På Tjeneruddannelsen arbejder vi med faglige fællesskaber, hvor samarbejde og kommunikation er grundstenene i læren om fødevareproduktion, kvalitet, sundhed og det gode værtskab. Hotel, restaurant og storkøkken - stedet, hvor oplevelsen af det veltilberedte måltid og den fremragende og udsøgte service spiller en væsentlig rolle i dagligdagen.
Fag på Grundforløb 1
På Grundforløb 1 skal vi igennem en række temaer, der skal klæde dig på til at vælge en uddannelsesretning på Grundforløb 2. Du vil også få fag som Dansk, Matematik, Virksomhed og arbejdsmarked og Lærepladssøgning. Du vil komme i en uges virksomhedspraktik og få en række valgfag.
Fag på Grundforløb 2
På Grundforløb 2 vil du møde fag som Fysik C, Matematik C og Kemi C. Derudover vil du komme til at arbejde med Produktionshygiejne og egenkontrol, Sundhed, Ergonomi og arbejdsmiljø, Bevægelse, Sensorik, Varekendskab og tilberedningsmetoder og Fødevarehygiejne. Du vil få mulighed for at komme i Virksomhedspraktik og få en række valgfag.
For at komme i gang med hovedforløbet på Tjeneruddannelsen skal følgende overgangskrav bestås:
Fag:
- Fysik C
- Matematik C
- Kemi C
- Dansk C
- Engelsk C
- Samfundsfag C
Certifikater:
- Fødevarehygiejne
- Elementær brandbekæmpelse
- Førstehjælp på mellemniveau
Fag på hovedforløb
På hovedforløbet til EUX tjener vil du få undervisning i følgende fag:
- Dansk A
- Engelsk B
- Matematik B
- Fysik B
- Kemi B
- Teknikfag B – Proces, levnedsmiddel og sundhed.
- 1 valgfag (erhvervsøkonomi C eller Organisation C)
- Valgfag i form af et løft af niveau i et fag (matematik A eller engelsk A)
Derudover vil du komme til at arbejde med servering, værtsskab, økonomi og innovation, gæstebetjening, restaurantledelse 1, vin- og drikkevarelære, vine, gastronomi og drikkevarer 2.