På Grundforløb 1 bliver du en del af et godt ungdomsmiljø med mange spændende aktiviteter f.eks. studietur, idrætsdag, virksomhedsbesøg, fælles temauger og en fælles opstart og afslutning på tværs af fagretningerne.
Fokus på fællesskab og trivsel for alle
Det er vigtigt at du oplever at blive klædt på til dit uddannelsesvalg samtidig med at du bliver en del af flere fælleskaber - både sammen med en masse unge mennesker, der brænder for et specifikt fag, men også i et stort tværfagligt fællesskab, hvor der er plads til alle.
På College360 lægger vi stor vægt på at skabe et godt socialt miljø, hvor eleverne trives og har lyst til at dyrke deres faglighed og blive så dygtige, som de kan. Vi har en række sociale og tværfaglige aktiviteter, som sikrer, at du og de øvrige elever får et godt kendskab til hinanden og skaber relationer på tværs af fagretninger, interesser og klasser. Vi ønsker, at eleverne bliver hørt igennem både elevråd og i dagligdagen. Derfor bliver eleverne også i høj grad inddraget omkring de sociale aktiviteter og studiemiljøet.
Du får hurtigt nye venner og bliver en del af flere fællesskaber
På Grundforløb 1 laver vi en lang række aktiviteter, som er med til at skabe ungdomsmiljø og god trivsel både i de enkelte klasser, men også på kryds og tværs af GF1. Allerede fra dag 1, når du møder ind, vil du opleve at blive taget imod som en samlet GF1-flok, men også som en del af en fagretning og en bestemt klasse. Målet er at du både får nære relationer, venskaber og rigtig mange gode bekendtskaber.
Introforløb - vi bygger sæbekassebiler og afslutter med at køre ræs
De første 14 dage på Grundforløb 1 laver vi et introforløb, hvor hver fagretning på hver sin måde bidrager til det fælles projekt, der slutter med et afsluttende Le Mans sæbekassebilsløb fredag i uge 2. Igennem det tværfaglige projekt lærer alle eleverne både hinanden at kende på kryds og tværs, de oplever at bidrage til et projekt, og samtidig er der mulighed for, at klasserne får et godt sammenhold. Løbet kan kun lade sig gøre, fordi alle spiller en rolle :
- Auto bygger rammen og sørger for hjul til sæbekassebilen.
- Håndværk og Design bygger selve sæbekassebilskassen og laver designet til kassen
- EUX Tech laver banen, udregninger i forbindelse med selve løbet og forskellige forhindringer på ruten
- EUX og EUD Business står for boder og den altid hyggelige tombola
- Hotel og Restaurant laver alt klar til at pølsevognen kan være åben i forbindelse med løbet og servere hotdogs og læskedrik
Mange spændende aktiviteter: introtur, studietur og sociale arrangementer
I løbet af Grundforløb 1 kommer du også på introtur til Sletten ved Silkeborg og på Studietur med både dannede, socialt og fagligt indhold. Derudover afholder vi motionsdag, fredagscafeer og andre sociale arrangementer, med fokus på at skabe et miljø for venskaber og med mulighed for at være ung. Du vil også blive en del af en fællesuge på tværs af GF1 omkring emnet samfund og sundhed og afslutningsvis på forløbet, vil vi slutte af med en fernisering af alle de projekter, der er blevet bygget, samlet, kreeret og udtænkt på de forskellige fagretninger, hvorefter vi siger på gensyn på grundforløbets anden del.
Brug skolen i fritiden
Om eftermiddagen efter skoledagen er omme har du mulighed for at blive på skolen sammen med eleverne der bor i studieboligerne, måske bor du der selv, og lave lektier i studiecafeen om torsdagen, spille forskellige spil eller bare hænge ud. Bor du i studieboligerne vil der også være arrangeret aktiviteter du kan deltage i og der er mulighed for at låne kanoer, få rabat på f.eks. bowling med mere.
På College360 får du:
- Mange unge mennesker i et aktivt og spændende studiemiljø
- Gode fællesskaber med plads til alle
- Nye, lækre lokaler
- Gode forbindelser med offentlig transport
- Teoritimer, der flyttes ud af klasselokalet og ind på værkstederne
- Spændende fag, der udfordrer og styrker dine evner og viden
- Mulighed for studieture, virksomhedsbesøg, nye tværfaglige valgfag,
- fagrettede ekskursioner og projekter
- Individuel vejledning gennem dit uddannelsesforløb og hjælp til at finde
læreplads