Som tjener er du med til at levere en sublim madoplevelse. Gæsterne afhænger af din evne til at kunne formidle budskabet bag retten. Det er også dig der vejleder i drikkevarer og allergier. Du er den perfekte vært, og sørger altid for at servicen er i top. En tjener skal derfor have en stor teknisk viden og forståelse, og en god evne til at kommunikere med forskellige mennesker.
Hvad lærer jeg på uddannelsen til EUX tjener?
Under uddannelsen skal du hele tiden bruge hovedet og hænderne, så du lærer at analysere dine gæsters behov mens du yder dem en praktisk service. Du får undervisning i alt fra menu-lære og gastronomi til selskabsservering. Som uddannet tjener får du også en stærk sans for æstetik, og du lærer at dække op til selskaber af forskellige størrelser.
Hvor kan jeg komme i lære?
Du skal under uddannelsen i lære hos en selvfunden restauration - det kan være alt fra større hoteller til mindre restauranter eller caféer, og du vælger selv hvilken retning du vil specialisere dig i. Der bliver undervejs i uddannelsen også mulighed for at deltage i spændende events og konkurrencer - både i ind- og udland.
Hvilke muligheder for videreuddannelse får jeg?
Som uddannet EUX tjener vil du kunne arbejde med service på højt niveau. Du kan også bygge ovenpå din uddannelse, f.eks. med en titel som Sommelier (vinekspert). Når du tager EUX sammen med din tjeneruddannelse, vil du have adgang til en række videregående uddannelser. Eksempler på disse kunne være: International Hospitality Management eller Fødevarer og ernæring.