandreas og @college360_hotelogrestaurant