På Karrosseriteknikeruddannelsen arbejder vi blandt andet med fremstilling af reparationsstykker til biler, opretning af karrosseridele og materialelære. Du kommer til at prøve forskellige sammenføjningsteknikker som svejsning, limning, lodning og stansenitter.
Fag på Grundforløb 1
På Grundforløb 1 skal vi igennem en række projekter, der skal klæde dig på til at vælge din endelige uddannelsesretning på Grundforløb 2.
Du vil også få fag som f.eks. Dansk, Faglig kommunikation, Innovation og lærepladssøgning. Du har mulighed for at komme i to ugers praktik (virksomhedsforlagt undervisning) og få mulighed for at følge en række valgfag.
Fag på Grundforløb 2
På grundforløb 2 møder du følgende fag:
Matematik E, Engelsk F, Dansk E, Personlig sikkerhed ved epoxy og isocyanater, Arbejdsmiljø ved svejsning og termisk skæring, Brandbekæmpelse, Førstehjælp og valgfag.
Overgangskrav til Hovedforløbet på Karrosseritekniker
For at komme videre fra grundforløb 2 til hovedforløbet på Karrosseriteknikeruddannelsen skal følgende overgangskrav bestås:
Fag:
- Fysik E
- Matematik E
Certifikater:
- Personlig sikkerhed ved epoxy og isocyanater
- Arbejdsmiljø ved svejsning og termisk skæring (§17)
- Elementær brandbekæmpelse
- Førstehjælp på mellemniveau
- Færdselsrelateret førstehjælp
Fag på hovedforløb
Mens du er under oplæring i virksomheden, skal du løbende ind på skolen og have undervisning.
Du til at arbejde med emner som materialeforståelse, grundlæggende el, fremstilling af reparationsstykker, teknisk tegning, sammenføjning af karrosseridele, svejsning og lodning, opretning af karrosseridele, reparation af kunststofdele, af- og påmontering af autoruder, anvendelse af sammenføjningsapparater, faglig kommunikation, kontrolmåling på karrosseri og hjulophæng, innovation og iværksætteri, erhvervsforståelse, skadesanalyse og opgørelse, service og kundepleje, reparation af køretøjers konstruktion, opretning af komplicerede skader, op- og ombygning af køretøjer og valgfag.