Som uddannet ernæringsassistent har du en viden om ernæring og tilberedning af sund mad til mange mennesker. Desuden ved du, hvordan indkøb, økonomi samt planlægning foregår i et storkøkken. Det er din viden og dit overblik, der gør det muligt at lave god nærende mad til mange mennesker på én gang.
Hvad lærer jeg på uddannelsen til ernæringsassistent?
Du lærer at tage ansvar for alle dele af processen i et institutions- og produktionskøkken; fra at planlægge menuen, købe ind og opbevare fødevarer, til hvordan du tilbereder, anretter og rydder op efter måltidet. Du får også viden om hygiejne, bæredygtighed, økologi, samt hvordan du undgår madspild. Desuden får du erfaring med at bruge det udstyr, der findes i køkkenet, og at forlænge madens holdbarhed.
Du får viden om rå- og fødevarer og forskellige måder at tilberede mad på. Du får også erfaring med at sammensætte menuer og planlægge hele processen i køkkenet. Du vil blive undervist i fag som fødevarelære, ernæringslære, kost og hygiejne mm.
Hvor kan jeg få arbejde, når jeg er udlært?
Som ernæringsassistent laver du god og sund mad i større køkkener på forskellige institutioner f.eks. daginstitutioner, plejehjem og hospitaler. Du kan også finde job på gymnasier og erhvervsfaglige skoler eller på grundskoler, i sportsklubber samt fødevarebutikker. Desuden kan du også finde arbejde i en lang række virksomheder, der har egen kantine.