På Bygningsmaleruddannelsen arbejder vi med farver, stil, materialer og forskellige maleteknikker. Du lærer om alle faser fra bundbehandling, klargøring til vægbeklædning, maling eller lakering af overfladen. Du får hurtigt materialer og værktøj mellem hænderne, så du får en fornemmele af faget. Sans for detaljen er en grundsten i malerarbejdet, og du vil fra starten blive bedt om at forholde dig kritisk til dit arbejde. Du kommer til at samarbejde med kollegaer og andre håndværkere gennem hele uddannelsen, derfor foregår arbejdet delvist i grupper og delvist individuelt.
Fag på Grundforløb 1
På Grundforløb 1 skal vi igennem en række projekter, der skal klæde dig på til at vælge din endelige uddannelsesretning på Grundforløb 2.
Du vil også få fag som f.eks. Dansk, Faglig kommunikation, Innovation og lærepladssøgning. Du har mulighed for at komme i to ugers praktik (virksomhedsforlagt undervisning) og få mulighed for at følge en række valgfag.
Fag på Grundforløb 2
På Grundforløb 2 møder du følgende fag:
Naturfag E, Dansk E, Arbejdsopgaver- og former, værktøj og hjælpemidler, Lovgivning, Farvelære, Dekoration, Flader og facader, Tapet, Virksomhed, Rulle- og bukkestillads + valgfag.
Overgangskrav til hovedforløb på bygningsmaler
For at komme videre fra Grundforløb 2 til hovedforløbet på Bygningsmaleruddannelsen skal følgende overgangskrav bestås:
Fag:
- Naturfag F
- Naturfag E
Certifikater:
- Rulle-og bukkestillads
Fag på hovedforløbet
Mens du er under oplæring i virksomheden, skal du løbende ind på skolen og have undervisning. Her vil du få følgende fag:
Engelsk E, teknikker og materialer 1-2, farvelære og tegning, miljø og sikkerhed, bygningsmalerpraktikum 1-2, farver, kreativitet og arbejdsnormer.