På Gastronomuddannelsen arbejder vi med samarbejde og kommunikation som grundsten i læren om fødevareproduktion, kvalitet, sundhed og det gode værtskab. Hotel, restaurant og storkøkken er steder, hvor oplevelsen af det veltilberedte måltid og den fremragende og udsøgte service spiller en væsentlig rolle i dagligdagen.
Fag på Grundforløb 1
På Grundforløb 1 skal vi igennem en række projekter, der skal klæde dig på til at vælge din endelige uddannelsesretning på Grundforløb 2.
Du vil også få fag som f.eks. Dansk, Faglig kommunikation, Innovation og lærepladssøgning. Du har mulighed for at komme i to ugers praktik (virksomhedsforlagt undervisning) og få mulighed for at følge en række valgfag.
Fag på Grundforløb 2
På Grundforløb 2 vil du møde følgende fag:
Dansk E, Naturfag E, Produktionshygiejne og egenkontrol, Sundhed, Ergonomi og arbejdsmiljø, Bevægelse, Sensorik, Varekendskab og tilberedningsmetoder, Virksomhedspraktik, , Førstehjælp, Brandbekæmpelse, Fødevarehygiejne og valgfag.
Overgangskrav til hovedforløb på gastronom
For at komme videre fra Grundforløb 2 til hovedforløbet på gastronomuddannelsen skal følgende overgangskrav bestås:
Fag:
- Dansk E
- Naturfag E
Certifikater:
- Hygiejne
- Elementær brandbekæmpelse
- Førstehjælp på mellemniveau
Fag på hovedforløb
Mens du er under oplæring i virksomheden, skal du løbende ind på skolen og have undervisning. Her vil du få følgende fag:
Du kommer også til at arbejde med køkkenproduktion, dansk-fransk gastronomisk udvikling, bæredygtighed, råvarelære, brød og madbrød, fødevarehygiejne og egenkontrol, kalkulation og it-teknologier.