EUX Ernæringsassistent

Vil du lave sund mad til mange mennesker?

En ernæringsassistent ved alt om at indkøbe, planlægge og lave sund mad til større forsamlinger. Tager du uddannelsen med EUX, får du en masse gode forudsætninger for at læse videre.
Tilmelding
Ernæringsassistentelev står i køkkenet og smiler til kameraet
Ernæringsassistent tager noter i undervisning

EUX Ernæringsassistent

Du lærer om gode råvarer, hygiejne og bæredygtighed

Ernæringsassistenter arbejder i storkøkkener og de sørger for at planlægge og lave sunde måltider til andre. Du får et stort kendskab i råvare, ernæring og planlægning. Det kræver et godt overblik, og en indgående interesse i mad og sundhed, at arbejde som ernæringsassistent. Når du uddanner dig til ernæringsassistent med EUX, er der både fokus på det praktiske og det boglige. 

Hvad lærer jeg på uddannelsen til ernæringsassistent?

Du får mange spændende fag på uddannelsen til EUX Ernæringsassistent. Bl.a. bliver du undervist i hygiejne og fødevarelære. Du kommer til at beskæftige dig med alle processer fra planlægning, udvælgelse og sammensætning af råvarer, til at lave og levere maden. Du får uddannelsen i kombination med almene gymnasiale fag, som giver dig en erhvervsfaglig studentereksamen sammen med din erhvervsuddannelse til ernæringsassistent. 

Hvilke fremtidsmuligheder får jeg med uddannelsen?

Du kan komme til at arbejde i større køkkener bl.a. inden for hotel, restauration og undervisning. Ønsker du at tage en videregående uddannelse, når du er udlært, er der gode muligheder for dette. Eksempler på videregående uddannelser for dig: Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed eller Miljø- og fødevareøkonomi. 

5 Gode grunde til at starte på EUX Ernæringsassistent

Du får to uddannelser i én

Med en EUX får du både en faglært uddannelse og en erhvervsfaglig studentereksamen, som giver dig gode muligheder for at læse videre. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve/fagprøve og med at få EUX-studenterhuen på hovedet.

En aktiv hverdag med varieret undervisning

Alt efter uddannelse vil du opleve virksomhedsbesøg, studieture, praktik, case- og projektarbejde eller du får mulighed for at afprøve teori i værksteder og laboratorier.

Nye venner og godt fællesskab

Du får din uddannelse i et fedt studiemiljø på vores helt nye skole. Du lærer elever fra mange andre uddannelser og kende og får nye venner.

Aktiv hverdag og varieret undervisning

Du oplever en anderledes måde at gå i skole på. Du bruger meget tid i værksteder, køkkkener og laboratorier, hvor vi afprøver den teori, vi lærer.

FREMTIDEN ER ÅBEN - DU FÅR ALLE MULIGHEDER

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få et godt job med god løn og karriere. Du kan blive iværksætter eller læse på en videregående uddannelse, hvis du har lyst.

Inden vi kaster os ud i det praktiske, fordyber vi os altid i teorien

Eud Ernaeringsassistent Lytter

Du behøver ikke være en god kok, for at starte på uddannelsen, så længe du er interesseret i at lære

Eud Ernaeringsassistent Ikoekken

Hverdagen på EUX Ernæringsassistent

Tekst ikke udfyldt

Fag og muligheder med EUX Ernæringsassistent

Under din uddannelse til EUX ernæringsassistent, bliver du klædt på til at kunne lave sunde og nærende måltider til mange mennesker på én gang. Det kan f.eks. være til institutioner eller virksomheder med kantiner. Du får en grundig viden omkring alt fra hygiejne i et køkken, til at tænke bæredygtigheden ind i dit arbejde. Når du tager din erhvervsuddannelse til EUX ernæringsassistent, får du samtidig gode muligheder for at læse videre. 

Fag på EUX ernæringsassistentuddannelsen

På Ernæringsassistentuddannelsen arbejder vi med faglige fællesskaber, hvor samarbejde og kommunikation er grundstenene i læren om fødevareproduktion, kvalitet, sundhed og det gode værtskab. Hotel, restaurant og storkøkken - stedet, hvor oplevelsen af det veltilberedte måltid og den fremragende og udsøgte service spiller en væsentlig rolle i dagligdagen.

Læs mere om Fag på EUX ernæringsassistentuddannelsen

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Vi glæder os meget til at se dig. Nedenfor kan du finde mange praktiske oplysninger om din uddannelse. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Velkommen til undervisning

EUX Ernæringsassistent

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Skole

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

4 år 2 måneder

Økonomi

SU / ELEVLØN

Ansøgning

Ansøg her

Uddannelser som kunne være noget for dig

Kom til vores infoevent

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål.