Handelsgymnasiet set fra Bindslevsplads

Handelsgymnasiet Silkeborg styrker iværksætterkulturen

Nyheder | Handelsgymnasiet Silkeborg styrker iværksætterkulturen

16 apr. 2024

I løbet af de seneste år har Handelsgymnasiet Silkeborg og Silkeborg Business samarbejdet om forskellige aktiviteter, hvor eleverne har arbejdet med udfordringer stillet af lokale virksomheder, og nu styrkes dette samarbejde for at booste iværksætterkulturen på gymnasiet.

Rektor Jens Ditlev Hansen udtaler: "Vi ved, at mange af vores elever er interesserede i iværksætteri, og vi ønsker at støtte og motivere dem i den retning." Og med Silkeborg Business som partner, der bidrager med ekspertise, erfaring og et solidt netværk af lokale virksomheder, vil skolens tilbud til iværksættere blive styrke.

Samarbejdet inkluderer blandt andet inspirationsoplæg fra lokale iværksættere, workshops for elever, der overvejer iværksætteri, og mulighed for kontorpladser på G-kraft, hvor elever med CVR-numre kan arbejde seriøst med deres virksomheder ved siden af deres gymnasieuddannelse.

Elever, der tildeles en kontorplads på G-kraft, får også en iværksættervejleder på gymnasiet til løbende sparring og støtte på iværksætterrejsen. Dette initiativ sigter ikke kun mod at styrke iværksætterkulturen på Handelsgymnasiet Silkeborg, men også mod at give eleverne konkrete redskaber til at realisere deres iværksætterdrømme.

Selvom aktiviteterne først for alvor skydes i gang efter sommerferien, er flere elever allerede godt i gang. I løbet af foråret er fem projekter bestående af en eller flere HHX-elever nemlig begyndt på et forløb med Silkeborg Business. Her er fokus på, at eleverne får den rette sparring på det rette tidspunkt i deres individuelle iværksætterrejse, for at hjælpe dem med overgangen fra elev til iværksætter.

Besøg os

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for vejledning eller ønsker en rundvisning.