Bæredygtighed og opdatering af maskinpark i fokus

Nye innovative og bæredygtige læringsrum på Håndværk og Design uddannelserne

Håndværk og design uddannelserne på College360 dækker uddannelserne til tømrer, smed, elektriker, bygningsmaler og skiltetekniker. Vi vil i projektet udvikle nye undervisningsmetoder, så eleverne får en "grønnere tankegang" og lærer at tænke i alternative løsninger med fokus på minimering af materiale- og tidsforbrug samt arbejdsmiljø. Udstyret på vores smedeuddannelse og hos skilteteknikerne bliver opdateret, så vi kommer på højde med brancherne, hvilket vil fremme transfer mellem skole og virksomhed, mens vi hos elektrikerne har fokus på PLC og robotteknologi.
Elektrikere udfører teori i praksis

Ny teknologi og grøn tankegang

Investeringer i nye maskiner og værktøjer bringer skolen på højde med brancherne

Vi vil være i stand at vise alternative og nyere metoder til eleverne på uddannelserne ved Håndværk & Design. Vi vil arbejde med grønnere tankegang og minimere materialeforbrug og CO2 aftryk gennem mindre spild i produktion, men også ved mindre forbrug af materialer til efterbearbejdning.

Vi har ligeledes fokus på, at vi skal skabe en fremtidig generation af håndværkere, der tænker alternative løsninger til hver enkelt opgave, de bliver stillet. De skal have fokus på materialeforbrug, tidsforbrug, deres arbejdsmiljø og konkurrenceparametre. Danske håndværkere skal være i stand til at sikre deres eksistensgrundlag ved brug af kloge løsninger.

Smedeuddannelsen

Smedeuddannelsen skal bringes på højde med branchen ved anskaffelse af nye maskiner og teknologi f.eks. kantbukker, pladesaks og en fiberlaser. Dette er med til at gøre vores nuværende demolab med svejserobot anvendeligt, da den kræver at ovenstående teknologi er opdateret for at fungere optimalt og lave produkter af nødvendig tolerance. Demolabet er tænkt som et vindue ind i branchen, hvor vi kan arbejde med faget og vise det frem. Vi vil koble et svejsekamera til en projektor, så vi i trygge omgivelser kan vise elever den spændende verden inden for svejsning.

Skilteteknikeruddannelsen

Som landsskole for skilteteknikerne ønsker vi at præsentere vores elever for de aktuelle teknikker og maskiner, som anvendes i branchen. Med anskaffelse af UW-printer, storformats-printer og
fræser vil vi synliggøre de håndværksmæssige teknikker, som viser, at faget er mere end grafisk design og bringe vores maskinpark op på niveau med branchen. Det vil det fremme transfer mellem virksomhed og skole for vores elever. Skilt & Print branchen og vores elever efterspørger mere basale håndværksmæssige færdigheder inden for montageteknikker. Dette vil vi gerne imødekomme ved at lave faciliteter til træning af montage. Med en ny montagevæg med gips, mursten og fermacell vil vi øve elevernes færdigheder inden for befæstelse.

Elektrikeruddannelsen

Der er udviklet nyt elektriker grundforløb, som stiller krav til at eleverne skal undervises i
blokprogrammering, hvilket man bruger PLC til. PLC er en programmerbar computer, hvor der kan sættes forskellige scenarier ind, som erstatter de ældre relæer. Elektrikeruddannelsen rummer mange muligheder for at specialisere sig i forskellige områder, eksempelvis Robot-elteknik. Vi vil gerne synliggøre, at der findes andet end den traditionelle huselektriker. Vi vil præsentere kommende og nuværende elever for Robotteknologi og derved øge rekrutteringen af elever, som har interesse i dette område, et område, som også erhvervslivet efterspørger.