Detailhandelsuddannelsen har som overordnet formål, at eleverne opnår viden og færdigheder inden for: Generelle salgs- og driftsmæssige funktioner og arbejdsopgaver i detailhandelsvirksomheder. Specialiserede opgaver inden for detailhandelsvirksomheders koncept, salg, butik og produkt samt drift i forskellige arbejdsfunktioner og butikskategorier. Værdiskabende opgaveløsninger inden for detailhandelsvirksomheders koncept, salg, butik og produkt samt drift.
Fag på Grundforløb 1
På Grundforløb 1 skal vi igennem en række temaer, der skal klæde dig på til at vælge en uddannelsesretning på Grundforløb 2.
Du vil også få fag som Dansk, Matematik, Virksomhed og arbejdsmarked, lærepladssøgning. Du vil komme i en uges virksomhedspraktik og få mulighed for at følge en række valgfag.
Fag på Grundforløb 2
På Grundforløb 2 på Detailhandelsuddannelsen møder du følgende fag, som giver dig grundlæggende viden inden for salg og butiksdrift:
- Virksomhedsøkonomi C
- Afsætning C
- Dansk C
- Engelsk C
- Erhvervsinformatik C
- Uddannelsesspecifikt fag: Detail
De uddannelsesspecifikke fag - også kaldet USF fag klæder dig på i forhold til at begynde din oplæring i en virksomheder. Du lærer om forskellige arbejdsprocesser og får indsigt i, hvilke spændende jobs og karrieremuligheder uddannelsen leder frem til. På Detailhandelsuddannelsen møder du emner som:
- Salg og service
- Præsentation
- Handelsregning
- Forretningsforståelse
- Kommunikation
- Databehandling
- Optimering af arbejdsprocesser
Grundforløbet på Detail afsluttes med eksamen i ét af grundfagene og en grundforløbsprøve, som afslutning på det uddannelsesspecifikke fag.
For at komme videre fra Grundforløb 2 til hovedforløbet på Detailhandelsuddannelsen skal følgende overgangskrav bestås:
Fag:
- Dansk C
- Engelsk C
- Virksomhedsøkonomi C
- Afsætning C
- Erhvervsinformatik C
Grundfagene skal bestås med et gennemsnit på 2,0. Den afsluttende grundforløbsprøve skal bestås.
Hovedforløb
College360 udbyder kun Grundforløb på Detailhandelsuddannelsen. Derfor skal du på skoleforløbene under din oplæring i en virksomhed have din undervisning på en anden erhvervsskole. Du vælger sammen med din oplæringsvirksomhed, hvilken af de skoler, der udbyder hovedforløb på uddannelsen, du skal gå på.