En tjeners vigtigste opgave er at give gæsterne på en restaurant en god oplevelse. På uddannelsen til tjener lærer du at tale med gæster og anbefale dem mad og drikke. Du lærer også, hvordan man dækker smukke borde og at mikse drinks og cocktails. Du får viden om f.eks. turisme og de love og regler, som gælder, når man driver en restaurant.
Hvilken type fag får jeg på tjeneruddannelsen?
Uddannelsen til tjener giver dig grundlæggende viden om gastronomi og servicering. På skolen lærer du om mad og drikke, og hvordan servering for gæsterne bør foregå. Du vil blive undervist i fag som gastronomi, drikkevarer, menulære, selskabsservering mm. Under din oplæring på restaurant, kro eller hotel vil du blive oplært i de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen. Når din læretid er forbi, vil du afslutte uddannelsen med en svendeprøve.
Hvor kan jeg få job som færdigudlært?
Som tjener kan du arbejde i restauranter, caféer og på kroer samt til større arrangementer og fester. Du kan også få job på hoteller og konferencecentre eller finde beskæftigelse som tjener inden for skibsfart eller starte din egen restaurant.