PPG støtter autolakereruddannelsen med stor donation

Nyheder | PPG støtter autolakereruddannelsen med stor donation

05 sep. 2024

Med lakproducenten PPG’s donation af de nyeste teknologiske værktøjer er autolakereruddannelsen for alvor blevet digital. Mere end 300 elever og branchefolk var mødt op for at markere indvielsen af de spændende nye digitale værktøjer, som skal være med til at gøre uddannelsen til autolakerer endnu mere digital og innovationsdrevet.

PPG, som er leverandør af lak og løsninger til autolakeringsindustrien, har indgået et partnerskab med College360, der er den eneste skole i Danmark, der udbyder autolakereruddannelsen.

Formålet med samarbejdet er at forsøge at imødekomme den stigende efterspørgsel efter faglærte i autolakeringsbranchen. Dette skal blandt andet gøres ved at sikre, at eleverne får adgang til den allermest avancerede og digitale teknologi, der findes i branchen.

Autolakeringsbranchen er en industri i hastig udvikling med fokus på innovation, digitalisering og bæredygtighed. Med de nye digitale værktøjer, som PPG har doneret til skolen, kan College360 skabe en uddannelse baseret på de nyeste trends og værktøjer i branchen. Dette kan bidrage til at tiltrække og fastholde de studerende på uddannelsen.

Samtidig stilles der flere og andre krav til arbejdet som autolakerer i takt med, at de digitale værktøjer gør deres indtog på værkstederne.

Ændrede krav til autolakererne  

Som en del af samarbejdet med College360 har PPG doneret udstyr for flere hundrede tusind kroner for at hjælpe med at tiltrække unge til faget og skabe en uddannelse, der afspejler de ændrede krav til arbejdet som autolakerer.

Mange af processerne på de moderne autolakeringsværksteder understøttes af digitale værktøjer og automatiserede processer, hvilket skaber en mere strømlinet og bæredygtig forretning.

PPG har udviklet PPG LINQ, som er et digitalt økosystem, der automatiserer og digitaliserer lakeringsprocessen på skadesværkstedet. PPG LINQ dækker hele processen fra farveidentifikation med PPG VisualizID 3D software til automatiseret blanding af autolak med PPG MoonWalk. 

PPG præsentererede de nye digitale værktøjer for de mange studerende til et indvielsesevent hos College360 i Silkeborg den 23. august. Flere end 300 studerende og branchefolk deltog i eventet. Nogle af de deltagende elever havde allerede valgt hovedforløb inden for autolakering, mens andre stod overfor at skulle vælge retning.

Daniel Krarup Jørgensen, som er uddannelsesleder for Autouddannelserne på College360, udtaler om samarbejdet: "Vi er stolte over at samarbejde med PPG for at bringe avanceret teknologi og ekspertise til vores uddannelse på College360. Dette partnerskab vil give vores lærlinge en unik mulighed for at lære med nogle af de mest innovative værktøjer på markedet. Vi håber, at dette vil motivere flere unge til at vælge en karriere inden for autolakering og dermed afhjælpe manglen på kvalificerede fagfolk i branchen."

Bjørn Holm, Sales Manager Denmark & Finland, PPG Refinish, supplerer: ”Manglen på kvalificeret personale, især blandt de yngre generationer, er en fælles bekymring for autolakeringsværksteder i hele Europa, herunder Danmark. Vi ønsker at styrke den næste generation af dygtige fagfolk i autolakeringsindustrien ved at støtte erhvervsskoler med vores innovative og bæredygtige teknologier. Dette partnerskab er et vigtigt skridt for PPG i forhold til at imødekomme den stigende efterspørgsel efter faglærte i autolakeringsbranchen.”

PPG vil være involveret i det videre forløb i forhold til rådgivning og undervisning på skolen, direkte eller via PPGs distributør i Danmark, Scandinavia Paint Solutions.

Partnerskabet med PPG giver autolakeringsuddannelsen et solidt teknologisk løft. Dette kan medvirke til, at flere unge får øjnene op for uddannelsen som autolakerer - og gøre de studerende mere attraktive for arbejdsmarkedet.

Om PPG LINQ – et komplet digitalt økosystem til autoeftermarkedet.

  • PG MoonWalk
    MOONWALK® er et brugervenligt og automatiseret blandingssystem, som erstatter den manuelle proces med farveblanding ved reparation efter kollision. I Norden bruger mere end 200 værksteder MoonWalk®.

  • PPG DigiMatch
    PPG DigiMatch er PPG’s nye spektrofotometer med kamera. Kameraet har 6 billedvinkler og yderligere 6 reflektionsvinkler. PPG DigiMatch er ideelt at bruge sammen med PPG VisualizID™, 3D software til farveidentifikation.

  • PPG VisualizID
    VisualizID™ hjælper brugeren med at finde det bedste farvematch og varianter fra PPG's farvedatabase, når det er forbundet med DigiMatch™, spektrofotometer. Med PPG VisualizID har brugeren adgang til flere end 80.000 digitale farvekort, og man kan se farven på skærmen, inden man maler.

  • ProcessManager
    Digitalt planlægningsværktøj til autoværksteder – sikrer optimal styring af processerne

18 jun. 2024

College360 elever hædret af borgmester Helle Gade på rådhuset i Silkeborg

Mandag, den 17. juni 2024 blev en gruppe unge College360 talenter hyldet ved en reception på Silkeborg Rådhus.  Gennem årene har der i Silkeborg Kommune været tradition for at hylde toppræstationer inden for sportsverdenen, men siden 2016 også inden for uddannelsesverdenen. De unge, der hædres ved arrangementet har alle opnået særlige udmærkelser i 2023 og 2024.

22 apr. 2024

Hele 4 vindere ved DM i Skills 2024

Det blev til en lang række flotte placeringer til College360 elever ved DM i Skills i Roskilde, og vores autolakerer, karrosseritekniker, skiltetekniker og tjener kom hjem med guldmedaljer om halsen.

EUD

18 jan. 2024

College360 modtager 4,6 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden til ny teknologi og grøn omstilling

Erhvervsuddannelserne på College360 har modtaget 4.604.401,00 kr. i støtte fra Nordea-fondens værkstedspulje til projekt Innovative og bæredygtige læringsrum, som skal bidrage til at styrke den næste generation af dygtige faglærte i Silkeborg. Værkstedspuljen er etableret for at give skolerne mulighed for at forbedre deres faciliteter og opkvalificere underviserne og dermed gøre det mere attraktivt for unge at tage en erhvervsuddannelse. Nordea-fondens støtte går bl.a. til, at uddannelsesinstitutionerne kan investere i mere moderne værktøj, nye teknologier og grøn omstilling.

Besøg os

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for vejledning eller ønsker en rundvisning.