På kokkeuddannelsen arbejder vi med faglige fællesskaber, hvor samarbejde og kommunikation er grundstenene i læren om fødevareproduktion, kvalitet, sundhed og det gode værtskab. Hotel, restaurant og storkøkken - stedet, hvor oplevelsen af det veltilberedte måltid og den fremragende og udsøgte service spiller en væsentlig rolle i dagligdagen.
Fag på Grundforløb 1
På Grundforløb 1 skal vi igennem en række temaer, der skal klæde dig på til at vælge en uddannelsesretning på Grundforløb 2. Vi arbejder med fag i både køkken og restaurant. Du vil få fag som Dansk, Matematik, Virksomhed og arbejdsmarked, og lærepladssøgning. Du vil komme i en uges virksomhedspraktik, og du får mulighed for at vælge en række valgfag.
Fag på Grundforløb 2
På Grundforløb 2 får du fag som Fysik C, Matematik C, Kemi C, Produktionshygiejne og egenkontrol, Sundhed, Ergonomi og arbejdsmiljø, Bevægelse, Sensorik, Varekendskab og tilberedningsmetoder, Virksomhedspraktik, Førstehjælp, Brandbekæmpelse, Fødevarehygiejne og en række valgfag.
For at komme i gang med hovedforløbet på gastronomuddannelsen skal følgende overgangskrav være bestået:
Fag:
- Fysik C
- Matematik C
- Kemi C
- Dansk C
- Engelsk C
- Samfundsfag C
Certifikater:
- Hygiejne
- Brand
- Førstehjælp
Fag på Hovedforløb
På hovedforløbet til EUX receptionist vil du få undervisning i følgende fag:
- Dansk A
- Engelsk B
- Matematik B
- Fysik B
- Kemi B
- Teknikfag B – Proces, levnedsmiddel og sundhed.
- 1 valgfag (erhvervsøkonomi C eller Organisation C)
- Valgfag i form af et løft af niveau i et fag (matematik A eller engelsk A)
Du kommer også til at arbejde med køkkenproduktion, dansk-fransk gastronomisk udvikling, bæredygtighed, råvarelære, brød og madbrød, fødevarehygiejne og egenkontrol, kalkulation og it-teknologier.